ráno vstanu je tma, večer přijedu z práce, je tma
nejhorsi obdobi je za nami -nesnasim kvuli tme listopad! A ted jeste jak nasnezilo - hned je vice svetla 😊
Já bych to shrnula asi tak… konečně nastaly podmínky vyhovující Gině… sníh a mráz.
Jako s tím chozením to je nastejno… ale na zahradě tráví opravdu dlouhou dobu… to jí vlastně beru dom, když vyblafává a samozřejmě, když chce sama dom.
Jinak je mi jasný, co by jí vyhovovalo… dojít cca 2 kiláky na její pozorovací vršíček a tam bychom mohly pozorovat… no tak to jsem teda ochotná dělat když je teplo a sucho, ale ne teď.
Jinak už mě ta zima nebaví, už se mi vybíjej baterky… ráno vstanu je tma, večer přijedu z práce, je tma… teď teda slespoň ňvykoukne sluníčko, ale před tím jsme dlouho žili v zataženém nebo inverzním počasí… takže klasika, blíží se půlka ledna, zima defakto začala a já už chci jaro…
Já v aplikaci sleduju, jak se prodlužuje denní světlo, a tím se utěšuju. Už máme v podstatě o 30 minut světla víc než o vánocích!
ráno vstanu je tma, večer přijedu z práce, je tma
nejhorsi obdobi je za nami -nesnasim kvuli tme listopad! A ted jeste jak nasnezilo - hned je vice svetla 😊
U nás zatím procházky bez omezení, ale - řekněte:
Rumíček 11,5, trošku rozbitý srdíčko, ale zatím bez medikace, jen sledování, nemá problém s námahou, lítá jako šus, nejeví se mi venku - furt ho pozoruju - že by byl zimomřivý. I se zastaví a delší dobu se zabere do pozorování myší, neklepe se, netváří se. Ale i přes to já furt melduju dokolečka - jestli nedat obleček po Bubnikách? Je to sofshelka, tak jen přes záda. Na druhou stranu - nechci ho zchoulostivět. Rajtuje ve sněhu radostně, v neděli dvouhodinovka ráno a bez potíží - domů se pak teda už na zahradě hrnou oba, to jo, ale vycházka v pohodě. Tak nevím.
Ph:ráno vstanu je tma, večer přijedu z práce, je tma
Jo přééésně! Já vždycky nabádám kolegyni Lucii: “Chlastej, Lusiáši, chlastej, dělej, ať je to za náma!!!” 😀
Řídím se podle psů a ti zatím nic nenamítají. Jen teda ten vítr je fakt zlej, to se o ně bojím, aby nenastydli nebo se Barče nezhoršily ty její pohybový potíže. Takže se držíme převážně v lese a na otevřený prostory nevylejzáme, pokud možno.
U nás taky tak Fiono, bělouš se snaží být co nejdříve vytentovaný a co nejrychleji po třech doma, protože sídliště je posoleno, kam se jen podíváš a už má popálené tlapky a mezi polštářky už puchýřky, i když mažu mastí určenou na tlapky. Včera večer bohužel hopsnul nožkou do solné louže a zaječel, nohu vytrčenou….tak jsem ho šupla do sněhu…Nožky mu doma pokaždé procbázce myji ve vaně, aby sůl dál nedráždila. Bude na to po procházce dobrý sudokrém, nevíte někdo?
Auto a řiďičák nemáme, nepopojedeme nikam. Jiné roky házeli štěrk nebo písek a teď solí o stopéro 😣 jáá nevím, kdo to zase vymyslel, že letos “vyhrála” ta sůl….my chceme sucho a nebo rovnou jaro 🙏
A přitom v těchle mrazech je ta sůl úplně k ničemu.
…na Nový rok o slepičí krok…na Tři krále o skok dále…ale táhne se to…
Bodlinka:Nora má pocit, že je konečně normálně, limit venčení je čistě o tom, co vydržím nebo chci vydržet já.
No, jenže Nora je tak trošku medvědice, tvářící se, že je pes 🙂
Sarah01:Podobně jak Bodlinka, já mrznu, oni jsou v pohodě.
Gina je na tom podobně jako Bodlinčina Nora. Máťa je taky medvídek 🙂
EDIT: Já to zmastila, spletla jsem nicky. Gina s Máťou jsou přece Sardullah. Chce to holt víc soustředění.
Zrzavci:Jo přééésně! Já vždycky nabádám kolegyni Lucii: “Chlastej, Lusiáši, chlastej, dělej, ať je to za náma!!!” 😀
My říkáme: Lucie stojíš v noci u pyje?🙈
Jinak jsme samozřejmě zabalený od hlavy po ocas. Dneska ráno jen 15minut…bylo -18. Ono se to nezblázni…až bude lépe,vyrazime na dýl.
