Takže tímto můžete jako příčinu pomyslně škrtnout zlozvyk a stres.
Něco ho v té pacině pobolívá, otázka je co a proč.
Takže tímto můžete jako příčinu pomyslně škrtnout zlozvyk a stres.
Něco ho v té pacině pobolívá, otázka je co a proč.
Zrentgenováno! Všechno se zdá být zcela v pořádku - páteř, kyčle, ramena, ….
(Samozřejmě to neznamená, že tam nic nemá, jen to na RTG není vidět.)
Za.mě je to taková trošku blbá zpráva, protože příčina nenalezena…🙄
Sardullah:Za.mě je to taková trošku blbá zpráva, protože příčina nenalezena…🙄
To ano, ale zase už nebudu muset přemýšlet, jestli zrentgenovat nebo ne 😉
keriton:Zrentgenováno! Všechno se zdá být zcela v pořádku - páteř, kyčle, ramena, ….
(Samozřejmě to neznamená, že tam nic nemá, jen to na RTG není vidět.)
vítejte v klubu… Taky RTG neukázaly vůbec nic. Většinu času Yoda je pohybově úplně v pohodě - má krásný dlouhý klus, je nesmírně obratný v terénu, nemá problém s uléháním ani vstáváním. Po hodně dlouhém výletu a vždy jeho součástí musí být šílený trysk (pokud jde celou dobu na vodítku, tak se to nestane) odlehčuje po následném klidu pravou zadní. Ale jakmile udělá dva tři kroky - už na něm není nic vidět - opět používá krásný klus, a vůbec nekulhá. Druhý den je v pohodě. Výjimečně - tak dvakrát za rok kulhá po klidu hodně - prvních pár kroků po klidu na nohu nedošlápne - a trvá déle, než se rozejde. Ale když déle, tak třeba dvacet metrů… pak opět jde zcela normálně. Pak druhý den (krátká vodítková procházka - ale někdy si to proloží běháním po zahradě - nemá striktní klidový režim) jen lehce odlehčuje po klidu a brzy je zase v plné kondici.
Přiznám se, že tomu rychlému kolísání z kulhání do normálna nerozumím. Na bolest zatím nikdy nic nedostal (nevidím důvod) - občas (2x za rok) nasadíme GAG. Poslední velké kulhání proběhlo ve středu - přemrzlý hluboký sníh a nadšený pes v ne zcela snadném terénu… Dnes chceme vyrazit do lesa (včera už pohoda), tak jsem zvědavá, jak bude vypadat po klidu na pelechu dneska.
Kulhání od zad? Beru podle sebe.
Ale co popisujete, není nic strašného, s čím by se nedalo žít a v podstatě bez problémů fungovat.
problém mohou být šlachy/vazy
to rtg asi neodhalí
hmn:problém mohou být šlachy/vazy
to rtg asi neodhalí
Přesně tak.
Nebo neurologická příčina. Jako u mě.
Xerxova:vítejte v klubu… Taky RTG neukázaly vůbec nic. Většinu času Yoda je pohybově úplně v pohodě - má krásný dlouhý klus, je nesmírně obratný v terénu, nemá problém s uléháním ani vstáváním. Po hodně dlouhém výletu a vždy jeho součástí musí být šílený trysk (pokud jde celou dobu na vodítku, tak se to nestane) odlehčuje po následném klidu pravou zadní. Ale jakmile udělá dva tři kroky - už na něm není nic vidět - opět používá krásný klus, a vůbec nekulhá. Druhý den je v pohodě. Výjimečně - tak dvakrát za rok kulhá po klidu hodně - prvních pár kroků po klidu na nohu nedošlápne - a trvá déle, než se rozejde. Ale když déle, tak třeba dvacet metrů… pak opět jde zcela normálně. Pak druhý den (krátká vodítková procházka - ale někdy si to proloží běháním po zahradě - nemá striktní klidový režim) jen lehce odlehčuje po klidu a brzy je zase v plné kondici.
Přiznám se, že tomu rychlému kolísání z kulhání do normálna nerozumím. Na bolest zatím nikdy nic nedostal (nevidím důvod) - občas (2x za rok) nasadíme GAG. Poslední velké kulhání proběhlo ve středu - přemrzlý hluboký sníh a nadšený pes v ne zcela snadném terénu… Dnes chceme vyrazit do lesa (včera už pohoda), tak jsem zvědavá, jak bude vypadat po klidu na pelechu dneska.
Nohu neohne.kdyz zrovna kulhá? Co luxace pately?
My jsme s kulháním taky pořád stejně…po poslední menisektomii mohu používá stejně málo,ale.aspoň na ni šlape a i někdy běhá 😁…fobie z dlažby stále…má to prostě od strachu z bolesti,asi…teď je týden na práškách(jako každý měsíc)…až je doberem asi si dojdeme pro tabletku na měsíc … +to CBD ve větším než malém množství.
No, máte to taky záhadné. Já se už víc jak půl roku zdráhám psa více zatížit.
Jen malá ukázka, jak pohyb někdy vypadá. Přicházení obloučkem není náhoda. Někdy je to lepší (pak to ani není běžným pohledem poznat), někdy horší. Kdyby se to čas od času nezhoršovalo až do kulhání / vykusování tlapky, asi bych to prostě neřešila…
taky se zatím spíš přikláním k nějaké té “neviditelné tkáni” typu vazy, šlachy. A mám podezření na oblast tlapky. Protože koleno ohýbá, lehá si i v době kulhání do “předpisového” lehu se skrčenými koleny… A nebo ta záda - ale tam mě překvapuje, že se stav nehorší - přeci jen jsou mu čtyři - a první kulhání jsme řešili už u dorostence… a je to více méně neměnné. Takže zatím opatrně ťukám na dřevo - aby nám to vydrželo a je mi jedno, že nevíme, co pajdání způsobuje - neboť to zatím psisko nelimituje a radost z pohybu mu to nebere.
Dneska skoro dvě hodiny v lese - sněhu už maličko jen místy, zato si užil lovení švagrové a švagra, nošení větví, trýskání lesem… ale tváří se spokojeně a odlehčuje minimálně. Na to, jak pajdal ve středu je to paráda
Xerxova:taky se zatím spíš přikláním k nějaké té “neviditelné tkáni” typu vazy, šlachy. A mám podezření na oblast tlapky. Protože koleno ohýbá, lehá si i v době kulhání do “předpisového” lehu se skrčenými koleny… A nebo ta záda - ale tam mě překvapuje, že se stav nehorší - přeci jen jsou mu čtyři - a první kulhání jsme řešili už u dorostence… a je to více méně neměnné. Takže zatím opatrně ťukám na dřevo - aby nám to vydrželo a je mi jedno, že nevíme, co pajdání způsobuje - neboť to zatím psisko nelimituje a radost z pohybu mu to nebere.
Dneska skoro dvě hodiny v lese - sněhu už maličko jen místy, zato si užil lovení švagrové a švagra, nošení větví, trýskání lesem… ale tváří se spokojeně a odlehčuje minimálně. Na to, jak pajdal ve středu je to paráda
Artroza v kloubech prstů není vyjímka..