Tak to je na dvě věci Sarah, taky nemůže být chvíli klid co🙈. Ať je co nejdříve Dráček zas v pohodě. Já teď byla s malým na očkování u MVDr Vavřínové, ve Starém Městě, je schopna i přijet a zdá se mi velmi pečlivá, tak kdybys neznala, tak třeba se bude hodit.
Tak to je na dvě věci Sarah, taky nemůže být chvíli klid co🙈. Ať je co nejdříve Dráček zas v pohodě. Já teď byla s malým na očkování u MVDr Vavřínové, ve Starém Městě, je schopna i přijet a zdá se mi velmi pečlivá, tak kdybys neznala, tak třeba se bude hodit.
Díky moc. A má i pohotovost, kdyby něco, nevíš? Teď teda není nic akutního, toto do úterý vydrží, ale hledám někoho, abych nemusela v případě pohotovosti do Opavy.
P.S. Už jsem ji našla na FB, tak se zkusím zeptat, díky moc za tip. 👍
Odpověď na příspěvek uživatele Sarah01 z 15.11.2025, 13:11:52
A víte,že se na zahradě vyčůrá.Naši psi se na dvoře vyčůrali vždy jen když nebylo zbytí.Pokud chci opravdu vědět,že se vyčůrá musím ho pustit ven.Stačí říci běž se rychle vyčůrat,teď nikam nejdeme,tak běží k prvnímu stromu se vyčůrat,ale jinak si to nechávají na značkování na procházku.
A víte,že se na zahradě vyčůrá.Naši psi se na dvoře vyčůrali vždy jen když nebylo zbytí.Pokud chci opravdu vědět,že se vyčůrá musím ho pustit ven.Stačí říci běž se rychle vyčůrat,teď nikam nejdeme,tak běží k prvnímu stromu se vyčůrat,ale jinak si to nechávají na značkování na procházku.
Ano, vyčůra se, většinou se dívám z okna, v létě jdu i s nimi ven na zahradu, nemá s tím problém.
No tak tady je asi jasný, že se nejedná o nějaký samovolný únik moči, který by si pes neuvědomoval…. pokud je schopen chodit na tu vetbedku, tak to tam donese, udrží to na to místo.
No doufám, že to bude jen nějaká “prkotina”.
Hele ještě mě tak napadlo, ale tak to bys asi zmínila…jinak ti přijde v pořádku? Jako hlavinku myslím… jakože jestli ti nepřijde, že senilní nebo tak něco.. i když na to je asi mladej…
No tak tady je asi jasný, že se nejedná o nějaký samovolný únik moči, který by si pes neuvědomoval…. pokud je schopen chodit na tu vetbedku, tak to tam donese, udrží to na to místo.
No doufám, že to bude jen nějaká “prkotina”.
Hele ještě mě tak napadlo, ale tak to bys asi zmínila…jinak ti přijde v pořádku? Jako hlavinku myslím… jakože jestli ti nepřijde, že senilní nebo tak něco.. i když na to je asi mladej…
No, mně už z toho asi hrabe, když jsem si říkala, že asi inkontinence. Jenže zase mně přijde divný, že to prostě nevydrží, když feny klidně i 5 hodin. Možná to u psa tak je. Ale já to nevím, já mám prvního. Uvidíme, co na té veterině.
Je mu 8 let, takže už senior, ale senilní mně nepřijde. Na povely normálně reaguje, před měsícem jsme byli na zkouškách a pracoval výborně. Jo, vypadli jsme na poslední disciplíně, ale to i spousta daleko mladších psů. Nic divnýho na něm prostě nepozoruju.
Vydržet by měl normálně mnohem dýl. Kluci, když nejdou blbnout nebo je podle nich ošklivě, tak jdou ven 2-3×denně. Malej má 3 měsíce a chodí 6-7× a šikula měl nehod minimum. Po večeři má nejdelší pauzu a to cca 6hodin a spí jak mimino. I velcí senioři, až na výjimečné nehody, pokud byli zdraví, tak vydrželi. Nechci tě děsit,ale myslím si, že je někde zdravotní problém. Držím pěsti, ať je vše co nejdříve ok.