Vahine:U nás taky tak Fiono, bělouš se snaží být co nejdříve vytentovaný a co nejrychleji po třech doma, protože sídliště je posoleno, kam se jen podíváš a už má popálené tlapky a mezi polštářky už puchýřky, i když mažu mastí určenou na tlapky. Včera večer bohužel hopsnul nožkou do solné louže a zaječel, nohu vytrčenou….tak jsem ho šupla do sněhu…Nožky mu doma pokaždé procbázce myji ve vaně, aby sůl dál nedráždila. Bude na to po procházce dobrý sudokrém, nevíte někdo?
Auto a řiďičák nemáme, nepopojedeme nikam. Jiné roky házeli štěrk nebo písek a teď solí o stopéro 😣 jáá nevím, kdo to zase vymyslel, že letos “vyhrála” ta sůl….my chceme sucho a nebo rovnou jaro 🙏
U nás teda nesolí, ale všude je štěrk, který leze mezi polštářky. Nejvíc tím trpí ta nejmladší pesa, která má stejnou dg. s drápy jako Mates Sardullah (název jsem zapomněla). Jinak je to domov důchodců, nejstarší je 14,5 a nejmladší před týdnem 9, téměř všechny jsou nízkopodlažní, takže hrozí i nastydlý močák. Jsou staré, všechny mají větší nebo menší problém s pohyb. aparátem nebo zády. Všechny nosí softshellové oblečky přes záda a kyčle. Délka venčení se řídí jejich potřebami.
Jinak, zasněžené sídliště je krása, sníh je bílý a třpytivý, jako v pohádce. Nádhera. To nepamatuji snad 10 let.
Fiona.Praha:Gina je na tom podobně jako Bodlinčina Nora. Máťa je taky medvídek 🙂
EDIT: Já to zmastila, spletla jsem nicky. Gina s Máťou jsou přece Sardullah. Chce to holt víc soustředění.
To je jedno, ti moji jsou v podstatě taky medvědi, zimu a sníh milují, já už teda míň. 🙂
Verun:My říkáme: Lucie stojíš v noci u pyje?🙈
Jinak jsme samozřejmě zabalený od hlavy po ocas. Dneska ráno jen 15minut…bylo -18. Ono se to nezblázni…až bude lépe,vyrazime na dýl.
Ježišmarjá - 18, u nás dnes -15 a já to fakt nechci. 😢
My vencime stale stejne, jen seniori maji teple kabaty a chodime tak, aby meli vyslapanou cesticku.
Velka omladina lita jak hovadka, mala omladina lita prvni pulku prochajdy a pak se zaradi na cesticku taky, pac jim v hlubokem snehu pry omrzaji pindiky 😀
Vahine:U nás taky tak Fiono, bělouš se snaží být co nejdříve vytentovaný a co nejrychleji po třech doma, protože sídliště je posoleno, kam se jen podíváš a už má popálené tlapky a mezi polštářky už puchýřky, i když mažu mastí určenou na tlapky. Včera večer bohužel hopsnul nožkou do solné louže a zaječel, nohu vytrčenou….tak jsem ho šupla do sněhu…Nožky mu doma pokaždé procbázce myji ve vaně, aby sůl dál nedráždila. Bude na to po procházce dobrý sudokrém, nevíte někdo?
To si přímo říká o botičky. Máte to blízko do Brna? Pokud jo, doporučuju https://www.mushgo.cz/
Bonnie zima je. I když se s oblečkem na těle zahřeje, furt jsou tu nožky. A pak ještě… Když si vezmu, jak je těžké pro mě chodit sněhem. A co takový 26 cm vysoký drobek, musí to být hodně náročné.
Venčíme teď krátce, maximum za poslední dny byla hodina, když jsem to vzala částečně po “polní asfaltce” (tj. šly jsme aspoň polovinu trasy po uježděným sněhu).
Děkuji…kdepak, jsem středočeška. Nějaký botky doma mám, když měl operovanou nohu mezi polštářky, tak jsem koupila rovnou 4 ks. S jednou botkou na zadní ( ne mushgo) chodil tenkrát dobře…no ale na všechny 4 😴 taková chůze.. to je zatím scifi. Sháním pawz návleky, ale nějak nejsou.
No co se Máti a těch jeho drápů týče (Synchronická lupoidní onychodystrofie (SLO), tak pro nás je teď počasí ideál…ze sousedů nikdo nesolí, ani nejsou posypané chodníky štěrkem…sníh je vyšlapaný, udusaný…podklady jsou zmrzlé, není bahno….takže za mě momentálně docela cajk…lepší už je to snad jenom v suchém letním počasí, ale to je zase povětšinou velký vedro…to si člověk nevybere.
Výhledově to na nějaký velký procházkování u nás nevypadá…jestli se oteplí a začne tát a začne se z toho sněhu dělat břečka, tak nám zase zbude jenom městskej park.
Paradoxně, i když nesnáším zimu a mráz a pěkně mě to sejří, tak pro moje psy je to teď značka ideál…