Na to se nás taky ptali na veterině, jestli nekakal, že se to taky často stává z toho 🙂
Otok pohlavních žláz u psa
Moje máma má dva pejsky samce a nikdy tohle u nich neviděla 🙂 Pomalu ani doktorka na veterině …
Tak nevim. Radši jsme jeli … je to 4 měsíční štěně a sám z toho byl nešťastný.
30.08.2025, 13:22:39 xxx.xxx.147.163
Anonymní:Ne, nedělá to, má 4 měsíce. Najednou zničehonic v pelíšku se mu to stalo.
Hlavně ho nedávejte v tomhle věku kastrovat! Jestli vám to vet nabízí jako možnost léčby, hledejte jiného.
30.08.2025, 13:24:38 xxx.xxx.147.163
Radši jsme jeli … je to 4 měsíční štěně a sám z toho byl nešťastný.
A co ta fimóza? Nezvažovali jste? Čtyřměsíční pes přece ještě není hormonálně aktivní. Aby došlo k erekci a následným potížím.
30.08.2025, 13:31:38 xxx.xxx.147.163
Na to se nás taky ptali na veterině, jestli nekakal, že se to taky často stává z toho
U čtyřměsíčního psa? Nějak mám pocit, že tahle veterina nebude úplně ta správná.
Kometo, záleží taky na velikosti plemene - maličká plemena jdou do puberty brzy a brzy dorostou a dospějí. Nelze srovnávat třeba Yodu s trpajzlíkem. Ale souhlas - na 4 měsících není na kastraci zralý žádný psí sameček (pokud není někde chybka typu cyst či jiných nepravostí a to je nepravděpodobné)
kometa:Na to se nás taky ptali na veterině, jestli nekakal, že se to taky často stává z toho
U čtyřměsíčního psa? Nějak mám pocit, že tahle veterina nebude úplně ta správná.
Naopak si myslím, že přesně tak se to stalo i mému psovi, prostě když kadil, vyndal pinďoura, a pak ho nemohl zandat zpátky. Nešlo o nějaké sexuální nabuzení.
Spíš by teoreticky na veterině měli být schopni ukázat, jak se dá psovi z tohoto stavu pomoct, kdyby se to opakovalo. Ale těžko říct, sama to asi neumím popsat.
A spíš než zvažovat kastraci bych v případě opakování hledala nějakou příčinu, jak píše Xerxová.
keriton:Naopak si myslím, že přesně tak se to stalo i mému psovi, prostě když kadil, vyndal pinďoura, a pak ho nemohl zandat zpátky. Nešlo o nějaké sexuální nabuzení.
Spíš by teoreticky na veterině měli být schopni ukázat, jak se dá psovi z tohoto stavu pomoct, kdyby se to opakovalo. Ale těžko říct, sama to asi neumím popsat.
A spíš než zvažovat kastraci bych v případě opakování hledala nějakou příčinu, jak píše Xerxová.
Tak upřesnění, že jde o mladé štěně situaci mění. Souhlasím s váma, že to může být spíš tento případ.
30.08.2025, 15:49:11 xxx.xxx.147.163
přesně tak se to stalo i mému psovi, prostě když kadil,
Zadavatel píše, že se to psovi stalo z ničeho nic v pelíšku…
30.08.2025, 15:52:35 xxx.xxx.147.163
maličká plemena jdou do puberty brzy
No jo vlastně, tady plemeno neznáme.
Omlouvám se, že jsem neuvedla věk a plemeno. Pejsek má za 10 dní 4 měsíce a je to kříženec. Maminka je zlatý retrívr taky s něčím křížena a má asi 35kg a tatínek je neznámý. Náš pejsek má teď přes 12 kilo, takže bude větší plemeno nejspíše.
Kastraci rozhodně v takhle mladém věku neplánujeme. Četla jsem, že u větších plemen se doporučuje až kolem 15-18 měsíce věku psa, kvůli růstu atd. Ale pokud by byl problém s otoky, tak po 12 měsíci je kastrace možná.
Nicméně včera opět z ničeho nic si ho začal lízat a už mu to zase vylejzalo, tak jsem ho zastavila, ať to nedělá.
Plyšáky nám neojíždí, nic. Je pravda, že při kakání mu taky vyleze, ale ne do takového extrému, jako poprvé.
Byli jsme na veterině v Kladně, protože naše veterinářka měla zavřeno, takže v úterý to s ní prokonzultuju a jsem zvědavá, co mi řekne ona.
Na vet na fotografii koukali, jak kdyby to nikdy neviděli.
Nechci sem dávat fotku svého pejska, jak to měl, ale vypadalo to přesně tak, jak se tady nějaká paní taky ptá.
31.08.2025, 07:46:28 xxx.xxx.147.163
Takže větší kříženec. Na hormony ještě brzo. Ale penis si běžně olizovali a olizují všichni mí kocouři. Kastrovaní.
Proboha, ne kastrace po 12 měsíci!! To je jako nechat vykastrovat 12letého kluka. Nevěřte všemu, co píšou na internetu.
Znovu připomínám možnost chemické kastrace. Na zkoušku.
Anonymní:Tenhle komentář jste si mohla odpustit. Naprosto nepotřebný a nezdvořilý.
Boldlinka je veterinářka a možná se s tím opravdu nesetkala jako ta vaše veterina, kterou zmiňujete. Popravdě jak uvádíte tu fotku, tak to jsem v životě neviděla. Do kastrace ve 12 měsících bych nešla ani omylem.
https://petsy.eu/cz/blog/vysunuty-penis-u-psa/
https://theses.cz/id/5foyvc/11868538
Třeba se to hodí.
31.08.2025, 09:13:29 xxx.xxx.147.163
O fimóze - měla jsem napsat parafimóze - jsem se zmínila už dvakrát.
Jinak odkazy jsou fajn, ale běžný laik (což, bez urážky, zadavatel je) se jimi neprokouše a nebude jim rozumět.
31.08.2025, 09:18:12 xxx.xxx.147.163
možná se s tím opravdu nesetkala jako ta vaše veterina, kterou zmiňujete.
Možná se s tím nesetkala ani ona veterina, když za příčinu označuje otok, u psa neexistujících, bulbouretrálních žláz. Ale třeba to popletl zadavatel.
Tak to je zvláštní. Mame to ve zprávě z veteriny. 😀 proto jsem ten název sem psala
31.08.2025, 17:53:39 xxx.xxx.147.163
Ano, je to zvláštní.
Bulbouretrální žlázy (alias Cowperovy) u psa prostě NEJSOU. Psi mají jenom prostatu. Viz druhý odkaz od acher, strana 19.
Jsem vet, učím anatomii a patologii (i prakticky na pitevně) a vím, jak u samců nádobíčko vypadá a co mají (nebo nemají).
31.08.2025, 18:17:45 xxx.xxx.147.163
Edit - na vaší fotce 31.8. 7 41 je vidět normální ztopořený penis s bulbus penis.