»
Odpověď na příspěvek uživatele
efe z 10.10.2025, 08:25:14
Měla jsem rotvici s podobnýma problémama, slečna Sádlo se po 4 těžkých ortopedických operacích nemohla moc hejbat a kynula snad i jen při pohledu na lednici, přitom vlastně měla celou dobu hlad, tělo si všechno radši ukládalo. Řešení bylo jednoduchý, když jsem na systém najela, během půl roku mi krásně zhubla o 10 kg.
Začala jsem ji krmit 4x denně. Snídaně, svačinka, večeře a noční svačinka před spaním, všechno z vařený stravy. ⅓ maso a ⅔ balast. Maso dietnějšího typu - plíce, kuřecí, hovězí, filé, občas ledvinky, srdce. Tu a tam dostala k snídani i syrovej kuřecí skelet bez kůže.
Příprava byla jednoduchá, obr hrnec, šup tam s pár kg masa, do toho zeleninu (celer, mrkev, petržel, bramboro, dýně, batáty…), po vychladnutí sebrat případný tuk, nakrájet, zeleninu rozmačkat, smíchat správnej poměr masoxpříloha, napytlíkovat a šup s tím do mrazáku. Při krmení jsem přidávala do misky ještě zelenej nasekanej balast - čínský zelí, kysaný bílý zelí, salát, špenát, ředkvičky, kedluben atd. Množství žrádla v misce bylo větší než malé, přesto fena začala hubnout a neměla hlad. Hlavní porce měla k snídani a večeři, svačinky byly menší, třeba jen kus sušených plic či rybiček/kyška, podmáslí, kefír s pár piškotama nebo nalámaným dingo sucharem a tak podobně.
Smečka na tom netratila, získala dvě svačinky za den do plusu, vždycky jen ždibek. Spokojenost na všech stranách.
Třeba vám můj postup pomůže. Z mý zkušenosti s hubnutím psa je nejhorší možný začít ubírat množství žrádla. Naopak, přidám balast, četnost krmení, pohraju si s poměrama balastu a masa, postupně vybalancuju množství žrádla i bez vážení surovin. Držím palce a posílám podrbání smečce. 🙂