Odpověď na příspěvek uživatele kometa z 31.08.2025, 18:17:45
No, ta boule je právě ten bulbus glandis, neboli uzel, který slouží ke svázání psů při kopulaci. Málokdo ho viděl, protože bývá ukrytý ve feně🙂 a když nemá pes erekci, tak tam není, resp.nevypadá takhle.
Já to viděla jen u jednoho psa, jak už jsem psala a byla jsem z toho pěkně vyplesklá, než jsem zjistila o co jde.😅
otok bulbourethr. žláz, neschopnosť zasunúť penis do predkožky zde už penis spať v predkožke USG prídavné pohl. žlázy již bez otoku RTG DB bpn, bez tp, příp. kastrace vo vyššom veku, lokálne chladiť
To je naše zprava z vet. Zatim se mu to neopakovalo, tak ja uz vlastne nevim, co to je/bylo a jestli to řešit dál …
Nicméně ted koukám na net a ten bulbus glandis měl celý venku a nešlo to zpět zasunout. Jak říkám, byl v pelíšku, lízal si tam chvíli a trochu zatřepal nohama a já si toho všimla. Koukala jsem zpětně na kameru.
Odpověď na příspěvek uživatele Anonymní z 31.08.2025, 22:02:20
o a jestli to řešit dál …
Holt budete vyčkávat. A hledat jinou veterinu. Protože vidět na USG něco, co ten pes nemá… Konzultovala jsem i s kolegou, který učí reprodukci a inseminaci. Pes má jenom prostatu a bulbus penis, Ne bulbouretrální žlázy.
Odpověď na příspěvek uživatele kometa z 01.09.2025, 09:32:40
Aha, dobře. Zítra budu konzultovat s naší veterinářkou. Takže Vy si myslíte, že by to mohla být do budoucna ta parafimoza? Od pátku se to neopakovalo, jen když třeba sedí, tak ho má malinko venku, ale jinak nic. A opravdu tomuhle nerozumím 😀 Je to moje první zkušenost s tímhle … nikdy předtím jsem to neviděla ani o tom neslyšela, tak díky za trpělivost 😀
Nas dacan Terry si hormonalni pretlak resi samohanou. Muj drahy mu zavidi, ze se tam Terry ohne 😀
Takze cca dvakrat do tydne rano po snidani chvilku blemca, pak trepe nozickama a pak ma pod Terrym jeste jednoho Terryho - velkeho a fialoveho 😀 A horni Terry dost knoura kdyz dolni Terry nedej boze narazi do zeme 😀
Konec srandy - proste je to malej erotoman. Ale problemy nema, na holky naskakuje jen kdyz haraj, nikoho neobtezuje a tak ho nechavam bejt, at si ulevi jak umi. Jen premyslim co by mi na to rekla moje vetka, kdybych tam s tim letela 😀
Tak jsme dnes byli u nás na vet a to slovo, co se tvrdilo, že ty bulbourethr. žláz neexistují, tak existují, jen je to napsáno slovensky a je to to co jste psaly. Je to naprosto normální a doktorka říkala, že je jasny, kdyz jsme to nikdy neviděli, že jsme radši jeli … 🙂 Tak Vám všem děkuju za vaše zkušenosti a názory a já už budu do budoucna chytřejší s vedet, co dělat/nedělat.
Odpověď na příspěvek uživatele Anonymní z 02.09.2025, 15:20:38
že ty bulbourethr. žláz neexistují, tak existují, jen je to napsáno slovensky
Nikdo přece nepsal, že neexistují, ale že nejsou u psa. Nechápu souvislost se slovenštinou, terminologie je latinská. Doktoři používají latinu právě proto, aby se nestalo “ztraceno v překladu”.