Aktuálně: 2 777 inzerátů261 143 diskuzních příspěvků19 162 uživatelů

Dotaz ohledně vrácení koně

Horse (neregistrovaný) 30.06.2025, 14:40:45 xxx:xxx.f70a:c03

Dobrý den , 

Píšu s dotazem ohledně vrácení koně kvůli skryté vadě.

Koncem měsíce jsme si koupili roční kobylku aph

Paní mi říkala že je vše v pořádku a že kobylka je v super zdravotním stavu kobylka se i tak jevila klidná a spolupracovala ochotně se vším a všema a tak jsem se s paní domluvili že si kobylku koupíme a kdyby se na něco přišlo nebo se stalo o vet. Věděla tak že kobylku vrátím souhlasila 

14dni na to mi přijela moje vet. Aby mě ujistila že kobylka je opravdu v pohodě bohužel se zjistilo že má zvětšené uzliny plus do toho odezvy na kolikplicích pak jsme brali i krev a všechno potřebné jsme dělali a zjistilo se že skrytá vada dýchacích cest (omlouvám se nevím přesní název)

Za kobylku jsem platila určitou částku a paní mi chce dát o 5tis min prej na léčbu koně i přes to že za kobylky problémy nemohu… 

Moje otázky zní jak je to kdo co platí ?

Paní by mi měla vrátit celou částku kterou jsem za kobylku dala ?

Jak je to s vet. Výdaji které jsem za kobylku nechala (očkování, kontrola, laboratoře atd…)?

Doprava zpátky k paní ? 

Konika jsem kupovala poprvé a tak se raději ptám páč paní chce pomalu všechno zaplatit po mě… což mi přijde jako bl..st.

Předem moc děkuji za rady !! 

kometa
kometa správce
30.06.2025, 14:45:14 xxx.xxx.147.163
»
Odpověď na příspěvek uživatele Horse z 30.06.2025, 14:40:45

Vy jste neměla při koupi veterináře? Bylo by fajn vědět, o jakou skrytou vadu na plicích se jedná  - jestli akutní nebo chronickou.

A hlavně budete potřebovat právníka.

Buggyra
Buggyra 30.06.2025, 14:53:10 xxx.xxx.198.226

Prosím obraťte se se svým dotazem na advokáta, ten vám ve vašem konkrétním případě dá zcela konkrétní odpověď. Záleží na tom, jak máte postavenou smlouvu, účel koupě, další ujednání, povaha zdravotních potíží, a tak dále. Konzultujte s odborníkem, který bude vědět, na co máte nárok.

Tato advokátka se na podobnou problematiku specializuje https://www.equichannel.cz/mit-ci-nemit-predkupni-pravo/

Přispět do diskuze
neregistrovaný
Nepřihlášený uživatel
Jméno:
Text příspěvku:
Youtube video:
Vložte odkaz na Youtube video.
Fotografie:
Vkládejte maximálně 20 fotografií ve formátu JPG, PNG nebo GIF. Maximální velikost jedné fotografie je 20 MB.