Aktuálně: 2 449 inzerátů267 304 diskuzních příspěvků19 273 uživatelů

Dorostenec otravuje kastrovaného psa

Odberryho
Odberryho 17.11.2025, 19:24:35 xxx:xxx.7686:d59d

Ahoj všem, máte tip, jak vyřešit situaci, kdy desetiměsíční štěně je úplně hotové z našeho druhého, osmiletého, vykastrovaného psa? Vím, že se mlaďochovi bouří hormony a že kastrovaný pes ostatním může vonět jako hrající fena. Doteď od cca šesti měsíců, kdy to štěně začalo řešit, to bylo tak nějak v normě. Ale poslední dva dny je z retrívra úplně v transu. Neustále ho chce olizovat, obskakovat, jak si k němu čichne, cvaká čelistí a slintá, strašně málo toho sní, člověk aby ho skoro prosil. 

Situaci trochu komplikuje fakt, že prostydl a má klidový režim (po odpočinku pajdá na levou zadní). Takže jsme odkázáni jen na zaměstnání hlavy. 

Jak dlouho to může trvat? Zítra si bere mladého manžel do práce, aby měl retrívr klid. 🙈

Plaka
Plaka 17.11.2025, 19:44:13 xxx:xxx.2aac:a8e5

Třeba jen hárá někde v okolí fena a mlaďocha to přejde po dohárání. Zamezit obtěžování lze asi jen oddělením psů, ať hormon neprudí a nemusíte ho okřikovat, vzít ho do práce je bezva nápad.
Ještě mě napadá, jestli nemá retrívr nějaký zdravotní problém (nechci strašit). Můj Netvor reagoval na kastrovanou fenu z ničeho nic jak na háravku v nejlepším, pomalu se jí neodlepil od zadku. Mohla za to přeplněná análka, blázen to bral jak hárání. Vymáčnuto, vyřešeno, přestal s harašením. Tak zkuste retrívrovi zkontrolovat análky, třeba to bude jen tahle prkotina. 
Kámoš řešil dlouhodobě svýho psa, po kterém po kastraci (prostata) šli psi jak po háravce fakt šíleně. Zabral až pangamin, dlouhodobě podávaný. Takže můj další tip, retrívrovi neuškodí a možná to zabere.

Odberryho
Odberryho 17.11.2025, 20:15:06 xxx:xxx.7686:d59d
»
Odpověď na příspěvek uživatele Plaka z 17.11.2025, 19:44:13

Zdravotně (vnitřně) je doufám ok (dva měsíce zpět očkování a nechala jsem mu nabrat krve…vše v nejlepším pořádku), ale co se mohlo změnit, když o tom píšete, tak kvasinky. Na ty mi v zimě občas trpí…v meziprstí řešíme každou zimu (kombinace vlhka a podlahového topení to umocňuje). Teď sice ZATÍM žádný diskomfort nevykazuje, ale mlaďoch mu k packám a uším čichá stejně často, jak k penisu 🤔 Tak že by tohle mohlo přispět k tomu šílenství? Uši jsem mu dnes prohlížela, ale asi pro jistotu preventivně ošetřím bajazinem a uvidím, jestli bude reakce 🤔

Sarah01
Sarah01 17.11.2025, 20:28:17 xxx.xxx.35.133

Já mám kastrovanou  skoro devítiletou fenu a je to děs občas, voní všem a furt.  🤦 Každý mně vždycky tvrdí, že hárá, a nevěří. Už ji pro jistotu, když očekávám na venčení hafo lidi, vodím na stopovačce. Podotýkám, že žádný zdravotní problém nemá, je vyšetřená. Myslím si, že vám doma nezbude nic jinýho, než prozatím oddělovat, pokud je to hodně obtěžující. Snad se to časem zlepší. Starší pejsek potřebuje víc klidu. Já jsem dřív svoji první goldenku nechala štěnětem otravovat a dnes si to hodně vyčítám. Není to vždycky tak, že starší pes se štěnětem omládne.

Plaka
Plaka 17.11.2025, 20:32:00 xxx:xxx.2aac:a8e5

A zánět předkožky mít nemůže? Nebo nastydlej močák, když mu mlaďoch kontroluje i pindíka. Kvasinky za jeho zájmem klidně můžou být. Zkontrolovala bych retrívrovi ty análky a pak dál vylučovací metodou. Třeba dojdete k tomu, že holt jen mladýmu hrabe z háravek. 🙂

Plaka
Plaka 17.11.2025, 20:35:54 xxx:xxx.2aac:a8e5
»
Odpověď na příspěvek uživatele Sarah01 z 17.11.2025, 20:28:17

Zkus ten pangamin. 😉

Odberryho
Odberryho 17.11.2025, 20:47:29 xxx:xxx.7686:d59d
»
Odpověď na příspěvek uživatele Plaka z 17.11.2025, 20:35:54

Anální žlázky v pohodě, to jsem rovnou zkoukla. Výtok žádný nemá, tak otázka, jestli zkusit vypláchnout preventivně, nebo nechat být 🤷

Háravka tu je minimálně jedna, jak natrefí, kde močila, je jak kropící vůz, jak mu chvíli kape z tlamy. Ale tohle bylo už i minulý měsíc (v jiné části města jsme nacházeli značky) a na chování doma to vliv nemělo. Ale v jeho věku ten měsíc může asi udělat i tenhle rozdíl. 

Odberryho
Odberryho 17.11.2025, 20:48:51 xxx:xxx.7686:d59d
»
Odpověď na příspěvek uživatele Odberryho z 17.11.2025, 20:47:29

Jo a panganin dostává dlouhodobě, takže ten už přidat nemůžu, nicméně díky za všechny postřehy 💐

Přispět do diskuze
neregistrovaný
Nepřihlášený uživatel
Jméno:
Text příspěvku:
Youtube video:
Vložte odkaz na Youtube video.
Fotografie:
Vkládejte maximálně 20 fotografií ve formátu JPG, PNG nebo GIF. Maximální velikost jedné fotografie je 20 MB.