Aktuálně: 2 364 inzerátů268 766 diskuzních příspěvků19 309 uživatelů

Počasí

Villa_Esmeralda
Villa_Esmeralda 13.12.2025, 17:39:28 xxx:xxx.8ecb:6de

Dnes byl další krásný slunečný den na horách.
Mlha se usadila v údolí, bylo na ni z výšky vidět, pořád se mlela, ale nezvítězila.
Bylo to tak tak, slunce vydrželo.
Tak už je vše z připravených ovocných stromů nasázeno.
Jenom nevíme, jestli to náhodou není hřích - o adventu zakládat sad.
Podle starých doporučení by se se zeminou nemělo cokoliv dělat celý advent.
To půjde dost těžko - zítra sázíme pivoňky.
A botanická zahrada v Bečově nám nabídla směnu kultivarových tulipánů,
nabízejí hned 11 soret, ale to už je asi přece jenom moc. Musíme se uklidnit. 🙂
Hezký víkend všem.

Villa_Esmeralda
Villa_Esmeralda 13.12.2025, 17:50:48 xxx:xxx.8ecb:6de

Stále ještě krátíme, ale už za týden začneme prodlužovat.
Dnes má svátek Lucie.
V tento den se noc poprvé nepatrně zkrátí, ale den se neprodlouží.
Slunce ráno ještě týden bude vycházet každý den o minutku-dvě později.
Lucie je předzvěst blížícího se zimního slunovratu.

Kdybychom za okny zahlédli Lucku, nevíme, zda by to bylo příjemné…

Obrázek Obrázek
Daja
Daja 14.12.2025, 04:45:39 xxx:xxx.b088:30d
»
Odpověď na příspěvek uživatele Villa_Esmeralda z 14.12.2025, 00:37:11

Moc hezké, líbilo se mi video a máte pravdu ty husí nej😉.

Píšete, že bylo krásné počasí tak u nás jen tak 3hod. Ráno obrovská mlha, fakt nebylo na krok vidět a odpoledne bylo vidět jak postupuje znova mlha a neskutečně v mlze mrzlo. Zajímavá věc, stála jsem na zápraži a pozorovala.

Daja
Daja 14.12.2025, 04:50:15 xxx:xxx.b088:30d
»
Odpověď na příspěvek uživatele Villa_Esmeralda z 13.12.2025, 22:40:45

Betlémské světlo máme u starosty páč my jsme zapadlá vesnička😉.

Lucii viděti nechcete😉, ale já jo, já mám vnučku Lucinku.

honzapm
honzapm 09.01.2026, 18:24:08 xxx:xxx.d29c:4f11

Sněžilo i v Lysé, jo?
Tady u nás jsou 2m návěje, ale předpokládali jsme,
že v Polabí a na Moravě už kvetou meruňky. 🙂

JardaPecival
JardaPecival 09.01.2026, 18:57:57 xxx.xxx.228.63

Jójó, sněžilo.. Jestli máte sněhu moc, pošlete nějakej sem, beru všema deseti..Tady máme tak 1,5m, ale u silnice z vyhrnování 🙂

honzapm
honzapm 09.01.2026, 19:10:02 xxx:xxx.d29c:4f11

Nepošleme, je tu sucho. Takže se bude hodit na jaře. 
Naše úcta. 🙂 

Varaxi
Varaxi 09.01.2026, 19:21:01 xxx.xxx.129.250

U nás na Vyškovsku přisněžily k těm 13 cm, co tu zbylo, asi dva tři centimetry. Do rána to slehne a nebude to poznat. Nebylo třeba ani odhrnovat. 

