Aktuálně: 2 769 inzerátů261 516 diskuzních příspěvků19 168 uživatelů

Na kolik vás vyjde "barfování"

Xerxova
Xerxova 17.07.2025, 08:17:55 xxx:xxx.43af:9122

už jsem tu psala, že naše první doga byla totální nežravec - a žrala celý život (i v růstu!!) pouze syrové kusové hovězí a rozvařené slepice bez kostí. Zelenina a ovoce ani žádný doplněk neexistoval. Maso posypané lehce roboranem bylo nepoživatelné. A jako příloha max ve vývaru rozmáčený rohlík nebo těstoviny. Jak dokázala vyrůst (a mít hezký bonitační kód) dodnes nechápu. 

Xerxes žral ovoce a zeleninu jako puberťák, v dospělosti jen vybrané kousky sladkého ovoce. Beta byla popelnice, ta sežrala cokoli v jakémkoli množství. Night byl nežravec, ovoce a zeleninu nemusel, přílohy moc taky ne. Yoda je kapitola sama pro sebe - ten kdyby měl v misce žulové kostky, tak je sežere. Aby neměl hlad, dostává i malý oběd - kus mletého syrového masa a syrové nakrouhané zelí. List zelí si vezme nadšeně kdykoliv - dá mu přednost i před piškotem… 

Jinak tvrdím, že čím různorodější stravu psi mají a znají, tím líp jim funguje zažívání. Takže nejenom syrové maso a kosti a vařené maso s přílohou (jako přílohu často dávám granule) a klidně i většinu zbytků (fakt jsem zbytky z talířů po vnoučatech nevyhazovala - dozí myčka byla vždy připravená). Takže ano - i já krmím jako prase… to psí prase. Ale nemyslím si, že by vypadalo to naše čuně až tak špatně… a bobky má ukázkové

Obrázek
Verun
Verun 17.07.2025, 09:58:52 xxx:xxx.4bcb:d201
Mima:

Vy jste teda prase. Tímto krmite svého psa? To jste si spletla s prasetem. Chudák.

Můj pes žere líp než většina rodin v ČR.

Verun
Verun 17.07.2025, 10:22:47 xxx:xxx.4bcb:d201

OT.taky jsem ráda že už je po třešnich….sice ty pecky občas rozkousla.ale ucpat by se mohla…pod ořešak nebo lísku ji pustit vůbec nemůžu…nebožka dokázala skořápky.pecky plivat i vypreparovat buráky.ale tendle model to žere komplet.

Ke kostem. Nějak to neřeším.spis koukám jakého ma psina bobana a podle toho střídám skelety/ maso.jen skelety.jen maso. Třeba  max tři dny za sebou kuřecí krky(když narazím na slevu a nejsou kam dát)…pak už je bobek jako kamínek.pročistí se žlázky.

Dublinbarzoj
Dublinbarzoj 17.07.2025, 10:26:52 xxx.xxx.153.233
»
Odpověď na příspěvek uživatele Xerxova z 17.07.2025, 08:17:55

Přesně👍, krásně shrnuto. 

Arosek
Arosek 17.07.2025, 11:11:14 xxx.xxx.244.43
»
Odpověď na příspěvek uživatele Xerxova z 17.07.2025, 08:17:55

Hele ja krmim smecku prasat, takze pohoda 😀

Teda ne ze bych se (ja lina chruna) patlala s prilohama. To ani nahodou. Prilohy jsou u nas jen pro marody a nebo vyjimecne, kdyz se mi utrhne ruka u vareni pro rodinu. 
Ovozel v misce taky nepestuju. Maji drstky. A kdyz jim dam neco do masa, musela bych to namixovat na pastu a zamichat do mletiny, jinac mi to vypreparujou a vyflusou. A to prosim vsichni, vcetne popelnicoveho zlateho plemene. 

Ale jak to roste na zahrade/venku, tak je to povazovano za lahudku nejvetsi. Rybiz, jablka, tresne, hrusky, merunky, svestky, spendliky, bylinky, okurky, hrasek, rajcata, papriky, … dle hesla “dobre prase vsechno spase”.

