Tak v lese je to fakt jen pro srdcare ted 😄
Nejvice me fascinuje vovcacek - ten ani na tomhle terenu nezpomaluje 🤣vubec nevim, jestli postrehnul nejaky diskomfort v pohybu. Moje rychlost 2km/hod 🤭
Jako už ve třech je to výrazně složitější tyhle věci učit, takže je mi jasný, že v takovým počtu je to jinak.
Sardullah:A zlatýho bludišťáka za historku ze života majitele psů vyhrává….😎
Já když si představím, jaká šlupa to musela být do tý hlavy..😴…no ještěže z toho nebyl otřes mozku.
Hele jako … nelehla jsem, takze dobry.
Pred cca ctvrt rokem Priitiv nevybral zatacku. Scena jak z kreslenyho filmu - podlit mi smykem pod nohama, ja klasika nohy hore, hlava dole, jak otocny dvirka.
Tam sla hlava na beton, cast teda vykrylo rameno, ale taky jsem mela skousnuty zuby, pac slusna holka sproste nemluvi, zejo …
No a druhej den jsem si dala leharo na neurologii, jelikoz v uchu prej jsou takovy malicky kaminky v pytlicku, ktery rikaj, kde je nahore a kde dole. No a ty kdyz se z toho pytlicku vysypou (treba prudkym narazem), tak mate kocovinu zadara, pac se celej svet toci a toci 😀
A podobnych historek mam kupu. Na jejich obranu nutno rict, ze vsechno byly nehody, nesnazej se me cilene zabit 😀
nezávidím všem uražené hlavy, otřesené mozky, utržené ruce… ale něco je fakt ve vzduchu a doufám, že to období karambolů přestane.
Před týdnem, když byla zima a hodně sněhu jsem podlézala po čtyřech padlý kmen s obří sněhovou čepicí. A psisko dostalo takovou radost, že nejdu vrchem jako vždy, ale lezu po zemi, že na mě skočil a nečekaně mě zarazil hubou (mojí) do závěje.
Teď o víkendu jsme doma blbli a já ho zlobila plyšákem - on se hodně rozjel a ve svém nadšení si nevšiml, že jsem za zády přehodila hračku z levé roky do pravé - a levačku stisknul. Mám modřiny z obou stran - na hřbetu ruky i vedle spony na hodinkách. Bolí to jak čert.
A včera při nastupování do auta jsem dostala ránu do hlavy jak z děla. On nastupuje tak, že si naskočí předníma nohama a já mu lehce přizvednu zadek a pomůžu mu. Zcela výjimečně do auta vletí rovnou (většinou jen v průtrži mračen). A včera já se k němu sehnula ve chvílí, kdy kolem mě prosvištěno pozadí osdesátikilového drobečka a tefilo mě přesně do obličeje. Ještě že nenosím brýle…
Jediné, co mě těší, že ještě na tom kluzišti, co místy je, jsme nikdo nehavaroval. Tak snad jsem to nezakřikla
To se mně jednou stalo na procházce s předchozí smečkou, mladší fena byla děsná žárlivka, tak se s tou starší předháněly, která ke mně doběhne blíž. Přišla jsem o brýle, tehdy jsem je ještě nosila, a pod okem jsem měla obrovskou modřinu. V práci jsem musela vysvětlovat, že mě manžel opravdu nemlátí. 😀 Nebylo to samozřejmě poprvé ani naposled, poté jsem při stejné situaci skončila s podvrtnutým kotníkem, který mě ještě cca rok dost bolel. Jsou to holt zlatíčka. 😄
My už třetí den na nesmekách a s NW, i s posezením na kávu + cígo jsme odšourali za skoro 2 hod jen 5,5 km….nikde ani noha 😉
V práci jsem musela vysvětlovat, že mě manžel opravdu nemlátí.
Kolegyni takhle hrábnul do obličeje mladý boxer. Tenkrát mě pochválila, že jsem jako jedna z mála určila “pachatele”. Automaticky mě napadl pes a ne manžel.
Tak v lese je to fakt jen pro srdcare ted 😄
Nejvice me fascinuje vovcacek - ten ani na tomhle terenu nezpomaluje 🤣vubec nevim, jestli postrehnul nejaky diskomfort v pohybu. Moje rychlost 2km/hod 🤭
tahle dvojka je prostě 👍
Tak s tím vystupováním z auta jsem měla problém s malou Ginou… jakmile jsem otevřela dveře, tak se rvala ven a nebyla jsem schopná jí naučit, že se vystupuje až na povel. Až jednou se nějak zamotala, já jí nestihla chytit a ona defakto vypadla z auta a zůstala viset ve vzduchu na vodítku, naštěstí na postroji a od té doby opravdu čeká až si porovnám vodítko a zavelím, že se může ven.
Máťa se taky z auta cpal ven… já zoufalá, dokud mě netrklo, že on se narodil cvičenej a tudíž opravdu stačí zavelet zůstaň nebo čekej a on počká… prostě deformace od pyrenejky a u berberů jsem to měla podobně, kde ty povely úplně nefungují, kde je potřeba proslov a vysvětlování a Máťa je sice zlatíčko, ale rozhodně ne nejostřejší pastelka v penále a tak chudák moje vysvětlování nepobral.
To je tak, když si člověk jako já pořídí “ normálního” psa a pak ten chudák netuší, co po něm chci.
