Co je příčinou tohoto? Dorana bylo v kurníku na zemi takové vejce. V první řadě vypadalo jako s měkkou skořápkou ale byl to jen takový obal a po jeho svléknutí bylo uvnitř zdravé vejce. Toto jsem ještě neviděla. Nějaké nápady co se stalo ?
Ne ne, toto bylo jinak. Zdravé vejce tam je, jen bylo obalené v bláně, ale když jsem ji oškrabala tak tam bylo celé zdravé vejce. Skoro to vypadalo jakoby bylo jedno vejce a ten obal už patřil druhému.
Jo ták, takže to bude jiná porucha, nějaká, která způsobí, že se kolem již hotového vejce začne tvořit ještě jedno, již jsem měla dokonce vajíčko standardní velikosti, ve kterém bylo další malinké kompletní vajíčko, prostě zdvojené vejce. Tady se zřejmě z toho druhého vnějšího vejce vytvořila jen ta blána a na skořápku už slípka neměla čas nebo vápník 🙂 Je to také zajímavost, no může se stát 🙂
Nejde o nedostatek vápníku nebo času. I člověku se občas stane, že např. jídlo, které pozře, jde někdy nahoru - zpátky, místo tam dolů. A to se stalo téhle slepici. Měla hotové vejce, které mělo pokračovat, ale vrátilo se a organismus ho začal znovuobalovat bílkem, jako by to byl samotný z vaječníku uvolněný žloutek. Pokud se vejce pozdrží ještě déle, pak je ve velkém vejci se skořápkou ještě jedno celé vejce.
No vždyť jsem to napsala správně. Také píšete, že druhá skořápka by se vytvořila až pokud by se vejce pozdrželo ještě déle - tj. organismus slípky tedy neměl čas na vytvoření skořápky.
V tomto případě jedině dobře, že se vejce-obalek dalo na správnou cestu. Znovuvytváření obalů v tak krátké době slepici vyčerpává. Info o ní chybí. Každopádně je dobře, že se do toho slepice nepustily, bílek bez ochrany skořápky by jim určitě zachutnal.
Pokud by vás to moc iritovalo, tak příslušnou soudružku vyřadit.
..také bych příslušnou slepici vyřadila..nejlíp na polívku…prohlédla bych vejcovody, pro zajímavost.. možná tam nějaká anomálie bude🤔…dřív,než to podivné vejce ochotněji slepice