je to tvoje dite……
Dítě chce koně a další zvířátka, jak to rozmluvit
Zadavatelka píše, že se dcera na koních už vozila.
25.09.2025, 12:38:55 xxx.xxx.224.101
není běžné na vesnici, dostat se ke koním
Tak u nás jsou koně hlavně na vesnicích. Ale pokud člověk zrovna v té správné nebydlí, bez dojíždění se neobejde. A tím myslím kolo nebo auto. Veřejná doprava se moc nekoná.
Jasně je “blbý”, když by dítě ke koním chtělo a v okolí…nějaké rozumné dojezdové vzdálenosti…žádná stáj, kam by mohlo dítě docházet, není…
Ale i tak není řešení pořídit si na zahradu vlastního koně.
Teda jasně, nevíme jaké má tazatelka zázemí a venkovní prostory, kde by koně mohla ubytovat, kde by měl výběh, kde by uskladnili seno apod., ale z dotazu je jasný, že zkušenosti s chovem koní nemají a tudíž je to šumák…i kdyby měli stáj, pastvinu, stodolu, tak bez lidské zkušené obsluhy se to neobejde.
Jako to ježdění se dá pofackovat, že prostě koně naložím a dojedu si za ním a nebo nevím, jestli by trenér dojížděl…taky jsem takhle s kamarádkou jezdila do vedlejšího města, protože tam měli halu…kamarádka taky takhle jezdila za trenérem kvůlivá drezúře.
No a teda hlavně další věc…já kdybych chtěla svýho koně na nějaký ty “rekreační procházky”, tak si neumím představit, že bych ho kupovala sama, musela bych za někým, kdo koním rozumí, aby mi nějakého vhodného našel…vyzkoušel…
25.09.2025, 18:57:39 xxx.xxx.147.163
Mít koně samotného na zahradě není vůbec dobrý nápad. A aby bylo ježdění radost - musí se s koněm pracovat pravidelně a pod dozorem. A to znamená čas a peníze. Hodně času a hodně peněz.
A tak si tady všichni debatíme a zadavatelka se odmlčela.
blavor je super, něco mezi slepýšem a olgoj chorchojem. a přes zimu spí v 10 stupních, což je pro mě ideál zvíře.
akorát není úplně snadno dostupný
Bodlinka:blavor je super, něco mezi slepýšem a olgoj chorchojem. a přes zimu spí v 10 stupních, což je pro mě ideál zvíře.
Blavor je “beznohá ještěrka”…taky jsem si ho málem donesla z kroužku. Donesla jsem si tenkrát jen žebrovníka…blavor už neprošel.i když jsem přesvědčovala. že se umí krásně smát.ma takovou tlamičku.myslim že je maji na Hluboké v zoo.
Jinak můj seznam byl taky velký. Prošel kanárek.korela.morčata.křečci.králici(podmínka.ze se ale snědí)no tak Bob a Bobek měli aspoň hezkÝ půl rok.jezdili semnou i na Lipno s babičkou a bědou.a dalši Bob a Bobek taky… psa jsem si taky domu dotáhla od cikánů,ale soused mi ho ze zahrady za barákem pustil a byl fuč…spousta přiotrávených holubů.jen jeden přežil a odletěl.pak jsem taky k jiskerskému slibu dostala sovu,puštíka(prostě ho chlapy u mamky v práci někde našli a sebrali.samozřejmě že to dělat neměli)…když začal lítat po bytě a houkat šel do zoo…
Fretka byla až do vlastního bytu.ale jelikož je opravdu cítit(vykastrovaný i vyžlázovaný-tenkrat to ještě šlo).dostal kamaráda a šli do voliéry.První pes z útulku..druhy pes.treti pes i koně jsem zvládla..ale až jako dospělá. A asi 15 druhů strašilek.ty už nemám.
Zapomněla jsem na rybičky a andulku..v období zakladní školy…
Maj ho na skoro každé Živé exotice v Praze. Nechová ho kvanta lidí ale není problém je sehnat
Bodlinka:blavor je super, něco mezi slepýšem a olgoj chorchojem. a přes zimu spí v 10 stupních, což je pro mě ideál zvíře.
Pardón, mě tedy tak úžasný nepřipadal, ale to je úhel pohledu. A je to cca 20 let, možná byl tehdy dostupnější.
No tak třeba blavorem by mohla zakladatelka začít 😀
JanaJanaJanaJana:No tak třeba blavorem by mohla zakladatelka začít 😀
A přidat such.želvu, má podobný režim a má aspoň nohy.
Jenže obojí má nevýhodu, a to jest že to není chlupatý, což je pro většinu dětí to nej nej.
Náhodou suchozemská želva je super…to už je i interaktivní zviřátko, které třeba i doleze k člověku, aby mu podrbal krunýřek nebo na krku…obzvlášť je když je to podpořeno třeba kouskem salátu v ruce…některé si i “hrají” s míčkem…jedna moje , když jsem poslala míček k ní, tak ho dostrkala zpátky ke mně…
Jako zvíře nemusí být fakt chlupatý…třeba takový ochočený leguán je taky kámoš…
To je o pocitu. Mně by třeba ještěrka neuspokojila 🙂
Orionka:A přidat such.želvu, má podobný režim a má aspoň nohy.
Režim chovu úplně JINÝ, nedoporučujte něco - o čem ani netušíte , že netušíte…
želva trpí mlčky a trvá jí poměrně dlouho, “než chřadne, až uchřadne…”
to už je i interaktivní zviřátko, které třeba i doleze k člověku, aby mu podrbal krunýřek nebo na krku…
to je pravda, moji kluci ke mně pádí, jen co mne vidí přicházet k výběhu
…obzvlášť je když je to podpořeno třeba kouskem salátu v ruce…
salát je k ničemu - obvyklý omyl mudlů, lepší je pampeliška aj.😉
Lupus4:Režim chovu úplně JINÝ, nedoporučujte něco - o čem ani netušíte , že netušíte…
želva trpí mlčky a trvá jí poměrně dlouho, “než chřadne, až uchřadne…”
Pan Lupus je “zase chytrý”. Měli jsme v rodině such. želvy asi 30 let. Dvě - stále ty samé. Dorostly do velikosti velké hodně. Cca 50+ cm. Šly z domu stále svěží, pro svoji velkou váhu.
A pak - jak blavor, tak ty želvy nebyly místo koně doporučovány úplně vážně.
Zdravím a přeji hezký den.
lepší je pampeliška aj.
Dostávaly i pampelíny aj. i salát (většinou polníček)…salátu obecně méně, protože mi někde bliká v hlavě, že po salátu může být průjem, ale upřímně nevím, jestli i u želviček …navíc v sezóně byly přes den na zahradě ve výběhu, takže pampelíny a jetel tam měly dle svého uvážení…