A imho kdyz si vemu jakej humus jsou schopni najit a pozrit venku, tak si myslim ze nejakej pripadnej knedlik od obeda jim vazne nemuze uskodit. Ale ten mikrobiom co maji … biomatky zavidi 😀

Zrzavci
Zrzavci 17.07.2025, 14:27:31 xxx.xxx.226.62

Taky krmím někdy na prase svoje dvě ohaří prasata. a přesně i z toho zde zmíněného důvodu - že pes pak umí trávit všechno a nepotento se z toho, že sežere něco mimo misku. Takže klidně, když dělám palačinku - sladkou, slanou, udělám i navíc pro ohaře třeba, nebo mají maso z polévky-tu nesolím, až potom. nebo si dají s námi něco, čeho je hodně. A buchty a koláče a cukroví - vzhledem k tomu, že sladíme minimálně a krom cukroví všechno čistě medem, tak to můžou bez obav.

U nás ještě po třešních není, je toho spousta nahoře - k radosti jednoho flekatýho čuněte a k neradosti mojí.

janaa
janaa 17.07.2025, 14:42:10 xxx:xxx.7b06:3b02

Hele,u nás to momentálně vypadá tak, že dolní větve obrané, takže každé ráno obchůzka,co popadalo, a pak se čeká - ve chvíli,kdy začne lejt nebo foukat vítr,celá smečka odchází na zahradu😂

Zrzavci
Zrzavci 17.07.2025, 14:46:27 xxx.xxx.226.62
»
Odpověď na příspěvek uživatele janaa z 17.07.2025, 14:42:10

Jo spodky jsou dole, včera jsem ji viděla, jak vylezla na hromadu hlíny a poskakovala tam, aby se udržela na zadních a mohla si utrhnout. Utrhla si vostud, páč padla na hubu 😀 

janaa
janaa 17.07.2025, 14:56:57 xxx:xxx.7b06:3b02
Zrzavci:

Jo spodky jsou dole, včera jsem ji viděla, jak vylezla na hromadu hlíny a poskakovala tam, aby se udržela na zadních a mohla si utrhnout. Utrhla si vostud, páč padla na hubu 😀 

Krávy skákaly ze skalky 🤣 ale to už je taky pryč,nezbývá než číhat. Jo a taky jsem si u kamarádky stěžovala,že letos vůbec nejdou maliny. Noooo zjistila jsem,že maliny jsou, ale uvnitř křoví, zvenku jsou jen mladý výhony. No a úrodu uvnitř objevila Adéla,takže na mě nezbyde 😂 strašná prdel jí pozorovat,jak tam nenápadně leze,aby si toho nevšimly ostatní

janaa
janaa 17.07.2025, 15:00:17 xxx:xxx.7b06:3b02

A jinak k tématu,jídelníček bloncek zvlášť v období honů,to je velkovýkrmna prasat,a hrdě se k tomu hlásím. Proto to taky dělám,aby se ty chudinečky někdy nažraly😄 takže to jsou rohlíky,housky,chleba, knedlíky, řízky, karbanátky, gulášek, svíčková, párky, špekáčky, klobásy,celý koláče,řezy a jiné dezerty… jediné,co zakazuju je kořeněné pálivé. Vony ty chudinky totiž dostávaj i za to,co jsou na granulích, a páníčci se bojí,že se poserou. Tu obavu já nemám😜

Sardullah
Sardullah 17.07.2025, 15:04:00 xxx.xxx.221.216
»
Odpověď na příspěvek uživatele janaa z 17.07.2025, 15:00:17

Svíčková se šesti….nejoblíbenější jídlo naší Giny 😂

janaa
janaa 17.07.2025, 15:05:29 xxx:xxx.7b06:3b02
»
Odpověď na příspěvek uživatele Sardullah z 17.07.2025, 15:04:00

Bloncky jí mají taky rádi,akorát prej citron s brusinkama si můžu sežrat sama🤣

Sardullah
Sardullah 17.07.2025, 15:18:06 xxx.xxx.221.216
»
Odpověď na příspěvek uživatele janaa z 17.07.2025, 15:05:29

