Aktuálně: 1 942 inzerátů277 931 diskuzních příspěvků19 823 uživatelů

Konec ohňostrojů - vítězství zdravého rozumu

Arosek
Arosek 05.01.2026, 11:24:27 xxx.xxx.244.47

Tak u nas vlastne cela vesnice cervena, nikde by se odpalovat nemelo. Mysleno ve vsi mezi baraky. 
Paradoxne primo zaplotem zahrady nam zacina prirodni rezervace a pred ni je mala louka … a na te se dle vseho odpalovat smi. Taktez na ceste vedouci podel blizkeho lesa … no comment ☹️

V praxi se strilelo jako kazdy rok. Od vecera 31.12. tu a tam nejaka ojedinela rana ci zablesk, od pulnoci do cca 0:20 si kazdy jouda bouchnul co mel doma a pak klid. 

Smecka to neresi (resp. uz konecne pochopili ze ne na kazdem honu musi padat ptaci z nebe), stara kocka nastesti taky ne, ani morce. Resila to jen fena co jsme meli na hlidani, ale byla spis nervni nez vylozene histericka. Nastesti. 

Co me ale fakt fascinuje je, ze rano clovek vleze na vlastni zahradu a zjisti, ze soused odpaluje rachejtle tak, ze miri na nas pozemek. Takze u nas tuna bordelu, takove ty zbytky, papirky, hnus. Psika meli tendence olizovat nejake zbytkove splodiny ci co, tak jsem je hnala svinskym krokem a pak chodila s kyblem, sbirala a zalevala vodou, aby se to naredilo. 
Jako ze je dotycny ko.ot vim dlouho, ale za tohle si ho podam az ho potkam!

Zrzavci
Zrzavci 05.01.2026, 13:46:43 xxx.xxx.226.6
»
Odpověď na příspěvek uživatele Orionka z 04.01.2026, 07:49:44

Nikoliv, v té krabici si to tam to hovado přineslo a nedokázalo to v ní odnést. Na venčení s sebou krabici nenosím, nosíváme s sebou pytel na sběr odpadků, které najdeme, s tímhle nikdo nepočítal.

Zrzavci
Zrzavci 05.01.2026, 13:49:24 xxx.xxx.226.6
»
Odpověď na příspěvek uživatele Arosek z 05.01.2026, 11:24:27

soused odpaluje rachejtle tak, ze miri na nas

tohle kdysi praktikovalo hovadský soused přes ulici, že pálil od sebe, přes silnici k nám. Řvala jsem jak prokopnutá a slušná jsem teda nebyla. Zalezli. Pražák přijede a dělá bordel.  

Podotýkám, že jsem bývalý Pražák, stydím se za to, ač jsem nikdy bordel nedělala. 

Orionka (neregistrovaný) 05.01.2026, 16:02:07 xxx:xxx.710f:4e35
Zrzavci:

Nikoliv, v té krabici si to tam to hovado přineslo a nedokázalo to v ní odnést. Na venčení s sebou krabici nenosím, nosíváme s sebou pytel na sběr odpadků, které najdeme, s tímhle nikdo nepočítal.

Třeba se pro to vrátí.

Zrzavci
Zrzavci 05.01.2026, 16:18:29 xxx.xxx.226.6
»
Odpověď na příspěvek uživatele Orionka z 05.01.2026, 16:02:07

Mno, byli jsme tam druhýho… to už se pro to vrátit mohl dávno. 

Doron
Doron 05.01.2026, 22:09:52 xxx.xxx.167.147

Taky to tak dělám, vyřídím si to na místě, to jste moc dobře udělaly !

BaLu
BaLu 06.01.2026, 21:06:21 xxx.xxx.230.124
»
Odpověď na příspěvek uživatele Sarah01 z 06.01.2026, 12:58:01

Vůbec mi ho není líto. 

Bohužel mu budeme platit do konce života invalidní důchod. 

Vahine
Vahine 07.01.2026, 08:13:14 xxx.xxx.149.11
BaLu:

Vůbec mi ho není líto. 