Z vlastní zkušenosti u cukrovky, Bambule stála u misky každý večer, nepřetržitě se snažila dopít. (Tyhle záchvaty měla kupodivu vždy jen večer .) Na její tehdejší váhu 6kg dokázala vypít cca 1,5 - 1,8 k vody. Louže pak nebyla jen jedna. Vše to doprovázela únava, byla bez energie, vycházky brala za trest. My to naštěstí chytli hned na počátku. V prosinci se jí dělal krevní test, cukr byl v normě, v únoru už měla cukr v šílených číslech. Moc Vám přeju, aby to byla nějaká “prkotina”.
Odpověď na příspěvek uživatele Dublinbarzoj z 15.11.2025, 17:32:40
Netvor taky dlouho nevydrží, je to divnopes. Max tak 5-6 hodin, holt každej pes to má jinak. Taky se počůrával v noci. Ve spánku, nevěděl o tom, kolikrát pod ním byla na pelechu megalouže. Po kastraci se to samo zlepšilo, vymizelo to, dle mýho měl cysty na prostatě nebo podobnej problém s prostatou. Sarah, držím palce, ať je to “jen” prostata, to se dá v poho vyřešit. Na odběr moči mám fintu fň, užila jsem si u toho plno legrace s předchozím ledvinářem vořecháčkem. Plastová naběračka/silikonová krabička na tyčce. 🙂 Nemusíš se ohýbat, jsi od psa o kus dál, takže se na vodítku může v klidu vyčůrat a ty jen zezadu nebo z boku nenápadně nasuneš pod psa odběrovou aparaturu. Plast tlumí zvuk, takže se pejsek ani nelekne nějakýho zurčení při odběru. Jo a před vyšetřením by měla být moč nejdéle 2 hodiny stará, v chladu uchovaná.
Odpověď na příspěvek uživatele Plaka z 15.11.2025, 18:07:40
Ano naběračková metoda! Používala jsem starou hlinikovou a posloužila skvěle. Jinak přivedla mě ne to naše veterinářka, oni to prý na klinice používali také.
Alan vydrží i 12 hodin.Řeknu mu jdeš čůrat a pokud se mu nechce,tak se nezvedne.
Příbuzný chodí s berňákem na kontrolu moči.Měl nějaký písek v močáku.Má na tyčce pánvičku,nechá ho přes noc doma,ráno vezme ven na vodítku a jak zvedne nohu,nastrčí pánvičku.
Ať je to prkotina a Dráček krásnej je brzy v pořádku! 🌷
bělouš teď taky víc pije než žere…čekám napjatě na výsledky biopsie z bouličky. Odběr byl dramatický, včera jsem se byla s dárkem naší vet po několikáté omluvit 🙈
Bělouš 1. měl něco s prostatou až v 9 letech, měl 11 kilo. Odkapával na plovoučku a ani to nevěděl.
Alan vydrží i 12 hodin.Řeknu mu jdeš čůrat a pokud se mu nechce,tak se nezvedne.
Příbuzný chodí s berňákem na kontrolu moči.Měl nějaký písek v močáku.Má na tyčce pánvičku,nechá ho přes noc doma,ráno vezme ven na vodítku a jak zvedne nohu,nastrčí pánvičku.
Před cca 2 roky, když jsem dělala řidičák a vracela se domů až v 5 večer, taky vydržel. Takže něco to asi bude, no.
Odpověď na příspěvek uživatele Sarah01 z 15.11.2025, 20:50:22
Určitě něco bude, ale ať je to jen lehké🙏onemocnění.
Já měla dva kulíšky nemocné na prostatu, oba přišly o svou chloubu, vet říkal, že se dá léčit, ale i tak nakonec skončí na stole. Jeden dokonce měl problém s močákem kameny a písek, musel se hlídat a když přestal pořádně proudem čůrat šel hned akutně na stůl. Po 3 letech znova se objevily, ale s němá už dožil 16 let.
Jo a zapomněla jsem připsat, že pejskům bylo kolem 8 let, když se zjistila nemocná prostata tak jsme se snažily 2X léčit, ale nakonec opravdu musely na stůl.
Docela by mě zajímalo jestli jsou některá plemena na onemocnění prostaty náchylnější,jelikož u svých psů jsem se s tím za těch více než 50 let nesetkala.