Aktuálně: 2 795 inzerátů258 201 diskuzních příspěvků19 100 uživatelů

Spařování drůbeže po zabití

Anonymní (neregistrovaný) 02.11.2025, 12:29:50 xxx.xxx.119.51

Ahoj, měl jsem z internetu takovou tabulku kde byla teplota vody a délka kolik sekund se mají spařovat různé druhy drůbeže kachny, husy atd po zabití. Teď ji nemůžu najít. Má ji někdo? Tenkrát si pamatuju jak mě překvapilo, že voda nemá být vůbec vroucí jak jsme se všichni domnívali ale má mít jen kolem 65 stupňů celsia.

JardaPecival
JardaPecival 02.11.2025, 12:58:19 xxx.xxx.228.63

https://www.lihneme.cz/blog/skubani-vodni-a-hrabave-drubeze-a-vyber-vhodne-skubacky-na-drubez/?srsltid=AfmBOooj8mnQh77p_MhqAulMGVwrSWl1S5WhngJqF3jBzm_kquEF6D8Q

Ale tabulka je jen orientační, na jakejch hodnotách zhruba začít, ale pak si stejně musíte najít svoje hodnoty.. Já koupil z druhý ruky zavařovací hrnec(skvělej pomocník), mám na něm nastavíno 65°C a zhruba 10-15vteřin máčim, za nohy, klackem ponořuju tělo, zas vytánu a takhle dokola, aby se co nejvíc vody dostalo pod peří.. Zkusím vytrhnout peří na letkách na křídlech a podle toho jak se mi to zdá, jde do škubačky.. Ale stejnak, někdy se zadaří spařit málo  je potřeba ještě jednou jemně pomáchat.. Platí tady ale, že míň je lepší než víc, pak se trhá kůže a s tím už se nic nedá udělat..

/Píšu o slepicích

acher (neregistrovaný) 02.11.2025, 13:05:36 xxx.xxx.222.196
»
Odpověď na příspěvek uživatele JardaPecival z 02.11.2025, 12:59:57

Mám tenhle odkaz v počítači,ale popravdě, jsem líná měřit teplotu vody a čas,takže ve výsledku to škubu podle toho jestli už to jde.😂

ančovička (neregistrovaný) 03.11.2025, 15:10:37 xxx.xxx.16.69
»
Odpověď na příspěvek uživatele acher z 02.11.2025, 13:05:36

Já přesně tak..voda se hřeje a jak začne šumět, slepici zkusmo namočím, chvíli podržím pod hladinou, vytáhnu a zkusím,  “jak to jde”😄.. když peří pouští, dobrý, když ne ,tak se voda ještě trochu přihřeje..nejlíp se paří slepice, s kachnami je to horší, mají hustou podsadu…😀

Georgi (neregistrovaný) 04.11.2025, 11:23:02 xxx.xxx.132.58

Vždy zalévám slepici v kýblu z konvice. Voda vari .Potom škubu místo které jde a postupně otáčím. Většinou stačí jedna konvice . Nikdy se mi kůže netrhala .

Anonymní (neregistrovaný) 04.11.2025, 11:54:49 xxx.xxx.174.27

Pokud je to opravdu slepice tak se to netrhá, ale třeba mladá kachna to je alchymie.

list
list 04.11.2025, 17:37:10 xxx:xxx.1df2:e8dd

Pokud se trhá kůže, byla voda už moc horká a/nebo slepice se koupala příliš dlouho. Občas se stane. Já osobně hodím slípku do kýble, zaliju horkou vodou a začnu, když nejde, nechám ji chvilku dýl, když to nejde pořád tak opakuju, až mě to vytočí, vezmu nůž a slepici stáhnu z kůže bez škubání. 

ančovička (neregistrovaný) 04.11.2025, 18:20:06 xxx.xxx.16.69
»
Odpověď na příspěvek uživatele list z 04.11.2025, 17:37:10

..to si umím představit🤣🤣🤣🤣🤣🤣👍👍👍👍

Anonymní (neregistrovaný) 05.11.2025, 12:22:29 xxx.xxx.92.68

To sou pro mě novinky. Vždy spařuji vroucí vodou - kachny, husy, krůty a nikdy se kůže nepotrhala, nechávám máčet nanejvýš minutu, možná ani ne.

acher (neregistrovaný) 05.11.2025, 14:51:01 xxx.xxx.222.196

Já tedy také a ještě více kuře.

Anonymní (neregistrovaný) 05.11.2025, 22:14:16 xxx.xxx.4.22

Hrabavou spařuji 60°C ,čas jak jde peří z letek lehce vytáhnout a vodní na 65°C+přidám kapku jaru.


Přispět do diskuze
neregistrovaný
Nepřihlášený uživatel
Jméno:
Text příspěvku:
Youtube video:
Vložte odkaz na Youtube video.
Fotografie:
Vkládejte maximálně 20 fotografií ve formátu JPG, PNG nebo GIF. Maximální velikost jedné fotografie je 20 MB.