JardaPecival
JardaPecival 09.01.2026, 19:23:31 xxx.xxx.228.63

My máme tak 5- 7? Mám rád sníh, měl sem tři tejdny dovolenou, mohlo se to ukázat.. Škoda, no..

trojAAAcko
trojAAAcko 09.01.2026, 21:22:58 xxx.xxx.110.193

Já si dneska dal trasu Plzeň - Praha (po D5) a pak zpátky, vyjížděl jsem v 6h ráno a vrátil se kolem 12h. 😀 Když jsem ráno jel do Prahy tak když jsem jel 80km/h (víc to fakt nešlo) tak jsem jen poslouchal rádio jak na D5 je jedna nehoda za druhou. Prahu jsem jel na dvojku (průměr nebyl víc 30km/h), ani pruhy nebyly vidět takže se jezdilo náhodně. Pak zpátky X odstavených kamiónů v kopcích. Pražský okruh úplně mrtvý - v protisměru jsem viděl jednu velkou nehodu. Dva kamiony a mezi nima menší dodávka (jak je Caddy) a vedle něj Octavie na šrot. Pak od Zličína někam za Beroun se nedalo ject víc jak 50-60km/h. Po cestě nespočet auto na střeše na stráních podél D5 i v protisměru. Já měl na některých místech taky namále - při nájezdu do tunelu byla prudká zatáčka kterou jsem projížděl taky na dvojky bez plynu a auto mi nechutně sklouzlo, že jsem to jen tak tak vybral a to ještě už vezl tchána s jeho tátou a jejich kamaráda takže jsme byli pěkně naložený. No, bylo to zajímavé. 😀Kontrola protiskluzu měla těžkou směnu. 😀Co jsem viděl tak Rozvadov byl taky v háji a úplně zablokovaný od kamionů který nemohly vyject ty kopce (ty části znám docela dobře) a to se vůbec nedivím. No, pěkný spestření, ale nechtěl bych to jezdit po celý rok. 😀 Na obrázku tu část jsem jel sotva na jedničku (kdo se vyzná v Praze tak je tam prudký kopec) - Renault přede mnou měl problémy s rozjezdy tak tomu to chcíplo tak 5x což chápu, na dvouproudovce v kopci odstavený kamiony na výstražných, že jsme tam dělali slalomy obzvlášť s mojí zadokolkou. 😀

Obrázek
Xerxova
Xerxova 09.01.2026, 22:07:06 xxx:xxx.266b:d2a9

u nás za celý den nasněžil jen poprašek - ale večer se přihnalo sněžení a padá a padá. Yoda se teď tvářil dost naštvaně, že mu hustě sněží do kožuchu. Ale na desetiminutový okruh mu kabát dávat nebudu. Zase taková zima není.

trojAAAcko
trojAAAcko 09.01.2026, 22:30:05 xxx.xxx.110.193
»
Odpověď na příspěvek uživatele Xerxova z 09.01.2026, 22:07:06

Zase taková zima není.

Taky mi přijde. Jasný, je pod nulou, ale nepřijde mi to tak citelný. Třeba u manželky rodičů bývá tak o 5 stupňů méně než v Plzni a dneska mi manželky mamka říkala, že dnes ráno měla na teploměru -14 stupňů. Když jsem se dneska vrátil z Prahy tak jsem večer (po 17h - byla skoro už tma) měnil kolegyni baterku na autě a bylo kolem 3-4 pod nulou a i bez rukavic a v mikině jsem nemrznul (ani ruce), ale je pravda, že spíše vyhovuje zima než léto takže to mám jinak než ostatní. 😀 Stejně pocitově mi to prostě tak nepřišlo, ale asi záleží na lokaci.

kometa
kometa správce
10.01.2026, 09:07:00 xxx.xxx.147.163
»
Odpověď na příspěvek uživatele trojAAAcko z 09.01.2026, 21:22:58

. Po cestě nespočet auto na střeše

Jsem si vzpomněla na kamarádku. Před léty v takovém podobném počasí jela z ČB do Rakous. Jako vy, velmi pomalu a opatrně. A všichni ji předjížděli. Pak vyjela na horizont - asi pět aut, která ji předjela, bylo porůznu roztroušena v poli.😉

Přispět do diskuze
neregistrovaný
Nepřihlášený uživatel
Jméno:
Text příspěvku:
Youtube video:
Vložte odkaz na Youtube video.
Fotografie:
Vkládejte maximálně 20 fotografií ve formátu JPG, PNG nebo GIF. Maximální velikost jedné fotografie je 20 MB.