Aktuálně: 2 717 inzerátů262 599 diskuzních příspěvků19 180 uživatelů

Pes a slepice

Sardullah
Sardullah 25.06.2025, 14:31:34 xxx.xxx.221.216

Hele já bych to už neřešila…každá jsme si řekly svůj názor…jestli lidožravá Bess dorazí nějakou dobu za paničkou, tak dorazí…že přitom uloví holuba…nebo ho možná někde sebrala…to není uštvání srny nebo zakousnutí koloucha, útočení na lidi a podobně. 

Pokud si je Aluška jistá, že  Bess venku o samotě nic nehrozí…no tak to tak asi je.

Já to mám se psy sice jinak, ale na druhou stranu, když se nad tím zamyslím, tak pokud by u nás někdo takový bydlel, tak bych za jezevčicí taky tu branku zavřela a takovýho jezevčíka, co nikoho neohrožuje a neobtěžuje, bych neřešila.

Vlastně je to zvláštní…hroutil by se někdo z toho, kdyby měl v okolí takového psa jako je Bess, která se jednou za čas docourá dom až nějakou dobu za paničkou? Šel by někdo v reálu za takovou Aluškou a řekl jí “hele paní, mě se nelíbí, že toho psa necháváte samotnýho venku” a nebo by prostě řekl feňuli  “ahoj Bess, oni ti zas utekli co?” kdybyste jí potkaly? 

Nemyslím si, že zmiňovaný dvojí metr tady máme na starousedlíky a na nově příchozí, ale přiznejme si, že je přeci jen velký rozdíl, když někdo sem dojde a napíše, že jeho psi běžně prohánějí srny a když jezevčí seniorka dorazí s holubím křídlem.

Varaxi
Varaxi 25.06.2025, 15:13:05 xxx.xxx.129.250
»
Odpověď na příspěvek uživatele Sarah01 z 25.06.2025, 12:09:11

No je, no. Jak ta překočkočkovaná situace, tak to, co se těm kočkám stalo. 😪

Tenurri
Tenurri 25.06.2025, 15:53:56 xxx.xxx.239.143
»
Odpověď na příspěvek uživatele Varaxi z 25.06.2025, 15:13:05

Nám teď říkali kamarádi, co rekonstruují barák a stěhují se na vesnici, že tamní oblast je šíleně překočkovaná…že na každé zahradě, kde nemají psa, tak sídlí kočky, množí se tam…nikomu nepatří ale starší babči je chodívají krmit. Nikdo s tím nechce nic dělat. Sem tam nějakou zakousne pes.

Kastrované tam není nic, taky to tam podle toho vypadá.

kometa
kometa správce
25.06.2025, 16:35:38 xxx.xxx.147.163
»
Odpověď na příspěvek uživatele Tenurri z 25.06.2025, 15:53:56

No protože stačí jedna nekastrovaná kočka, která “nikomu” nepatří a pak už to jede.

Nikdo s tím nechce nic dělat - ani obec? Vždyť jsou kastrační programy.

Ivus
Ivus 25.06.2025, 17:37:05 xxx.xxx.113.99
»
Odpověď na příspěvek uživatele Tenurri z 25.06.2025, 10:51:03

Tenurri, já jsem to taky měla jinak, když jsem žila v Praze s borderkou. Jasně, že v Prokopáku nebo pak později v Ďáblickem lese jsem jí nepouštěla z očí, už proto, že se tam každou chvíli mohl vynořit cyklista. A to byla naučená, že když něco jede, tak na okraj cesty a zalehnout dokud to nepřejede pryč, takhle fungovala i na silnici, i bez vodítka… Ale od té doby, co žijeme na samotě, tak to mám jinak. Borderka byla dobrák a neublížila by ani mouse, a taky se nám stalo, že tu šli turisti se psem na volno a ten nám chytil slepici a borderce to bylo jedno. Teď máme Dášenky a ty přesně vědí, pokud se sem blíží turisti, speciálně se psama, a už na okraji lesa si je každý radši chytá, když se na ně řítí dvě uštěkané Dášenky… 

Aluška
Aluška 25.06.2025, 17:49:58 xxx.xxx.168.20

Tak aspoň z toho byla debata na celej den 😁, ale stejně si to každá dál budem dělat po svému, protože ty naše chlupáče známe nejlíp a myslíme si, že zrovna to naše je pro ně nejlepší ❤️

keriton
keriton 26.06.2025, 07:29:14 xxx.xxx.66.228

A co pes a nutrie, o tom jsem měla tu čest přemýšlet včera při posezení u ohně… z blízkého rybníčku totiž vylezla nutrie a spokojeně se popásala v naší blízkosti. Pes z toho byl celkem paf, intenzivně to řešil a co pět vteřin navrhoval, že půjde lovit.

Nevím, co bych mu musela udělat, aby tu myšlenku opustil - odcházet se mi kvůli toma opravdu nechtělo… tak jsem zvolila mrzký trik, uvázala jsem ho pár metrů od nás. V tu chvíli se mu v mozku načetly informace z našich nácviků delšího pobytu na úvaze (jak se tu onehdá někteří shodli na tom, že to je nesmysl a zbytečné týrání psa) a poctivě v klidu ležel, případně pokud vstal, stačilo ho oslovit a zase si lehnul. 

Ronja s motejlem (neregistrovaný) 26.06.2025, 07:49:14 xxx.xxx.119.6

Co máte na mysli pes a nutrie? Vyřešila jste to bez lovení nutrie i psa, tak asi spokojenost?😉

Aluška
Aluška 26.06.2025, 08:34:52 xxx.xxx.197.216
Tenurri:

Nám teď říkali kamarádi, co rekonstruují barák a stěhují se na vesnici, že tamní oblast je šíleně překočkovaná…že na každé zahradě, kde nemají psa, tak sídlí kočky, množí se tam…nikomu nepatří ale starší babči je chodívají krmit. Nikdo s tím nechce nic dělat. Sem tam nějakou zakousne pes.

Kastrované tam není nic, taky to tam podle toho vypadá.

Ať kamarádi osloví nebližší kočičí útulek, většinou jsou ochotní kočky vykastrovat, pokud se dají chytit. Kastrované možná vrátí zpátky, ale nebudou se dál množit.

sutrik
sutrik 26.06.2025, 09:51:42 xxx:xxx.b911:5d4d
»
Odpověď na příspěvek uživatele keriton z 26.06.2025, 07:29:14

Nutrie je zavlečený druh a je označená za škůdce. Z hlediska zákona je nechtěná. I tak by asi šlo o nepovolený lov. Nemluvě o riziku smrti psa. Udělala jste dobře.

Buggyra
Buggyra 26.06.2025, 10:14:58 xxx.xxx.198.226

Mám za to, že dovolit psu lovit, pokud to není v rámci organizované aktivity nějakého loveckého (mysliveckého…) sdružení, je týrání. Jak té kořisti, tak případně podle následků i toho psa.

Přispět do diskuze
neregistrovaný
Nepřihlášený uživatel
Jméno:
Text příspěvku:
Youtube video:
Vložte odkaz na Youtube video.
Fotografie:
Vkládejte maximálně 20 fotografií ve formátu JPG, PNG nebo GIF. Maximální velikost jedné fotografie je 20 MB.