no a to navíc! Já jsem to nijak nečetla, takže podrobnosti nevím.
ta slušná část lidí, pochopila, došlo jí to, uvědomila si to, vzala to za své, ta druhá, bezohledná, to pálila za jakoukoliv cenu a leckdy natruc.
Podle toho, co zaznělo ve sdělovacích prostředcích, tak to byla pyrotechnika kategorie F4. Všude se uvádí, že je na to potřeba nějaké osvědčení, ale…dá se to objednat na e-shopech a je otázka, jak moc to osvědčení e-shop vyžaduje a jestli to jde zfalšovat. A nebo jestli to třeba lze koupit legálně někde v zahraničí, třeba v Polsku.
Odpověď na příspěvek uživatele Zrzavci z 09.01.2026, 10:42:25
Beru na vědomí. 1. 7. teda čekejte se sbalenou taškou na zastávce, unesu Vas do sekty ma uvítací rituál a pak Vás pustím, abyste mě mohla uctívat na svobodě. Budete uvedena na pozici Opožděný akolyta. Jste pro?
Odpověď na příspěvek uživatele Varaxi z 09.01.2026, 12:19:23
Asi jo, ten název naprosto sedí, vopožděná jsem dost 😀 Akolyta taky nevadí, hlavně, když nebudu muset bejt kolista. Tašku nemám, budu mít batůžek a v něm želvičku. Plyšovou. jako úplatek pro zvíře, aby mě nesnědlo.
Odpověď na příspěvek uživatele Sarah01 z 09.01.2026, 12:13:18
Někde jsem četla článek o dvacetiletém mladíkovi, co prišel o prsty, tam mi fakt přijde, že se to dá svést na mladickou nerozvážnost.
Před cca patnácti lety se tu našel celý kufr zakázané pyrotechniky v malém bunkru. Kategorii nevím. Našli to kluci, odnesli to domů. Naštěstí se jeden svěřil staršímu bratrovi, ten rodičům a ti zavolali policii. Ale co chci říct, tohle se dá splašit skutečně mnoha způsoby. A není to problém.
Opět reaguji se zpožděním, což ale není známkou toho, že bych byla opožděná, retardovaná. I když si to třeba někteří myslí…
Takže já jsem napsala, že mi toho muže, kterému urvala pyrotechnika obě ruce a udělala díru do břicha, není líto.
Proč mi ho není líto? Protože je dospělý a zcela jistě svéprávný. Takový má vědět, že pyrotechnika kategorie F4 patří do rukou profesionálům a lidem, kteří prošli školením a mají osvědčení o tom, že vědí, jak s takovou pyrotechnikou zacházet. Pokud tedy prošel školením, má vědět, že k nevybuchlé pyrotechnice se nikdy nemá přibližovat a už vůbec se nemá brát do rukou. Porušil tedy základní bezpečnost, protože tohle platí i pro méně nebezpečnou pyrotechniku. Pokud není proškolen a tuto pyrotechniku si opatřil pokoutně, je to opět jen jeho hloupost - opatření i to, že neví, jak se správně zachovat. Jak se říká, každý svého štěstí strůjcem.
Líto mi je a moc, lidí, kteří uhořeli ve švýcarském klubu, kteří tam byli popáleni a jejich blízkých.
Líto mi je obecně lidí, kterým se stalo neštěstí, aniž by ho sami zavinili.
Mě na těhle úrazech a je jedno, jestli je to pyrotechnika…skákání do vody tam kde to neznám…zbytečná rychlá jízda a následné nezvládnutí vozidla…atd atd, že jsou prostě naprosto zbytečný, že kdyby ti lidi používali mozek, tak z nich nemuseli být invalidi nebo někdy i mrtvoly…..jakoby nestačilo, kolik věcí se mi může stát ne vlastním přičiněním……
Jako líto mi těch lidí je, protože povětšinou jsou to mladí lidé a původně zdraví lidé…na druhou stranu mě vždycky napadne, že si za to může dotyčný sám a ještě tím kolikrát dost zamíchá se životem svých blízkých….a to vůbec nemluvím o tom, když svojí debilitou zraní nebo zabije někoho, kdo byl prostě v nesprávnou chvíli na nesprávném místě.
Přijde mi, že tihle lidé si absolutně neváží toho, že jsou zdraví a nebo jsou to takoví namachrovaní egoisté, že si připadaj nezničitelný a dle hesla “mě se to stát nemůže” si ten život podělají….
Odpověď na příspěvek uživatele Sardullah z 10.01.2026, 10:04:30
Ano a ve valné většině jsou to kluci, muži a příroda to ví, proto se rodí víc chlapečků než holčiček, takže obecně by se dalo říct, že jen naplňují přírodní záměr. 🙂
Odpověď na příspěvek uživatele assil z 10.01.2026, 15:35:41
Přesně tak. On je hodně obtížnej psychologickej úkol, představit si, že je někdo úplně jinej než já.
A kluci jsou hodně jiný než holky a i ten testosteron z nich může udělat to, čemu my říkáme bezmozci.
A co se týká toho odpalování pyrotechniky.. Já o tom s lidma dlouhodobě mluvím, trochnu si říct, že by mi už nikdo rachomejtlina pozemek neposlal 🙂
Je to proces dlouhodobej a postupnej, já prosím, vysvětluju, upozorňuju na rizika, na potřeby ostatních, někdy se zlobím, křičím, někdy je oslovím na ulici mimo odpalovací sezónu, když je poznám, párkrát se stalo, že jsem to děckám i odebrala, já opravdu nechci, aby se jim něco stalo a ony to vědí. Většinou to jde po dobrým.
Nemoralizuju, to je k ničemu, a policii nevolám.
Necítím se bezmocná, a tak se pak tolik neužírám a nezuřím.
Strašně jsem zuřila,když tady v létě udělali Saudové uprostřed závodiště ! naprosto brutální nelegálni ohňostroj, to jsem psala i na Báňskej úřad, ovšem moc peněz..
Jenže u nás je to pořád ještě víc sousedský, naproti přes vodu v Modřanech je to jiná, tam se lidi neznají.
Není problém. Musíte se mnou ve všem souhlasit a každá Vaše věta musí začínat slovy: Jak praví Varaxi Velectěná.
A musíte mi hlídat zvíře, když budu potřebovat. Odměnou Vám budiž Vaše oslintaná tvář (rostou mu zuby) a fakt, že je můžete učit sprosté básničky. A moje přízeň, samozřejmě.
Hele a to hlidani zverince bude v ramci sekty reciprocni?
Ptam se pro kamarada … pry by pak klidne vstoupil do pekla, natoz do nejaky sekty 😀