Berňucha třeba svíčkovou nechce vůbec…tomu přezdíváme fástfůďáček…jak je něco smaženýho, tak to mu asi hodně voní…takže ten víc ocení, když je řízek s kaší…ale ta kaše musí být hodně máslová jinak se ofrňuje…

A svorně oba…pečený kuře se šťouchanými bramborami…

Takže jasně…ať žije barf..🤭

Myslím, že zrovna moji psi by byli asi spokojenější, kdybych prostě vařila lidská jídla i pro ně.

janaa
janaa 17.07.2025, 15:20:13 xxx:xxx.7b06:3b02

Tak v tomhle je naštěstí labradoří svět jednoduchej,k žrádlu je všechno😄 je fakt,že když mi teď deset dní Cácora nežrala,jakože absolutně nic,málem mě rupla cévka. Ale už je zase v labradořím módu😂

efe
efe 18.07.2025, 08:15:17 xxx.xxx.64.15

Xerxová: tak jsem byla včera omrknout toho králíka v Globusu.. No a nekoupila jsem to. Páč to maso v tý krabičce bylo pokrytý ledovýma krystalkama, evidentně jim to rozmrzlo a znova zmrzlo (bůhví kolikrát). Fakt to nepůsobilo hezky…

efe
efe 18.07.2025, 08:16:00 xxx.xxx.64.15
»
Odpověď na příspěvek uživatele janaa z 17.07.2025, 15:05:29

…prej citron s brusinkama si můžu sežrat sama🤣

Moje řeč, taky mám ráda svíci bez parády 👍

Sardullah
Sardullah 18.07.2025, 09:21:00 xxx.xxx.221.216

A tak to já zase ty brusinky a šlehajdu ke svíčkový můžu, ale nedávám to, protože pro psa mi to přijde zbytečný takhle tunit… my totiž s Ginou jíme společně… já jínkrmím z vidličky… nandám 7 knedlíků… 5 jich spucne Gina a dva já… když mám štěstí.

Tenurri
Tenurri 18.07.2025, 09:28:15 xxx.xxx.239.143

Achjo, je mi smutno 😀 já doma řeším, jestli psu vůbec můžu dát kousek bílého jogurtu nebo kousek vařeného kuřete, aby se mu nevrátila slinivka, a vy tu jedete svíčkovou se 7 😀 …

Arosek
Arosek 18.07.2025, 09:32:16 xxx.xxx.244.44
janaa:

A jinak k tématu,jídelníček bloncek zvlášť v období honů,to je velkovýkrmna prasat,a hrdě se k tomu hlásím. Proto to taky dělám,aby se ty chudinečky někdy nažraly😄 takže to jsou rohlíky,housky,chleba, knedlíky, řízky, karbanátky, gulášek, svíčková, párky, špekáčky, klobásy,celý koláče,řezy a jiné dezerty… jediné,co zakazuju je kořeněné pálivé. Vony ty chudinky totiž dostávaj i za to,co jsou na granulích, a páníčci se bojí,že se poserou. Tu obavu já nemám😜

Miluju obdobi honu!
Psiska se vybehaj a vyblbnou a me letej kila dolu jak ze stafli. Pac ja maximalne polivku a cele hlavni jidlo delim mezi pracanty 😀

Ale uz me vsude znaj, takze kdyz je svickova, tak dostavam dvojitej nasup, pac kuchari vedi ze tu ja rada a ze by na cokle nezbylo … a v nesvickovych dnech dostavam dvojitou porci polivky, pry aby me za rakosem bylo aspon trochu videt 😀

Sardullah
Sardullah 18.07.2025, 10:32:10 xxx.xxx.221.216
»
Odpověď na příspěvek uživatele Tenurri z 18.07.2025, 09:28:15

Tohle si vůbec neumím představit… já chronickej krmič… tak jasně, když by člověk musel, tak by se nedalo nic dělat, ale bylo by to sakra těžký.

Přispět do diskuze
neregistrovaný
Nepřihlášený uživatel
Jméno:
Text příspěvku:
Youtube video:
Vložte odkaz na Youtube video.
Fotografie:
Vkládejte maximálně 20 fotografií ve formátu JPG, PNG nebo GIF. Maximální velikost jedné fotografie je 20 MB.