Aktuálně: 2 288 inzerátů270 775 diskuzních příspěvků19 370 uživatelů

Hodnocení a odkazy na zajímavé články tohoto fora

Tom50
Tom50 13.01.2026, 11:46:57 xxx.xxx.139.232
»
Odpověď na příspěvek uživatele goro z 13.01.2026, 11:09:20

Díky.

Jen výhrada, zvyklo se při uvádění rámkové míry, pokud je širokonízká, uvádět jako rvní údaj délku rámku a vy to píšete naopak. Pak by podle vašeho zápisu měl rámek B délku 27 a výšku 42 cm. Také myslím, že to má být 27,5 a že jste se upsal na 27. Stejně tak jste se upsal při popisu míry D. Také nevysvětlujete logiku, kdy stejně nesmyslně jako u L nedávají nízké rámky smysl k vysokým. Já chápu polovinu 30, že je výška 15, moje výška 11 je třetinou Sedláčkovy výšky 34,7, prože 3 x 11 + 2 VM po 8 mm = 34,6 cm (na jeden mm si nehrajme) a výška polorámku pro Sedláčka je 17 cm, protože 2 x 17 + VM (7 mm) mezi nimi dává 34,7. 

Ale to nevadí, s tím se nedá nic dělat. Patrně to vzešlo z něčeho dnes už zapomenutého podobně, jako dnes už málokdo ví jak Adamec přišel na svou míru 39x24.

Ale když si obrátíme zápis do vžité logiky, slovenský systém vlastně hodně napodobuje Lang. Má při stále stejné délce rámku až 5 možných výšek a to dělá z Béčka skvělý úl. Že ostatní výšky rámků Slováci moc nevyužívají je stejné nepochopení “lidem”, jako u nás Adamec. Co se nechá na “lidu” dopadne jako Český Adamec. Proto je na území někdejšího SSSR jeden jediný núl = Mnogokorpusnyj, protože je to originál Dadant-Blatt, jenom se nesměl jmenovat amerikaňsky. Tehdejším sovětským velesoudruhům při tom nevadilo, že Dadant není Amerikaň ale Francúz a Blatt je Germaňskij a nikoli Amerikaňskij. Kdo to neví Dadant Francouz, Blatt Švýcar.

Abych doplnil vaše sdělení. Moc se v německých mírách nevyznám, ale Zander má míru 42x22x10. Tedy je ještě ničemnější než náš Adamec a má ještě o 10 dm2 menší plochu než Adamec. Ovšem dva na sobě jako jedno plodiště už s plochou 184 dm2 smysl dává. Včelaří na tom pan Křapka, známý na VF a je v tom úspěšný. Zmínil jsem, že Tom4 má i včely na míře Zander a má je od paní, která na té míře v podmínkách Posázaví má přes 70 včelstev.

Jo, pozdravujete pana Křapku, já na FV nechodím, nemůžu tam psát, systém mě kdysi odhlásil a já se už nesnažil vrátit kvůli nedorozumění s majitelem.

goro
goro 13.01.2026, 13:01:08 xxx.xxx.75.5

jen výhrada, zvyklo se při uvádění rámkové míry, pokud je širokonízká, uvádět jako rvní údaj délku rámku a vy to píšete naopak. Pak by podle vašeho zápisu měl rámek B délku 27 a výšku 42 cm. Také myslím, že to má být 27,5 a že jste se upsal na 27. Stejně tak jste se upsal při popisu míry D

tom písal som o tom prvom historickom uzákonení že rámiková miera na slovensku sa odrážala od nemeckej dĺžky rámikov 420 mm  ale zápis by mal byť dĺžkaxvýška OK (a viem že 140 nie je polovica z 275 ani z pôvodný 270😉..ja som to nevymyslel)

Proste dnes platí posledná veta môjho príspevku :

včelár u nás na Slovensku má pre rámik s dĺžkou 420 mm minimálne tieto výšky rámikov podľa používaného úľa ( A= 220mm,B= 275 mm, C=360 mm, D= 140 mm, E=170mm)

goro
goro 13.01.2026, 14:34:29 xxx.xxx.75.5

Jo, pozdravujete pana Křapku, já na FV nechodím, nemůžu tam psát, systém mě kdysi odhlásil a já se už nesnažil vrátit kvůli nedorozumění s majitelem.

no Pepu môžem pozdraviť na VF chodí, ale čo mu mám napísať prečo mu nedáte pozdrav priamo vy (napr. cez SZ? )….predsa váš prístup na FV nie je zablokovaný stačí sa prihlásiť…

a mám mu aj napísať že teraz fungujete tu na CHZ ?