Bohužel mu budeme platit do konce života invalidní důchod. 

Tak to mě ho teda líto bylo a hodně úzko mi z toho bylo, když jsem se vcítila do toho sténání z kruté bolesti, že jsem to nemohla ani dokoukat….přestože si za to mohl sám, je soucit s ním v pořádku. Naopak mi nepřijde v pořádku neempatie, kterou jste tu vyjádřila…bohužel takový je dnešní svět, lidé ztrácí soucit s ostatními lidmi, se zvířaty atd. Ach jo!

No budeme mu platit všichni invalidní důchod tak, jako i spoustu jiných věcí…ale on sám je tím potrestán do konce života a bude toho litovat do konce svých dnů.

Sarah01
Sarah01 07.01.2026, 08:20:26 xxx.xxx.11.197

Tohoto kluka je mně líto asi víc, otázka je, jak se mu to dostalo do rukou https://www.seznamzpravy.cz/clanek/domaci-zivot-v-cesku-sedmileteho-chlapce-v-ostrave-poranila-petarda-zachranari-vyzyvaji-k-opatrnosti-295181

Na FB to samozřejmě odpalovači zlehčují a tvrdí, že zranění jsou nutná daň za zábavu. Nevím no, jestli to opravdu stojí za to přijít takhle o ruce, které živily rodinu, asi. Kdoví jestli ten pán měl oprávnění na pyrotechniku F4 a uměl s tím vůbec manipulovat.

Daja
Daja 07.01.2026, 09:20:55 xxx:xxx.96ca:f403
»
Odpověď na příspěvek uživatele Vahine z 07.01.2026, 08:13:14

V ten moment u televizi mě bylo až zle a jsem dala poznámku chudák, ale je to dobrý příklad pro ty co nedokážou odolat a musí si to vyzkoušet. Já vím nic je neodradí, ale je pravda, že těch pokoutných ubývá a to je dobře. 

Já sama se bojím takových věcí, nemam ráda ani zbraně , nepochopím jak  je někdo dokáže obdivovat , já ne.

Zrzavci
Zrzavci 07.01.2026, 09:39:22 xxx.xxx.226.6
»

Když na druhou stranu - každý svýho štěstí strojvůdce, tohle se vůbec nemuselo přece stát. Je to čistě jen jeho dílo, že se to stalo a navíc mohl ohrozit i někoho jiného. 

Já víc lituju někoho, koho třeba idiotský řidič rozstřelí na silnici a zmrzačí ho. Ten člověk si za to nemůže, jel možná hodně zodpovědně a bylo mu to prt platný. Tam budu ráda platit invalidní důchod, než u člověka, který třeba vykřikoval kdesi na netu kdesicosi proti těm, kteří téhle zábavě neholdují. Nepřeju mu to, ale lítost necítím.

Sarah01
Sarah01 07.01.2026, 09:43:01 xxx.xxx.11.197
Daja:

V ten moment u televizi mě bylo až zle a jsem dala poznámku chudák, ale je to dobrý příklad pro ty co nedokážou odolat a musí si to vyzkoušet. Já vím nic je neodradí, ale je pravda, že těch pokoutných ubývá a to je dobře. 

Já sama se bojím takových věcí, nemam ráda ani zbraně , nepochopím jak  je někdo dokáže obdivovat , já ne.

Já zbraně neobdivuju, ale zase chápu, že pokud se nadále budou vyrábět a to opravdu budou, protože války budou pořád, tak je dobré, aby je měli lidi i na obranu. Pokud projdou testy a budou s nimi umět zacházet. Policie nikdy nebude všude a včas. Na druhou stranu je pravda, že čím víc zbraní ve společnosti bude, tím víc je budou vlastnit i magoři, i když to bude legálně. Bohužel. 

Doron
Doron 08.01.2026, 02:02:35 xxx.xxx.1.220
»

Mně je ho taky moc líto.

impact
impact 08.01.2026, 05:03:10 xxx:xxx.feaa:b145
»

I když to není občas moc vidět, tak mě bylo empatie nadělený až tak, že to někdy pěkný není.

