Aktuálně: 2 544 inzerátů266 189 diskuzních příspěvků19 232 uživatelů

Délka venčení

Sardullah
Sardullah 12.01.2026, 07:40:57 xxx.xxx.221.235

Já bych to shrnula asi tak… konečně nastaly podmínky vyhovující Gině… sníh a mráz.

Jako s tím chozením to je nastejno… ale na zahradě tráví opravdu dlouhou dobu… to jí vlastně beru dom, když vyblafává a samozřejmě, když chce sama dom.

Jinak je mi jasný, co by jí vyhovovalo… dojít cca 2 kiláky na její pozorovací vršíček a tam bychom mohly pozorovat… no tak to jsem teda ochotná dělat když je teplo a sucho, ale ne teď.

Jinak už mě ta zima nebaví, už se mi vybíjej baterky… ráno vstanu je tma, večer přijedu z práce, je tma… teď teda slespoň ňvykoukne sluníčko, ale před tím jsme dlouho žili v zataženém nebo inverzním počasí… takže klasika, blíží se půlka ledna, zima defakto začala a já už chci jaro…

keriton
keriton 12.01.2026, 07:46:12 xxx.xxx.66.19
»
Odpověď na příspěvek uživatele Sardullah z 12.01.2026, 07:40:57

Já v aplikaci sleduju, jak se prodlužuje denní světlo, a tím se utěšuju. Už máme v podstatě o 30 minut světla víc než o vánocích! 

Ph (neregistrovaný) 12.01.2026, 08:23:43 xxx.xxx.90.161

ráno vstanu je tma, večer přijedu z práce, je tma

nejhorsi obdobi je za nami -nesnasim kvuli tme listopad! A ted jeste jak nasnezilo - hned je vice svetla 😊

Zrzavci
Zrzavci 12.01.2026, 08:48:56 xxx.xxx.226.6

U nás zatím procházky bez omezení, ale - řekněte:

Rumíček 11,5,  trošku rozbitý srdíčko, ale zatím bez medikace, jen sledování, nemá problém s námahou, lítá jako šus, nejeví se mi venku - furt ho pozoruju - že by byl zimomřivý. I se zastaví a delší dobu se zabere do pozorování myší, neklepe se, netváří se. Ale i přes to já furt melduju dokolečka - jestli nedat obleček po Bubnikách? Je to sofshelka, tak jen přes záda. Na druhou stranu - nechci ho zchoulostivět. Rajtuje ve sněhu radostně, v neděli dvouhodinovka ráno a bez potíží - domů se pak teda už na zahradě hrnou oba, to jo, ale vycházka v pohodě. Tak nevím.

Zrzavci
Zrzavci 12.01.2026, 08:49:50 xxx.xxx.226.6
Ph:

ráno vstanu je tma, večer přijedu z práce, je tma

nejhorsi obdobi je za nami -nesnasim kvuli tme listopad! A ted jeste jak nasnezilo - hned je vice svetla 😊

Jo přééésně! Já vždycky nabádám kolegyni Lucii: “Chlastej, Lusiáši, chlastej, dělej, ať je to za náma!!!” 😀

efe
efe 12.01.2026, 08:55:07 xxx.xxx.199.5

Řídím se podle psů a ti zatím nic nenamítají. Jen teda ten vítr je fakt zlej, to se o ně bojím, aby nenastydli nebo se Barče nezhoršily ty její pohybový potíže. Takže se držíme převážně v lese a na otevřený prostory nevylejzáme, pokud možno.

Vahine
Vahine 12.01.2026, 08:57:35 xxx:xxx.b265:bb01
»
Odpověď na příspěvek uživatele Fiona.Praha z 11.01.2026, 20:40:07

U nás taky tak Fiono, bělouš se snaží být co nejdříve vytentovaný a co nejrychleji po třech doma, protože sídliště je posoleno, kam se jen podíváš a už má popálené tlapky a mezi polštářky už puchýřky, i když mažu mastí určenou na tlapky. Včera večer bohužel hopsnul nožkou do solné louže a  zaječel, nohu vytrčenou….tak jsem ho šupla do sněhu…Nožky mu doma pokaždé procbázce myji ve vaně, aby sůl dál nedráždila. Bude na to po procházce dobrý sudokrém, nevíte někdo?