Tom50
Tom50 13.01.2026, 17:04:06 xxx.xxx.139.232
»
Odpověď na příspěvek uživatele goro z 13.01.2026, 14:34:29

Já se ale do VFpřihlásit nechci, někdo nebo něco mě kdysi odhlásilo a mě to urazilo. Přes někoho mi majitel vzkázal - bylo zablokované přihlášení pod stejným nickem, že mám vydržet 2-3 týdny a že prý systém tak někdy blbne a musí se počkat. NEMUSÍ, přesněji nemusím vůbec nic. Už tam nepíšu asi 5 let a spíš víc a VF neskončilo a svět se nezbořil.

Tady na CHZ si mě majitel váží a oslovil jsem i novou IFaunu a i oni mě rádi uvítají, když se rozhodnu do IF přihlásit. Jenže VF mě stavělo na úroveň některých nýmandů a exotů, nechci jmenovat, tři nejhorší už na VF nejsou, ale chytří a tuplem vy Goro vědí, koho myslím a tak VF OK, ale beze mě. Každý si můžeme vybrat, i já, v jaké společnosti chci být. Zrovna tak někteří nedokáží vystát mě a prchli odsud. Některým se málem podařilo mě vyštvat i odsud a pořád se to může podařit. Nepoxxxx se.

I Dymák si vybral, musel bych psát politicky korektně a nerýt do liberálů a tak je Dymák skvělý i beze mě a pro fanatické liberály je skvělý právě díky mojí absenci. Každý si, ZATÍM, může vybrat. 

I MV si mě jako autora nevybral a ve Včelařsatví se nedostanu přes osobní nenávist jednoho maškaráda, tak tam nepíšu a to i když mě pan Peroutka při každém setkání vyzývá abych psal. Tehdy, když mě odmítl MV, uvažovali pro nedostatek autorů, že časopis změní na dvouměsíčník a každý si mohl všimnout, jak rapidně zeštíhlelo Včelařství (vlastně tam nic zajímavého není). Protože je to jako za komunistů, že se smí psát jenom něco, tak jim na to autoři z vysoka. Dobří autoři se nedají manipulovat nýmandy a polkorektností. Tak jednoduché to je.

Tom50
Tom50 14.01.2026, 00:43:33 xxx.xxx.139.232

Sem přenáším velmi zajímavý a správný podnět pana Maliny z vlákna nahatý úl a pokusím se k němu vyjádřit.

Až se nahaté včely osvědčí i jinde (tak jako podle pana Kršky se jinde neosvědčily včely pana Dvorského), tak bych dělal nějaké závěry. Nahaté včely můžou mít “štěstí” na spoustu malých proměnných, které dohromady udělají hrozně moc. Např. vlhkou izolací, barvou úlu, velikost česen, umístění v určitém elektromagnetickém poli a kdo ví co vše může hrát roli…. Přál bych si aby se osvědčily i jinde…

Zatím je to tak, že stejné vlastnosti vykazují nahaté včely u Toma4 na Kácovsko/Divišovsku na asi km D1 45 na současném stan a Naháč je na km 25, jde tedy o stejné údolí Sázavy, které se nazývá Posázavím.

K páně Malinovu příspěvku, že Dvorského včely nefungují nikde jinde než u Dvorského a nikdo to nijak neumí dokázat, jde jen o tvrzení autora údajně vyšlechtěných včel. Kdyby tomu tak bylo doopravdy, je pan kolega Dvorský milionář a celý svět ho oslavuje jako zachránce. Ale pravdu má pan Malina, že jsem sám včely od pana Dvorského nikdy neměl a jen jsem o tom, co tlumočím, slyšel. Ovšem slyšel a četl tolikrát a spolu s tím, že se jeho varroaodolné včely neprosadily a nerozšířily si troufám tvrdit, že za A jeho včely skutečně varroaodolné nejsou a že B je mezi jeho včelami a nahatými velký rozdíl. U nahatých navíc vůbec nejde o varroaodolnost či jinou vlastnost, vytvořenou záměrně včelařem. 

Možná by bylo také skvělé si uvědomit, že ani Tom4 a už vůbec já jsme ani nepatrnou zmínkou nenaznačili úmysl prodávat (nebo darovat) matky od nahatých. Ty patří Tomovi4 a to si rozhodn on. Naopak jsme poměrně dlouho váhali zprávu o nich zveřejnit. Jediné, co mě mrzí, že jsem si je od Toma4 dodneška nebyl schopný opatřit. Pokusím se to napravit, jistě dostanu oddělek, když o něj požádám.

