Aktuálně: 2 797 inzerátů258 202 diskuzních příspěvků19 100 uživatelů

Husy a jejich chov - nova kniha

Anonymní (neregistrovaný) 09.10.2025, 12:54:59 xxx.xxx.107.137

Zacina na me skakat reklama na novou kniha o chovu hus. Uz ji mate? Jsem chovatel s 2 letou praxi v chovu hus. Letos prvni lihnuti a odchovy a ted už i porazka vykrmenych hus. Bude mi takova kniha jeste nejakym prinosem? Nevim jestli je o ceske autory nebo preklady z cizich jazyku.

Obrázek
sharingan
sharingan 09.10.2025, 13:16:37 xxx.xxx.186.2

Zdravím. Knihu nemám, nevěděl jsem dosud o její existenci. Ale google tvrdí, že autoři jsou I. a P. Prombergerová. Osobně jsem zatím tu čest neměl, ale vím, že jde mj. o osobu (Iveta Prombergerová) pohybující se dlohodobě v české drobnochovatelské sféře, jde o autorku mnoha článků, a tuším že i posuzovatelku v rámci ČSCH. Takže by kniha za to stát i mohla.

Pokud tedy není plná obecných zootechnických pouček poplatných dobám JZD a podmínkám komerčních chovů. Ale snad není.

Případně mám nascanovanou cca 140-stránkovou “bibli” chovatelů české husy, monografii od doc. Hloušky z roku 1940. Tu Vám klidně pošlu elektronicky zdarma 😀.

Přispět do diskuze
neregistrovaný
Nepřihlášený uživatel
Jméno:
Text příspěvku:
Youtube video:
Vložte odkaz na Youtube video.
Fotografie:
Vkládejte maximálně 20 fotografií ve formátu JPG, PNG nebo GIF. Maximální velikost jedné fotografie je 20 MB.