Koupila jsem Taurin - že jako kocourovi, budu přidávat, semo tamo. A četla jsem , že je vhodné přidávat i psu ( i když ti si ho umí vyrobit), obzvláště staršímu a se srdečníma potížema.
Mám taurinu pro celý kočičí útulek, vydrží mi staletí. Tak když ho mám takový nadbytek - mám ho dávat? Dává to smysl, neublížím tím nějak naopak.
Rumíčkovi je jedenáct a půl, má rozbitou tu chlopeň, kontrolní sono zatím neukázalo zhoršení. Bylo by vhodné mu to na podporu přidávat?
Tali deset - už jí taky počítají jako seniora, i když ji mám furt za magora 😀 (abych to básnicky zarovnala) Má smysl přidávat i jí?
Rumíčkovi bych přidávala určitě. Stará Barunka už má léky na podporu srdíčka, a k tomu kupuju doplňky na srdce, a ve všech taurin je. Ostatním “seniorům” zatím nepřidávám, protože je za seniory neberu,i v deseti,resp. jedenácti furt chodí na hony a jsou nezastavitelný😄 srdce mají cajk. Nicméně nemyslím si,že by to uškodilo,pokud bych přidávala,tak v nějakých kůrách…tamjá přidávám jiný věci
Koupila jsem Taurin - že jako kocourovi, budu přidávat, semo tamo. A četla jsem , že je vhodné přidávat i psu ( i když ti si ho umí vyrobit), obzvláště staršímu a se srdečníma potížema.
Mám taurinu pro celý kočičí útulek, vydrží mi staletí. Tak když ho mám takový nadbytek - mám ho dávat? Dává to smysl, neublížím tím nějak naopak.
Rumíčkovi je jedenáct a půl, má rozbitou tu chlopeň, kontrolní sono zatím neukázalo zhoršení. Bylo by vhodné mu to na podporu přidávat?
Tali deset - už jí taky počítají jako seniora, i když ji mám furt za magora 😀 (abych to básnicky zarovnala) Má smysl přidávat i jí?
Jejda, to je zajímavé, myslela jsem že je to jen pro kočky. Idorek nemá úplně zdravý srdíčko, ale na prášky to prý ještě není, tak bych přidávala Taurin. Jaký jste koupila ?
Já teda krmím syrovým, u toho Hulína píšou, že se Taurin v mase vyskytuje dostatečně, ale asi stařečci si ho tolik z masa nevstřebají ? Abych jim neublížila…
Odpověď na příspěvek uživatele Aluška z 25.11.2025, 13:46:53
. Pro většinu zdravých psů před seniorským věkem, krmených kvalitní stravou obsahující dostatek masových surovin, to obecně nepředstavuje problém, protože jsou schopni syntetizovat dostatečné množství taurinu z aminokyselin obsahujících síru, konkrétně cysteinu a methioninu, které se nacházejí v živočišných bílkovinách.
Alčo,karsivan dávám taky jen Báře. Ze zkušenosti mám dojem,že se to pak nějak láme ve 12, 12,5 letech,je to individuální. Jinak krom karsivanu je super i Berforegen nebo samotné hericium
Ad taurin,pokud by byl přebytek,měl by se vyloučit močí
Já jsem Rumíčkovi začala Karsivan dávat letos v jeho 11 letech, když se mu začal horši sluch. Jinak byl cajk, na chorobu srdce se přišlo náhodou - je otázkou, zda to tak měl vždy , nebo až teď se stářím. Jinak bych asi nedávala, je živoučkej a v kondici.
Já jsem Rumíčkovi začala Karsivan dávat letos v jeho 11 letech, když se mu začal horši sluch. Jinak byl cajk, na chorobu srdce se přišlo náhodou - je otázkou, zda to tak měl vždy , nebo až teď se stářím. Jinak bych asi nedávala, je živoučkej a v kondici.
Odpověď na příspěvek uživatele janaa z 25.11.2025, 14:35:27
No… nemám. Někdy jakoby jo, ale stojí to za prt. Kdyby nebyl vychovanej tak jak je, a nebydleli bychom tam, kde bydlíme, tak v Prahé třeba fakt blbý by to bylo. Jsem si to uvědomila tuhle, když jsem si zase říkala, že jsem mu tím přestěhováním sebrala život pražskýho psa, on je hodně kontaktní na lidi, psy a v ten moment mi ale najednou došlo, že právě teď v tomhle tady získal hroznou výhodu - není tu zapsíno - tudíž klesá množství debilitních majitelů neovladatelných psů, kteří ho můžou ohrozit a vzhledem k nedostatku civilizace může být i nadále furt na volno.
Idy když začínal blbě slyšet, tak mi řekla vetka, že už to lepší nebude, že ta chrupavka je nepružná, nevím jestli by jí Karsivan nějak zpružnil, ale asi ne, protože by mi doufám jinak řekla, abych mu ho dávala
No… nemám. Někdy jakoby jo, ale stojí to za prt. Kdyby nebyl vychovanej tak jak je, a nebydleli bychom tam, kde bydlíme, tak v Prahé třeba fakt blbý by to bylo. Jsem si to uvědomila tuhle, když jsem si zase říkala, že jsem mu tím přestěhováním sebrala život pražskýho psa, on je hodně kontaktní na lidi, psy a v ten moment mi ale najednou došlo, že právě teď v tomhle tady získal hroznou výhodu - není tu zapsíno - tudíž klesá množství debilitních majitelů neovladatelných psů, kteří ho můžou ohrozit a vzhledem k nedostatku civilizace může být i nadále furt na volno.
Hele v klidu, Bára od mrtvice hluchá jak poleno. Belinka nahluchlá už od příchodu, teď hluchá,jak poleno. Adéla a Růženka, u obou pozoruju už zhoršující se sluch,což holt je daň za pracovní život “pod flintou”. Píšťalku zatím slyší stopro,na hlasitější zvuk hlasu taky reagují,ale když usnou,už do nich musím drbnout. No a pak Cácora,která v necelých dvou letech prodělala zánět středouší, a sluch se vrátil pouze částečně. Jako velmi vtipná skvadra😂