Auto a řiďičák nemáme, nepopojedeme nikam. Jiné roky házeli štěrk nebo písek a teď solí o stopéro 😣 jáá nevím, kdo to zase vymyslel, že letos “vyhrála” ta sůl….my chceme sucho a nebo rovnou jaro 🙏

efe
efe 12.01.2026, 09:01:27 xxx.xxx.199.5
»
Odpověď na příspěvek uživatele Vahine z 12.01.2026, 08:57:35

A přitom v těchle mrazech je ta sůl úplně k ničemu.

Sardullah
Sardullah 12.01.2026, 09:04:27 xxx.xxx.189.104
»
Odpověď na příspěvek uživatele keriton z 12.01.2026, 07:46:12

…na Nový rok o slepičí krok…na Tři krále o skok dále…ale táhne se to…

Fiona.Praha
Fiona.Praha 12.01.2026, 09:51:54 xxx:xxx.846a:23b1
Bodlinka:

Nora má pocit, že je konečně normálně, limit venčení je čistě o tom, co vydržím nebo chci vydržet já.

No, jenže Nora je tak trošku medvědice, tvářící se, že je pes 🙂

Fiona.Praha
Fiona.Praha 12.01.2026, 09:53:48 xxx:xxx.846a:23b1
Sarah01:

Podobně jak Bodlinka, já mrznu, oni jsou v pohodě.

Gina je na tom podobně jako Bodlinčina Nora. Máťa je taky medvídek 🙂

EDIT: Já to zmastila, spletla jsem nicky. Gina s Máťou jsou přece Sardullah. Chce to holt víc soustředění.

Verun
Verun 12.01.2026, 09:54:43 xxx.xxx.220.9
Zrzavci:

Jo přééésně! Já vždycky nabádám kolegyni Lucii: “Chlastej, Lusiáši, chlastej, dělej, ať je to za náma!!!” 😀

My říkáme: Lucie stojíš v noci u pyje?🙈

Jinak jsme samozřejmě zabalený od hlavy po ocas. Dneska ráno jen 15minut…bylo -18. Ono se to nezblázni…až bude lépe,vyrazime na dýl.

Obrázek
Fiona.Praha
Fiona.Praha 12.01.2026, 10:18:35 xxx:xxx.846a:23b1
Vahine:

U nás taky tak Fiono, bělouš se snaží být co nejdříve vytentovaný a co nejrychleji po třech doma, protože sídliště je posoleno, kam se jen podíváš a už má popálené tlapky a mezi polštářky už puchýřky, i když mažu mastí určenou na tlapky. Včera večer bohužel hopsnul nožkou do solné louže a  zaječel, nohu vytrčenou….tak jsem ho šupla do sněhu…Nožky mu doma pokaždé procbázce myji ve vaně, aby sůl dál nedráždila. Bude na to po procházce dobrý sudokrém, nevíte někdo?

Auto a řiďičák nemáme, nepopojedeme nikam. Jiné roky házeli štěrk nebo písek a teď solí o stopéro 😣 jáá nevím, kdo to zase vymyslel, že letos “vyhrála” ta sůl….my chceme sucho a nebo rovnou jaro 🙏

U nás teda nesolí, ale všude je štěrk, který leze mezi polštářky. Nejvíc tím trpí ta nejmladší pesa, která má stejnou dg. s drápy jako Mates Sardullah (název jsem zapomněla). Jinak je to domov důchodců, nejstarší je 14,5 a nejmladší před týdnem 9, téměř všechny jsou nízkopodlažní, takže hrozí i nastydlý močák. Jsou staré, všechny mají větší nebo problém s pohyb. aparátem nebo zády. Všechny nosí softshellové oblečky přes záda a kyčle. Délka venčení se řídí jejich potřebami.

Jinak, zasněžené sídliště je krása, sníh je bílý a třpytivý, jako v pohádce. Nádhera. To nepamatuji snad 10  let.

Přispět do diskuze
neregistrovaný
Nepřihlášený uživatel
Jméno:
Text příspěvku:
Youtube video:
Vložte odkaz na Youtube video.
Fotografie:
Vkládejte maximálně 20 fotografií ve formátu JPG, PNG nebo GIF. Maximální velikost jedné fotografie je 20 MB.