»
Odpověď na příspěvek uživatele
Plaka z 18.07.2025, 23:21:38
No…jak bojujeme, pokračujeme v medikaci…drápy se stále loupou…ne teda celý dráp, ale šupinky z drápů…zatím teda nezačal žádný další dráp hnisat a odlučovat se od lůžka, ale tak pořád je to cca 14 dní od posledního drápu o který jsme přišly a ty předtím se začaly odlučovat po cca 3 týdnech…ale opravdu v pořádku (v normálním stavu) už jsou jen dva drápy na zadních nohách…upřímě myslím, že jestli to olupování drápu bude pokračovat, tak je velmi pravděpodobné, že je na pořadu dne destrukce dalšího drápu.
25.7. jdeme na kontrolu a opravdu se obávám toho, že vetka doporučí odstranění všech drápů. Což možná je na jednu stranu lepší, protože si neumím představit, že se tyhle drápy dostanou zpátky “do formy”…na druhou stranu mi z té představy není moc dobře na duši.
I když drápy lakuju lakem, tak mi nepřijde, že by to loupání nějak zabránilo. A bohužel stále nedochází k nějakému ideálnímu zhojení po odstranění lůžka po předposledním odstraněném drápu. Není to teda o tom, že by se to zhoršilo, ale taky nevidím žádný progres v zahojení. Tam teda dle toho, co minule říkala vetka může hrozit amputace prstu…
Na původně zdravých drápech došlo viditelné k deformaci a deformované drápy jsou kratší než když byly v “normálním” stavu…a to bez toho, abych zaznamenala nějaké mechanické odlomení např. špičky drápu.
2 drápy na předních nohách, o které Máťa přišel ke konci dubna a v druhé půli května sice rostou, ale bohužel taky deformované.
Nyní teda bereme dočasně i probiotika ..teda takový 3v1 probiotika, prebiotika, postbiotika.
Dost se teda peru s podávání tekutých doplňků…i když zatím musím zaťukat, že když je naleju na piškoty, tak to Máťa zkonzumuje. Bohužel někde v okolí asi hárá nějaká fena, takže Mates začal haprovat s jídlem a tak čekám, že je možný, že začneme mít problém s podáváním jak dermanorm oleje, tak pupalky, ostropestřec i probiotik…a je možný, že mu to budu muset aplikovat stříkačkou do tlamy.
Co se týče podávání léků ve výše avízovaných ruličkách sýru zamázlých máslem, tak jsem bohužel došla k nepříjemnému poznání…jako první byl zakoupen v akci eidam 45%, v kterém konzumuje léky bez problémů…poté byl v akci zakoupen uzený eidam…tak ten teda Máťa odmítá vzít do tlamy, přestože dřív ho konzumoval normálně (Ginu ze zahrady lákám a odměňuju sýrečkem a často máme i uzenej)…dobrá, tak teď jsem narazila na eidam 30% zakoupeno dalších 15 balíčků a posléze zjištěno, že ani tento sýr Máťa jíst nebude…mi přijde, že jak “čuchnul” k tomu víceprocentnímu, tak už jinej nechce…tak to vypadá, že naše rodina se bude měsíc živit smažákem a nebo jídlem zapečeným se sýrem….ale Gina říká, že nám s tím ráda pomůže.
Jinak Máťa je veselej, přijde mi až docela rozvernej a vypadá bez bolestí nebo bez zjevného diskomfortu.
“Prochajdy” upřímně dělám po chodníku kolem komína, do terénu si s ním vůbec netroufnu, louky jsou podmáčený, i když to na první pohled vypadá jako suchopár a často i je, ale ne všude a i kdybych mu nakrásně dala ponožky, tak nezabráním tomu, aby někde vstoupil do bahnitý louže…ty louže nejsou v trávě na louce na první pohled vidět…často zjistím, že tam je, až když se do ní zabořím. No prostě se mi nelíbí představa, že by si packy vymáchal v blátě. Prostě vím, že to není ideální, ale na těch chodnících mi to přijde takový víc “hygienický” tím, že se packy nebrouzdaj někde trávou…