omáznu prášek v másle nebo sádle i se špičkama prstů, dojdu k psovi a dám mu olízat ty špičky prstů a při tom mu pustím ten prášek a stále držim prsty u huby a jak pes líže a polyká,nekouše, spolkne i prášek.ani o tom neví. Bulina asi ví, ale je ji to jedno. Spolykala už kde co,dneska béčko.
Máťa už preparoval prášek ze všeho…je schopnej ho olízat a vyplivnout…takže obalenej v másle a zabalenej do sýru je momentálně super…dokud teda bezjistí, že v tom je prášek….tak doufám, že to tajemství vydrží.
Jeden čas jsem musela dávat do krku a držet papulu…to mu není příjemný, tak jsem ráda, že jsme přišli na novou metódu.
Ronja s motejlem (neregistrovaný)10.07.2025, 11:48:42xxx.xxx.119.6
Hele nám se ošetřování daří, máme v tom jéje praxi a máme natrénovaný ošetření se souhlasem, ale sprej v lásce pes taky nemá, to chce víc času, ono to není moc příjemný. Mně to došlo, až když jsem si ošetřovala ruku střibrným sprejem, prostě mi to taky vadilo. No a ty prášky….ať to takhle vydrží, chutná a těší. Hlavně ať je brzy líp. 🌷
S těmi léky je asi nejlepší naučit otevřít tlamku, šoupnout úplně dozadu do krku a na pár vteřin zdvihnout bradičku než polkne a dát něco až za odměnu.
Jo…tak Gina vzkazuje, že vůbec nechápe, jak takový trdlo makový jako je náš Mates může být něčí oblíbenec, prej abyste se z něj všichni nepopo..to je furt miláčku sem, chlapečku zlatíčkovatej tam a podívej jak kouká, navíc hrdost to žádnou nemá, cokoliv mu panička řekne, tak to udělá, nic to nedokáže vymyslet jako fakt tohle svět chce…kroutí hlavou a odchází středem a přísahám, že jí slyším si pobrukovat “teď kráááálovnooou jsem jááááá…” a já říkám Máťovi…neposlouchej jí, to víš mňaudáma princeznovatá…ty seš můj zlatej mamáneček…😇
Jsem si dneska při sběru meruněk vzpomínala na ty naše peripetie. Možná dobrý do budoucna se domluvit s vetem ohledně očkování, odčervení, prostředkům proti klíšťatům, vše velmi důkladně promyslet a zvážit. Náš rotík se už nikdy ničím neočkoval, jen měl lípnutý nálepky v očkováku na vzteklinu, aby bylo vše ok. Odčervováky taky neměl, dělala se koprologie. Zkrátka eliminovat co nejvíce možných věcí, který by mohly nějak nabourat křehkou imunitu. To bylo v minulým století, teď je to třeba jiný, nicméně mi přišlo dobrý tohle podotknout. Pohlazení mamánečkovi a klidnou noc. A Gině teda taky drobný potuli. 🙂
Odpověď na příspěvek uživatele Plaka z 10.07.2025, 23:15:43
No tak na očkování jsem se konkrétně ptala (tedy nemyslela jsem teď, ale do budoucna), protože máme propadnutý…měli jsme očkovat někdy v lednu, jenže já a moje chronické odkládání úkolů…než jsem se k tomu dohrabala, tak začal ten problém a Máťa začal brát antibiotika. …no bere je vlastně od tý doby skorem nonstop. Vetka říkala, že teď očkování určo ne a že se časem uvidí. Třeba můj syn od čtyř let, kdy mu diagnostikovali autoimunitní nemoc, nebyl očkovanej už nikdy…takže 28 let žádný očkování.
Já dospělý psy neodčervuju, dělám koprologii…a teda za ty léta ještě i za berberů nikdy nebyl žádnej problém, takže tam nepředpokládám, že by bylo potřeba…i když nevím, jestli nesprávně fungující imunitní systém může mít vliv na rozšíření parazitů…
No a klíšťata…vzhledem k tomu, že jsme se bavily o tom, že by klidně ta pipeta proti klíšťákům mohla být problém…neříkáme že určitě ano, ale vyloučit se to nedá, tak už zakapávat nebudu a prostě když už půjdem ven, tak ho stříknu nějakým sprejem asi raději přírodním a pak holt budeme po procházce obírat klíšťáky. Nebo prostě v nej sezoně budeme chodit jen tam, kde je posekáno.
No prostě proti klíšťákům pro jistotu nebudu dávat nic, všechno je to chemie a těžko říct, jak by na to tělo v týhle situaci reagovalo.
Na klíšťata doporučuju sprej od barona https://www.baron.cz/sprej-proti-klistatum-cdvet/ Když jsem teď měla březí čubinu, tak jsem jí před každou procházkou stříkala,plus pivovarský kvasnice, a k mému údivu fakt neměla klíště, a to lítala klasicky ve všech bordelech, houštinách atd
Jako probiotika určo, ale prý mám dávat až dobere antibiotika….blbý je, že vlastně od dubna má s malinkými pauzami ty antibiotika nonstop…tak nevím, mám je i přesto nasadit?