Bohužel jsem pro laborace s nahatými včelami starý a toto by byl běh na dlouhou trať a i Tom4 má už svá junácká leta za sebou.

Pane Malino. Barva úlu nehraje žádnou roli, jen snad pro estetické cítění včelaře může mít smysl a tomu se neposmívám a respektuji. Nahaté úly vypadají nenabarvené barvou, vypadají jako že bezbarvým lakem a nebo jen fermeží. Jsou žluté, přírodní dřevo, neviděl jsem je ale už asi dva roky, možná tři. Porovnat potenciál elmag pole a případných jiných vlivů, které bych rozhodně nepodceňoval (geopatogenní zóny a jiné) neumíme. No a velikost a umístění česna je prazákladní základ, není to studená stavba a česna jsou u strany. U SPRÁVNÉ strany. Opakuji, naháče mají teplou stavbu. Ale nevčelařil jsem v nich a nyní si tou TS nejsem úplně jistý, nemám je před očima.

Někde tu někdo nedávno píše, že u SS je možné i česno na středu - to je tragický omyl, i u SS MUSÍ být česno u správné strany, ale já už nemám sílu to pořád opakovat stejně, jako už nehodlám vysvětlovat, že česno přes celý úl vysoké cca 2 cm je tragický omyl. A že je výrazně lepší mít česno malé 10-15 cm2 max a to i v nejparnějším létě. Naháče mají česno max 9 cm2 a nejde zvětšit. A opakuji, naháče nemají nikde žádná očka a ani je neměly, nejsou tedy Tomem4 zaslepená, úly je z výroby neměly a jediné česno je veliké maximálně 9 cm2 = 60 x 15 mm.

Přidám můj a Toma4 pokus, na kterém jsme se nedomluvili a dospěli k němu asi na základě tady psaných bludů o spoustě vzduchu, co údajně proudí česny. Prostě jsme letos neodmetli z česen sníh. Všude vznikly samovolně nepatrné mezírky, kudy vzduch z a do úlů proudil. Ale máme v úctě fyziku a vědu a nic netvrdíme. Jen jsme to nezávisle na sobě zkusili, třeba jsme stejně blbí jako kdysi Wrightové, kdo ví? Ale my ty ambice nemáme, mě je to dokonale fuk, každý svého štěstí strůjcem. Poctivě o všem informuji a vše další je na každém zvláště.

goro
goro 14.01.2026, 17:48:31 xxx.xxx.75.5

já nemusím vůbec nic… 👍 …TOM máte svätú pravdu

I Dymák si vybral, musel bych psát politicky korektně…😠… Tom MUSEL BY STE PÍSAŤ O VČELÁCH A NIE O POLITIKE…  ..ale platí to čo ste napísali hore…😉

Prostě jsme letos neodmetli z česen sníh. Všude vznikly samovolně nepatrné mezírky, kudy vzduch z a do úlů proudil. Ale máme v úctě fyziku a vědu a nic netvrdíme. Jen jsme to nezávisle na sobě zkusili..

U nás padá sneh už druhý týždeň a keďže ma hnevá plotýnka nebol som pri úľoch  a pokojne spávam. 😉Čerstvo napadaný sneh neublíži včelám v tom, že by obmedzil prísun vzduchu lebo je priedušný, po čiastočnom roztopení a následnom zamrznutí snehu dôjde k tomu, že do letáča (česna) je prísun vzduchu tiež zabezpečený pretože okolo steny úľa už zostane medzera kadiaľ môže vzduch prúdiť. Ak by aj slniečko nebolo a nedošlo by čiastočnému roztopeniu napadaného snehu, teplejší vzduch z úľa unikajúci z letáča (česna) si v snehu na letáčovej pätke (letáči) vytvorí otvor .

Nepoznám v svojom okolí nikoho, komu by sa kvôli snehu na letáčovej pätke (letáči) udusili včely. Podľa môjho názoru je to zbytočná obava.

Obrázek Obrázek Obrázek
Tom50
Tom50 25.01.2026, 10:21:44 xxx.xxx.139.232

Dávám odpověď na váš názor ve vláknu Naděje sem abych nepřekryl zajímavě výstižnou charakteristiku Trumpa. 

