Při intenzivním vykrmu ano
Ahojte mám 5 landesek, ty větší jsou staré 2 měsíce. Už teď mě překvapuje jak jsou veliké už mi přijdou jako dospělé. To vypadá že ve 3 měsících může být porážka. Je to normální?
Ahojte mám 5 landesek, ty větší jsou staré 2 měsíce. Už teď mě překvapuje jak jsou veliké už mi přijdou jako dospělé. To vypadá že ve 3 měsících může být porážka. Je to normální?
Při intenzivním vykrmu ano
No intenzivni, celý den pastva a na noc směs.
Zdravím. Housata běžně kolem těch 2 měsíců věku mají většinu růstu za sebou a velikostí na pohled se blíží dospělým. Ale jsou to “vyčouhliny” a když je dáte na váhu či potěžkáte v ruce, jsou na hmotu poloviční oproti dospělým. Na jatečnou zmasilost a váhu si ještě nějaký ten měsíc počkají. Ale porazit jdou už samozřejmě kdykoli dle Vašeho uvážení. Jenom, když jim ještě teprve dozrává peří, to téměř nejde škubat.
Přesně tak..všechno má svůj čas..i ty husy..maso na nich musí nárůst ..husa vypadá ve 3 měsících velká,ale peří klame..ve skutečnosti je to jen kostra, která se musí obalit svalovinou..není kam spěchat..moje housata😇..starší a mladší s husou😀
Děkuji. Však ano, určitě ještě počkám, vidím to na září, přece se nepřipravím o tak dobré sekačky na trávu 🙂
No ve 3 měsících už se ale zabíjí docela normálně.