Zdravím, ráda bych si udělala kurz Pracovníka pro regeneraci a rekondici koní, který provádí u koní rehabilitace (např. dornovka, různé svalové masáže atd.) V našem kraji je lidí co by to dělalo velmi málo, a zajímalo by mě, jestli byste si ke koni objednali někoho takového? Přidávám odkaz s více informacemi o této kvalifikaci.
Pro mne zásadní fyzio nebo chiro ideálně v kombinaci s vet, pokud není vet, záleží na jiném backgroundu.
Ale v Čechách se zatím pouze fyzio a chiro bez kombinace s VŠ vet kvalitně studovat nedá…zatím.
U nás například v okolí působí už celkem profláklá fyzio bez vet vzdělání a i tak vidím, jaké má mezery ve vzdělání a fakt nepozná důležité věci, na nějakou uvolňovací masáž asi dostačující. A říkám, to je člověk, co má jméno.
Pohybový aparát koně je velmi citlivá a komplexní záležitost. Pokud to myslíte vážně, jděte to fakt studovat do zahraničí. Tady vás to dobře nikdo nenaučí.
Tak já třeba vím, že paní Zajíčková s Masterson metod taky není vet, ale když se člověk podívá na její bio, tak je tam pár let přímo specializovaného studia v zahraničí (Cambridge atd.) a jde na ni samá chvála. Ale u nás ty kapacity ve vzdělávání v tomhle oboru zatím prostě nejsou.
Tak já třeba vím, že paní Zajíčková s Masterson metod taky není vet, ale když se člověk podívá na její bio, tak je tam pár let přímo specializovaného studia v zahraničí (Cambridge atd.) a jde na ni samá chvála. Ale u nás ty kapacity ve vzdělávání v tomhle oboru zatím prostě nejsou.