Ano, těšil jsem se, česky radoval jsem se z jeho zvolení já. Pořád lepší tento blázen než Bidenova administrativa. Pořád je DT lepší než co bylo před ním!

OSN je právě v kolapsu a její pád už nelze zastavit. Jde do tuhého. Když šlo do tuhého po roce 38 a do čela Anglie si postavili starce, ten se stal diktátorem s neomezenou mocí a to jim vyhrálo válku (ještě v roce 1945 ho z vděčnosti kopli Angličané do pr.ele, staré pr.ele a megery si jiným orgánem než mozkem zvolily krásného hezounka, který přivedl zemi skoro na hunt. Tehdy měly Angličanky prvně volební právo a tak si zvolily krasavce, co mi to jen připomíná?). Jinak by se tam nyní možná rvali o anglický jazyk, kdyby stařec diktátor nezachránil svébytnost Anglie a vylodilo se tam Německo. Protože němečtí páni by jim třeba zakázali Angličanům v jejich zemi mateřštinu, jako zakázala Ukrajina na levém břehu Dněpru tam 500 let usazeným Rusům ruštinu. Možná by původní Angličany v Anglii taky někdo přišel zbraněmi zachránit jako Rusy na levém břehu taky někdo přišel se zbraněmi vojensky zachraňovat, když by si Říše nedala říct po vyčerpání bezpočtu pokusů o dohodu a mnoha nesplněných slibech. 

OSN se přežilo a dle mého soudu bylo k ničemu vždycky a zanikne, odchod USA z UNESCO započal už Reagan, protože je také na dvě věci, každý ví které. OSN je zbytečný moloch, ketrý stojí miliardy a když někam poslali vojáky, udělali tím jen chaos, vojáci nesměli nic a tak to bylo jen vyhazování miliard za NIC. Prostě je to bezzubá nesmyslná organizace, ze které si už nikdo nic nedělá. Na Československo se v 1968 vys.alo celé OSN jak na placatej kámen a jediný, kdo se ČSSR zastal byla Uganda - Západní mafie jim zapomněla ohlásit, že je to dohodnuté umístění sovětských vojsk, aby byla vojenská rovnováha. 

Mezinárodní právo je také soubor desetisiců pragrafů, ve kterých se už nevyznají celé týmy právníků a tak si s mezinárodním BEZZUBÝM právem každý chytřejší vytírá řiť. Hlavně se pod “právem” nedá svobodně žít, vše je svázáno a omezováno tisíci protichůdných paragrafů a celé to není na nic jiného, než že si statisicíe zbytečných právníků žijí nad poměry. No a ti, až by se měli jít živit prací, raději rozpoutají velkou válku.

USA jsou v úpadku. Jejich státní dluh je už dávno nesplatitelný a tak když kobyla chcípá, nejvíc kope. Zatím jen slovně a neválčí. Zatím. Chytří by se přeorientovali a odklonili od Západu, protože tam to nikde už dobře dopadnout nemůže. Naši kašpárkové, současná opozice, nějak neumí SPRÁVNĚ reagovat, Západ se jim nějak vymknul a oni teď nemají honem žádnou prdel kam by vlezli, ta Americká tyhle hemeroidy v podobě nynější české opozice nechce. Teď jsem zvědavý, co komedianti (celá staletí je hnali ze vsí bičem a dnes jsou pseudocelebrity) co Hrušínský, Polívka, Trojan a další budou dělat? Jak se ke svému “pomýlení” postaví? O zrzavé podprůměrné megeře už nenní vidu ani slechu a Holubovou nikdo rozumný nebre vážně. Na tyhle a jim podobné jsem hodně zvědavý. Taky na brankáře, který je důkazem, že se vrcholovými sportovci nestávají nejostřejší tužky v penálu.

No a k české televizi. Hloupě jsem nepochopil , myslel jsem, že zruší televizi i rozhlas, ale stát jim platit bude dál a tak si polepšili. Jsem tak hloupý, že jsem měl naději, že oba molochy zruší. Ne, budou se válet v miliardách dál, jen ze státního rozpočtu. Tak to dopadá, když ministrem udělají obstarožního rapera, kterého nebýt pěvecké soutěže by znalo pronile Čechů, protože tu pseudohudbu nikdo, kdo nemá v hlavě nas.áno, neposlocuhá. To je jako když dali dělat stavební zákon přerostlému čikulíkovi a obranu dali zastydlé puberťačce, která si v kabelce místo šminek nosí funkční maktetu tanku a ukazovala, jak si hračku pouští na stole v kanceláři. Tak kdo by co mohl čekat?