Vždycky si představím Máťu, jak sedí, hlavu natočenou na bok, pohled(jsem k sežrání, žejo) a Sardullah před ním s ukazovátkem a proslovem🤣a nad Máťou bublina, dobře milovaný člověče, vykecej se, potom dej vycvičenýmu berňákovi povel a život jde dál, jo?😁
No tak nějak… Máťu mám už 4 roky a furt zapomínám, že poslouchá..
Já jsem u svých psů zvyklá, že když je nějakej problém, tak musím vymyslet, jak to udělat, aby pes chtěl….no a tohle “postižení” mi trochu komplikuje život… mám s Máťou problém… příklad… jde na vodítku a každou chvíli vyrazí vpřed něco očuchat, označkovat a vždycky se mnou škubne a já mu říkám “Maťul, co to děláš, nemůžeš s maminkou takhle škubat”… další škubnutí “no tak Maťulí, co jsem ti říkala”….já už màm vyškubanou ruku a jsem otrávená… tak použiju to, co používám na Ginu rázné“NE”… no tak to vůbec neví co to je a já si říkám co budu dělat s touhle nepříjemností a pak mě to trkne… bože vždyť mám poslušnýho psa a vydám povel a je to.
..jo jo Guliver z Fideláku…neuvěřitelnej minipes…
Včera jsem byla jen na kratší procházce a vzhledem k počasí se fakt nedá všude chodit, ani v lese. Sluníčko a vítr cestičky uhladily do klouzací ledovky, jeden kopeček jsem musela sjet po zadku. Takže dnes musíme najít jinou trasu.
Nevenčím. Za prvý se to na tom kluzišti ani moc nedá a za druhý léčím dost vleklý zánět močáku. Včera jsme venčení nahradili návštěvou fyzioterapie, Barča cvičila a nechala se masírovat a Eliška jela na socializační návštěvu - už po několikáté. Už je tak socializovaná, že celou dobu tam byla jak doma a strašně otravovala, kousala a šplhala mi po hlavě a strašně si chtěla hrát 🙂 Pak obě odpadly. Vasil je naštěstí v tomto “bezúdržbový”, jemu stačí doma trochu pocvičit a je hodnej a nevymejšlí, jak rozebrat barák.
impact:Já myslím, že 50 cm, ale s jistotou ti to neřeknu.
Díkec. Štajnidlo má takovouhle softshelku po Bubince. Je to Tvoje asi víc zateplený, nebo se mi to zdá?? Zatím mu to stačí, v pohodě, ale říkám si, že až by byl starší, třeba víc zimomřivej, jestli nepořídit něco, jako má mesijé Remoska - že mi to přijde víc vyvatovaný?
My venčíme tak nějak normálně - když nepočítám začátek trasy, kdy hulákám po ohařík, kdy jeden je hluchej a druhej blbej, aby na mě počkali, páč tam je to uježděný autama, jak se jede ke koním. A když překonám tohle, tak máme k dispozici stráně a louky pod lesama, takže to je dobrý. je to sice teď teda trochu monotónní, protože chodíme furt to stejný , ale oživuju to hraním, běhám, hrou na babu /to mi de/ a lehkým rádobycvičením. Ráda bych, aby napadlo, ale muselo by hodně, jinak to bude ještě nebezpečnější, protože takhle člověk vidí ten led.
Hele není to vyloženě jen pláštěnka, ale aj zahřeje. On většinou nosí spíš tenhle, ale já ho po minulým výletě vyprala a strčila někam do police a nevím kam. Tak nafasoval ten modrej. 🤭🫣🤣
Prosím prosím, jak moc se u toho oblečku dá povolit hrudník - resp. jaký je max. obvod hrudníku - poměr délka zad/obvod hrudníku. Já čučim na ten eshop a mají ten obleček s délkou zad na Vasila, ale potřebuju vědět právě i ten obvod hrudníku a to tam nepíšou :/ Ale tak bullové maj taky široký hrudníky…? Ale zdá se mi právě, že ten sucháč je dost dlouhej, že by mohl dovolit hodně…?
nosí spíš tenhle,
ten asi nejspíš mám ve velikosti ik-ik-el-moťtlutí 😀 , sem ho dostala za pomoc kdysi dávno, nejdřív chtěla poslat dál, že co já s tak velkým oblečkem, pak ale nějak zvostal doma a přišla Taliprdí dáma, který dokonale padne. Ten je fakt fajn. zatím ho využila jen, když byla v zimě jednou nemocná s psincákem, ale na stáří jak když najdu. Te´d se v pohodě v mínus devítí válí po sněhu s balonem, tak to by asi bylo zbytečný. Já nechtěla dávat ani Rumíčkovi, aby nezchoulostivěl, protože se zatím nejeví, že by mu byla zima, ale přeci jen 11,5, šelest na srdci, tak jsem do toho nakonec šla a protože jsem objednávala něco v lidlu, vzala jsem tam i jeden fleesovej nákrčník rovnou, kdyby bylo potřeba.
Remča tam má na sucháči určitě ještě 20-30 cm přesah. Jinak podle mě si ty bundy šije sama majitelka eshopu - ona chová stafbuly. A co jsem tak viděla různý diskuze, tak myslím, že tam bude případně jakákoli osobní domluva možná.