Jako probiotika určo, ale prý mám dávat až dobere antibiotika….blbý je, že vlastně od dubna má s malinkými pauzami ty antibiotika nonstop…tak nevím, mám je i přesto nasadit?
Můžeš s 2-3h odstupem…přesně teď nevím, ale tak nějak to bude….jako u lidí
Hele, probiotika… záleží jaká. Mně je po nich pravidelně hůř než bez nich.
Je jakási studie, že měli skupinu bez probiotik, s probiotikama a s transplantací stolice od zdravého člověka. A testovali, komu se po atb obnoví střevní mikrobiom dřív. Lidi s probio byli poslední. S náskokem.
Jde o to, že probio obsadí to prostředí, ale to je v porovnání s přirozeným stavem jen pár druhů té mikrobioty, která je kvůli té nepřirozené podpoře neúměrně dominantní. A trvá dlouho, než se stav urovná.
Kdežto bez probio si střevo poradí samo.
Takže moje rada zní - zeptejte se doktorky, proč Vám probio nedoporučila, a pak si to projděte hlavou, jestlo Vám to dává smysl. A až pak se rozhodněte, co uděláte. Protože v teorii probio sice neškodné je, ale v praxi bych si na to nevsadila.
Hele, probiotika… záleží jaká. Mně je po nich pravidelně hůř než bez nich.
Je jakási studie, že měli skupinu bez probiotik, s probiotikama a s transplantací stolice od zdravého člověka. A testovali, komu se po atb obnoví střevní mikrobiom dřív. Lidi s probio byli poslední. S náskokem.
Jde o to, že probio obsadí to prostředí, ale to je v porovnání s přirozeným stavem jen pár druhů té mikrobioty, která je kvůli té nepřirozené podpoře neúměrně dominantní. A trvá dlouho, než se stav urovná.
Kdežto bez probio si střevo poradí samo.
Takže moje rada zní - zeptejte se doktorky, proč Vám probio nedoporučila, a pak si to projděte hlavou, jestlo Vám to dává smysl. A až pak se rozhodněte, co uděláte. Protože v teorii probio sice neškodné je, ale v praxi bych si na to nevsadila.
jasně že nejsem statisticky významný vzorek - ATB mám výjimečně - naposledy preventivně kvůli zubnímu implantátu… a bez probiotik to nešlo… s nimi to šlo výrazně lépe a do normálu jsem se po dobrání ATB vrátila rychle
Tohle je sice info pro lidi, ale tipuju, že u psů to bude hodně podobný. Ideální je začít užívat probiotika současně s antibiotiky, ale nikoli způsobem, že je spolkneme zároveň nebo bezprostředně po užití antibiotika. Antibiotika by totiž přátelské bakterie vyhubila (výjimku tvoří výše zmíněné odolné kmeny). V praxi to znamená, že optimální je probiotikum dodat tělu zhruba v polovině až ve dvou třetinách intervalu mezi dávkami antibiotik. Pokud například užíváme antibiotika po 12 hodinách, vhodná doba k užití probiotika je 6 – 8 hodin po poslední dávce antibiotika. V případě, že užíváme antibiotika po 8 hodinách, opět zvolíme dobu pro užití probiotika po 4 – 5 hodinách po poslední dávce antibiotika. Je tedy jistější nechat antibiotikum vstřebat z krevního oběhu a teprve potom podat probiotické bakterie, které mohou začít bezpečně působit. S užíváním probiotik bychom měli pokračovat po celou dobu užívání antibiotik. Doporučeno je pokračovat ještě týden po skončení antibiotické léčby.
Holky já se obávám, že nějaký probiotika asi budu muset použít, protože dneska obecně už nějakou dobu má Máťa na můj vkus moc měkký exkrementy…občas už je to spíš konzistence průjem a není důvod aby to měl ze stravy.
Já bych to asi moc nehrotila, ale Máťa bere antibiotika už fakty asi od konce dubna …12 dní, pak asi týden pauza, pak zase 12 dní, pak teda asi 14 dní pauza (už přesně nevim, tak to nebude úplně přesně ale cca) a pak už nonstop až dosud.
A pak mám teda další problém dostat do Maťuli ten Dermanorm olej. Myslela jsem si, že to bude na pohodu, že ho prostě zamíchám do masa, ale on to pak odmítá jíst…takže to do něj budu muset nalejt lžící nebo do tlamky stříkačkou.
Když ono je toho na něj moc no, pořád nějaký pilule a tak. Dermanorm olej moc psům nechutná, co vím. Srajdu nemůže mít po másle se sýrem? O probiotikách jsme se bavily hned ze začátku, ph doporučovala Fortifloru, věřila bych jí.
Taky doporučuju Fortifloru. Jediná probiotika, která běloušovi sedla a vyžral je z misky, jako první. Je to tbl, ale prý moc dobrá 😉 dávala jsem na doporučení vet obden.
Odpověď na příspěvek uživatele Sardullah z 11.07.2025, 22:23:42
Samozřejmě, dejte Máťovi, co chcete. Jen říkám, že byste to měla dělat, protože jste se nad tím zamyslela, ne proto, že to píšou na Chovu zvířat. Mě by minimálně zajímalo, co Vám k tomu má říct veterinář, který ho ošetřuje. Třeba to bude blbost… třeba ne.