Ano, jsem starý a chci vidět věci optimističtěji, než jak je mafie udělá a tak jsem si opět naběhnul. Oni Motoristi chtějí setrvat v EU a proto bych je já nikdy nevolil, taky Turek = rychlokvaška mi od začátku nesedí a úlisný ministr když mohl postavit UA do latě, tak se pos.al a honem tam jel žehlit a políbit prsten.

goro
goro 26.01.2026, 08:22:31 xxx.xxx.75.5

ono pomenovali ste veci skutočne tak ako BOLI, ako chlap ste priznali že ste sa nádejal ZBYTOČNE, mne však tak trochu vrtá v hlave, čo BUDE?😕…píšete že chytrí by sa odklonili od západu…OK…a priklonia sa KDE?… k komunistickým rusom ?😠… alebo k ku KOMUNISTICKEJ číne?🤔…

trojAAAcko
trojAAAcko 26.01.2026, 09:37:51 xxx.xxx.253.36
»
Odpověď na příspěvek uživatele Tom50 z 25.01.2026, 10:21:44

Chytří by se přeorientovali a odklonili od Západu, protože tam to nikde už dobře dopadnout nemůže. Naši kašpárkové, současná opozice, nějak neumí SPRÁVNĚ reagovat, Západ se jim nějak vymknul a oni teď nemají honem žádnou prdel kam by vlezli, ta Americká tyhle hemeroidy v podobě nynější české opozice nechce.

Já se jen trošku pzoastavím nad tématem geopolitiky. Ono hodně lidí obzvlášť občané se do toho už motají - například voliči a  samotná opozice si to pořád selektivně / subjektivně přizpůsobují tak jak se jim hodí a to co platilo už druhý den platit nemusí. Já si toho moc nepamatuji, ale co si určitě pamatuji tak platilo “Západ = USA” jenže dnešní opozice pořád mluví o prozápadní politice, ale kvůli vítězství DT už v “prozápadní” politice nezahrnuje USA nýbrž jen hlavní trojici Anglie / Francie / Německo (EU). Aktuální situaci této trojice rozebírat nemusíme, ale snad se shodneme, že jen jeden stát je schopen (má koule na to) se z toho dostat a podržet Evropu. Dějiny 30. let v Evropě snad všichni známe. Jenže v dnešní době pokud by to nezvládlo tak ČR padne taky a už za Covidu se to málem stalo, protože Západ ČR živí primárně německé firmy.

Holt si budeme počkat co se bude dít. Jak se říká “Kdo si počká, ten se dočká”. V mém případě se dočkám asi ještě hodně věcí. 😀Nechci dělat předčasné závěry, ale třeba se objeví další svěětový hráč kterýho třeba odmítli přijmout na stavební školu a spáchá genocidu plochozemců. 😀 Matematicky i taková šance existuje. 😀

Tom50
Tom50 26.01.2026, 10:53:29 xxx.xxx.139.232
»
Odpověď na příspěvek uživatele goro z 26.01.2026, 08:22:31

Kdysi, jako protiváha k vlezle agresivnímu pronikání amerického kapitálu (dnes jak debilové pořád lákáme cizácké investory a ti už za hubičku skoupili všechno, co tu za něco stálo, místo abychom je hnali svinským krokem) vzniklo společenství uhlí a oceli. To ještě lidi měli v hlavách mozky a věděli, že uhlí a ocel je to, co tvoří civilizaci. Dnes je tu od tvůrců EHS čtvrtá generace, složená z drtivé většiny zdegenerovaných změkčilců s nevyjasněnou sexuální orientací, kteří myslí, že hodnoty vytváří IT specializace, gender a liberalizmus. To vede k úpadku ve smyslu dekadence a tak zvaný Západ končí a dopadl špatně. Ne, že dopadne, tam je to už nevratné, cizácké přivandrovalce, které si tam sami natahali, už nikdy nevyženou. Ale kdo má odvahu z veřejně činných lidí říct nahlas, že nepatříme na Západ a naopak, že od něj musíme co nejrychleji prchnout?

Naproti nynějšímu bláznovství, vzešlému ze společenství uhlí a oceli, vznikl...

A zbytek jsem smazal, nechci do basy.

