Aktuálně: 2 455 inzerátů267 319 diskuzních příspěvků19 273 uživatelů

Obleček

Heduš14 (neregistrovaný) 23.11.2025, 07:00:34 xxx.xxx.203.230

Dobrý den, nemáte tu někdo zkušenosti s oblečky Rukka. Uvažuji o pořízení oblečku pro staršího psa (malinois) z důvodu artrozy v kolenech a mírných degenerativních změn obasti bederní páteře. Největší mají délku zad 65cm, tak mám obavu aby mu nebyl malí. Děkuji za rady

Obrázek
Vahine
Vahine 23.11.2025, 08:57:24 xxx.xxx.149.10
Heduš14:

Dobrý den, nemáte tu někdo zkušenosti s oblečky Rukka. Uvažuji o pořízení oblečku pro staršího psa (malinois) z důvodu artrozy v kolenech a mírných degenerativních změn obasti bederní páteře. Největší mají délku zad 65cm, tak mám obavu aby mu nebyl malí. Děkuji za rady

Obrázek

Mám zkušenosti. Vezměte určitě o číslo větší než si myslíte, že pes potřebuje a naměříte. Máme zimní Rukku a protože jsem vzala podle oměrek, mám oblečky dva. Ten menší čeká ve skříni na v budoucnu pořízeného chlupatého skřítka do 6 kilíček. Když vybereme pak v útulku většího chlupáče, půjde někomu potřebnému z ulice nebo do útulku. 🤷‍♀️ No lidi bez domova mívají tady spíše střední psy…

Maliňáci mají hlubší hrudník a do Rukky se snad vejde, když bude obleček o číslo větší. Na tomhle oblečku, co jste vybrala, tu větší velikost na pohled ani nepoznáte. Na hlubší hrudníky psů myslí při výrobě Hurtta, tam je to na tuty.

Aha, píšete, že větší než 65 cm nemají. Tak jestli by to mělo být tipťop, tak vezměte raději od někoho jiného, taky s nohavicemi.

sutrik
sutrik 23.11.2025, 16:10:56 xxx.xxx.17.38

Já bych pro psa s artrózou vybrala jiný obleček. Tento má výhodu, že pěkně kryje. Ale také nevýhody:

- Musí se provlíkat nohy, a to nemusí být hlavně při artróze příjemné.

- Není do vlhka. To platí pro všechny svetry a mikiny.

Vybrala bych obleček typu bundy, jako mají koně. Ne tento nebo jiný overal. A s vrchní nenasákavou látkou, pokud to má být obleček na zimní procházky, a ne třeba jen do auta nebo sucha bez větru. Bundy dobrého střihu (např. Hurtta, Non-stop, i Rukka) kryjí i kolena.

Pro malinois bych na zimu volila nějaký jen lehce zateplený, třeba i jen podšitou pláštěnku. Např. tahle pláštěnka má výbornou nepromokavost a podšití je chlupatina, nemá to další zateplení. Pro psa s podsadou by to mohlo stačit i do mrazů, pokud nebude ležet na místě: https://www.mushgo.cz/non-stop-plastenka-podsita-fjord-lined-raincoat_z12165/

Výběr z vyloženě zimních bund je větší.

A určitě můžu doporučit domluvit se na osobní zkoušce v MushGo. Sídlí v Brně, ale dojíždí pravidelně i na jiná místa: https://www.mushgo.cz/osobni-zkouseni/

Přispět do diskuze
neregistrovaný
Nepřihlášený uživatel
Jméno:
Text příspěvku:
Youtube video:
Vložte odkaz na Youtube video.
Fotografie:
Vkládejte maximálně 20 fotografií ve formátu JPG, PNG nebo GIF. Maximální velikost jedné fotografie je 20 MB.