Ale toho blbečka mi líto nebylo ani za mák. Dospělej chlap a jeho smysl života je čím větší bum udělám, tím jsem větší borec. Kde je jeho empatie ke zvířatům a lidem okolo něj? Dobře mu tak, hlupákovi. 

Trickyvoo
Trickyvoo 08.01.2026, 05:18:25 xxx.xxx.62.63
impact:

I když to není občas moc vidět, tak mě bylo empatie nadělený až tak, že to někdy pěkný není.

Ale toho blbečka mi líto nebylo ani za mák. Dospělej chlap a jeho smysl života je čím větší bum udělám, tím jsem větší borec. Kde je jeho empatie ke zvířatům a lidem okolo něj? Dobře mu tak, hlupákovi. 

Takhle nepřeju mu to, ale zaujalo mě, že to bylo v těch Modřanech, kde mi to letos prostě přišlo nejhorší. Tam snad někdo dával pyrotechniku zadarmo, děcka okolo deseti let si s tím hráli na rybníku. Celý mi to tam přišlo jak nějaká natruc párty. Odpadkový koše byly zničený. Vzbudilo nás to i ve čtyři ráno. S Malinou jsme chodili normálně loni venku a Malina byla úplně v pohodě. Letos se mi vystresovala a moc se jí pak nechtělo ven.

assil
assil 08.01.2026, 10:37:38 xxx.xxx.121.3

No mě taky není líto toho chlapa, to je zářný příklad toho za blbost se platí a nejspíš je jen šťastná náhoda, že to neodnesl ještě někdo další, ale je mi líto jeho rodiny.

Doron
Doron 08.01.2026, 14:44:12 xxx:xxx.d2ca:e207

Tak ono je to nakonec jedno, kdo mu to přeje a komu je to líto 🙂, na věci to nic nezmění.

Ale zdá se mi teda, že jsou lidi hodně radikalizovaný a polarizovaný, úplně se už bojím někde něco číst nebo nedejbože napsat.

Je to takovej celospolečenskej jev, nikdo nechce diskutovat, všici chtějí vyhrát a protivníka nejlíp zadupat do země, přejou si navzájem to nejhorší.

Já letos na fb dost upřímně napsala, že sousedům děkuju za větší ohleduplnost a že to u nás proběhlo v pohodě a nasrala jsem obě strany, příznivce i odpůrce ohňostrojů.🤣

Trickyvoo
Trickyvoo 08.01.2026, 14:47:21 xxx.xxx.62.63
»
Odpověď na příspěvek uživatele Doron z 08.01.2026, 14:44:12

Tak hlavně že ne ty sousedy 😀.

Sarah01
Sarah01 08.01.2026, 14:48:25 xxx.xxx.162.253
Doron:

Tak ono je to nakonec jedno, kdo mu to přeje a komu je to líto 🙂, na věci to nic nezmění.

Ale zdá se mi teda, že jsou lidi hodně radikalizovaný a polarizovaný, úplně se už bojím někde něco číst nebo nedejbože napsat.

Je to takovej celospolečenskej jev, nikdo nechce diskutovat, všici chtějí vyhrát a protivníka nejlíp zadupat do země, přejou si navzájem to nejhorší.

Já letos na fb dost upřímně napsala, že sousedům děkuju za větší ohleduplnost a že to u nás proběhlo v pohodě a nasrala jsem obě strany, příznivce i odpůrce ohňostrojů.🤣

Lepší je nereagovat, vlastní zkušenost. Já jsem napsala, že je to zábava nevzdělaných a neempatických. 😂 To byla smršť.

Přispět do diskuze
neregistrovaný
Nepřihlášený uživatel
Jméno:
Text příspěvku:
Youtube video:
Vložte odkaz na Youtube video.
Fotografie:
Vkládejte maximálně 20 fotografií ve formátu JPG, PNG nebo GIF. Maximální velikost jedné fotografie je 20 MB.