Anonymní (neregistrovaný) 26.01.2026, 11:39:32 xxx.xxx.4.22

Stažení z prodeje: Lidl, Kaufland a makro svolává zpět med | Kupi.cz

AMalina
AMalina 26.01.2026, 20:24:48 xxx:xxx.2ad8:efb
»
Odpověď na příspěvek uživatele Tom50 z 26.01.2026, 10:53:29

Uhlí a ocel tvoří civilizaci…škoda, že se ani jednoho tato civilizace nenají…

Tom50
Tom50 26.01.2026, 21:47:58 xxx.xxx.139.232
»
Odpověď na příspěvek uživatele AMalina z 26.01.2026, 20:24:48

To se sice nenají, ale z oceli jsou stroje, co těží surovinu pro energii a současně jsou z oceli stroje, co obdělají půdu na vaše jídlo. Nebo byste raději rozrýval zem dřevěným hákem jako před 10.000 lety? Mimochodem, obracecí pluh, zvaný ruchadlo, vymysleli Češi. Pluh byl ale z oceli a díky němu může žít na světě o nejméně dvě miliardy víc lidí. A “můžou” za dvě miliardy přelidnění Češi, padouši.

Jen pro úplnost. Bratrancům nešlo o obracení drnu, to je nenapadlo. Chtěli něco, co by při jediném pojezdu při spotřebě méně energie drobilo = rušilo hroudy (rozbíjelo, rozrušovalo). No a co ruší něco, je ruchadlo - dnes dokonale zapomenuté slovo. Obracení drnu byl vlastně vedlejší a původně nazamýšlený efekt.

Dodnes je třeba v ruštině slovo pro rozbití razrušenie. (píše se to rozrušenie)

Cením, že jste AAA jediný, kdo se toho chytil a zajímá ho to. Už to nikdy nezapomenete a budete mít proti většině jednodušších (méně ostrých tužek) jednou velkou převahu. Jste sice jen malá, ale ve skutečnosti velká naděje, že ještě není vše úplně v prdeřiti. On bude stačit pak jeden z desetitisíců, kdo bude mít v hlavě víc než nas.áno.

Tom50
Tom50 31.01.2026, 21:39:11 xxx.xxx.139.232

Martin Z. (neregistrovaný)

Kdybyste byl registrovaný a šlo vám posílat SZ, vysvětlil bych vám o některých aktivistech co nemůžu dát veřejně. Pak by vám bylo mnohé jasnější.

A možná by bylo dobré, kdybyste si uvědomil, že já se nebavím jen s vámi a nepolemizuji jen s vámi a pro vás, vím jistě, že to tu sledují jiní, nepřispívající a také začátečnníci. Většina z nich nepíše proto, že se bojí mých argumentů, protože nikoli snad vědecké zbytečnosti, ale praxi zná jako já málokdo. A také asi jen já píšu co se prostě korektně nesmí vyslovit, třeba že jsou aktivisti všeho druhu magoři a třeba že příroda není žádná milující matka, ale zlá macecha. Atd.

AMalina
AMalina 01.02.2026, 16:04:47 xxx:xxx.19d5:4950

Když se za komunistů odebírala romským ženám děloha, byl to projev aktivismu, selského rozumu nebo jen rasismu? 

Anonymní (neregistrovaný) 02.02.2026, 10:11:16 xxx.xxx.1.45

Včely a únor, medo-cukro-vitaminové těsto a rámky - Budování včelí farmy

goro
goro 03.02.2026, 15:44:04 xxx.xxx.75.5
»
Odpověď na příspěvek uživatele Anonymní z 02.02.2026, 10:11:16

🙄🙄😟

Co to do cholery jest?

Tom50
Tom50 03.02.2026, 16:05:04 xxx.xxx.139.232
»
Odpověď na příspěvek uživatele goro z 03.02.2026, 15:44:04

Nepouštím takové, podle názvu - sousloví budování včelí farmy je to Pluhy. A ten dobře nedopadne, to je ten, co se zhlídl v šestirámku, nic nenastudoval. Sice hezký mladý chlap, ale včelař to rozhodně není  a buď to bude z něčeho dotovat, nebo nic nevybuduje, co by se samo uživilo a když farma, mělo by to vytvářet zisk a to u něj rozhodně nehrozí. Jak to zamýšlí on to nepůjde. Ale někdo mu to asi baští. Asi stejně včelařsky vzdělaní a sečtělí jako on.

Přispět do diskuze
neregistrovaný
Nepřihlášený uživatel
Jméno:
Text příspěvku:
Youtube video:
Vložte odkaz na Youtube video.
Fotografie:
Vkládejte maximálně 20 fotografií ve formátu JPG, PNG nebo GIF. Maximální velikost jedné fotografie je 20 MB.