Tak to jste se zase netrefil. Ani já jsem nic o radostných skákacích křížencích nepsala.
Polodivocí koně v naší přírodě
Tohle prosím nebrat jako argumentaci proč Exmoor je nebo není divoký…
Jen pouze prokázání ze daná tvrzení ohledně vlků a divokých koček jsou pravdivá na základě genetických studií… a ne, já si opravdu nenechávám nic generovat od AI.
Až na obrázky čínských dlouhovlasých generálů do mých povídek… totiž coooo já to řekla nahlas?
tam žádný relevantní zdroj NENÍ
Tak jsem lehce zapátral a autor “60%” hybridů vycházel samozřejmě chybně a zcela nepřesně z tohoto :
Loni Pilotová, odborná lektorka na britské University of Lincoln, a její kolegové zkoumali stovky genetických vzorků odebraných před deseti lety od vlků a psů po celém světě. Použili DNA čip k rozluštění genotypů těchto zvířat na 60 000 místech v genomu, aby detekovali hybridizaci. "V Eurasii mělo asi 60 procent všech testovaných jedinců malé chromozomální fragmenty pocházející od psů," uvedl Pilot. "To neznamená, že jsou hybridy. To znamená, že před mnoha generacemi měli psího předka. V Severní Americe jsme identifikovali velmi malý počet jedinců, kteří prokázali důkazy o minulé hybridizaci se psy." Zjištění mají podle ní zejména dopad na řízení černých vlků v Evropě, kde jsou někdy vyřazováni, protože tmavší barva je vnímána jako známka hybridů. "Všichni černí vlci ze Severní Ameriky a Itálie, které jsme testovali, měli gen pocházející ze psů, který způsobuje zbarvení černa, ale jinak nebyly nalezeny důkazy o hybridizaci se psy," uvedl Pilot. "Tito jedinci měli psího předka už velmi dávno, takže v jejich genomech už není žádná stopa po této směsi. Nemohou být považováni za hybridy."
shrnuto :
čili žádní novodobí kříženci sápající se radostně na lidi, 🤣
Kde přesně se vycucalo to poslední “radostné sápání”? Z vašeho nosu? Nic takového jsem nikde netvrdila….
Lenacia:Kde přesně se vycucalo to poslední “radostné sápání”? Z vašeho nosu? Nic takového jsem nikde netvrdila….
to bylo na Orionku, ne na vás 😉nemusíte být hned nerudná
The results suggest that wolf-dog hybridisation has been geographically widespread in Europe and Asia and has been occurring for centuries. The phenomenon is seen less frequently in wild wolf populations of North America.
Researchers examined DNA data from grey wolves – the ancestors of the domestic dog – to determine how much their gene pool was diluted with the DNA of domestic canines, and how widespread the process of hybridisation is.
Despite the evidence of hybridisation among Eurasian grey wolves, the wolf populations have remained genetically distinct from dogs, suggesting that such cross-breeding does not diminish distinctiveness of the wolf gene pool if it occurs at low levels.
https://epostrekking.com/ARTICLES/ExmoorPonies/Lutra_dec2013_Hovens_Rijkers_lowres.pdf
https://www.biorxiv.org/content/10.1101/2025.10.30.685304v1.full
Hlavně ať se diskuse nezvrkne, prosím. Po dlouhé době mám pocit že je zde nad čím přemýšlet a nenudit se, byla by to škoda. Já skončil zde https://onlinelibrary.wiley.com/doi/full/10.1111/eva.12595 a už to na mne bylo až až, natož pak si vytvořit rozumný názor. Takže ač bez názoru, baví mně to a hodně.
Lenacia&Lupus4 👍
Je to fáma
Máte ten pocit? Pokud ano je chybný. Mne opravdu nezajímá co kde píšete nebo nepíšete.
Mám tam snad citaci, nebo odpověď pro vás? Nemám. Tak se nepleťte kam nepatříte. Ten komu to patřilo, si to přebere.
No nemáte, ale píšete bez odkazu na původní příspěvek nebo citace, takže třeba i já jsem měla za to, že reagujete na příspěvek nad sebou. Kdybyste napsala aspoň “sápající” křížence, tak bych si to třeba spojila, ale jinak jsem byla též naprosto zmatená a přešla jsem ten váš příspěvek jako nějaký výkřik do tmy.
Buggyra:No nemáte, ale píšete bez odkazu na původní příspěvek nebo citace, takže třeba i já jsem měla za to, že reagujete na příspěvek nad sebou. Kdybyste napsala aspoň “sápající” křížence, tak bych si to třeba spojila, ale jinak jsem byla též naprosto zmatená a přešla jsem ten váš příspěvek jako nějaký výkřik do tmy.
Jestli ono to nebude tím, že nový příspěvek se řadí na konec.
V tom případě pište odkazy nebo citaci. Zejména tedy pokud umístíte svůj příspěvek těsně pod můj, případně do blízkého okolí. Je to srozumitelné? Co ta druhá věta, komické ne? To nemá cenu ani komentovat.
J5:V tom případě pište odkazy nebo citaci. Zejména tedy pokud umístíte svůj příspěvek těsně pod můj, případně do blízkého okolí. Je to srozumitelné? Co ta druhá věta, komické ne? To nemá cenu ani komentovat.
Jasně, klidně to tady moderujte a rozdávejte příkazy, kdo a kam může psát. A taky počet vět určujte.
Buggyra:No nemáte, ale píšete bez odkazu na původní příspěvek nebo citace, takže třeba i já jsem měla za to, že reagujete na příspěvek nad sebou. Kdybyste napsala aspoň “sápající” křížence, tak bych si to třeba spojila, ale jinak jsem byla též naprosto zmatená a přešla jsem ten váš příspěvek jako nějaký výkřik do tmy.
Kdyby ho tak přešel i pán s pětkou, byl by u koníčků klid, jako dosud. Nechápu, nereaguju. Jen jistý člověk si myslí, že je pupek světa a že si každý povídá s ním.