Sardullah, nějaké nepromokavé botky jsi pro něj neuvažovala?
Neuvažovala…on je z toho celkově nešťastnej a s “oblečenou” packou se z něj většinou stane válečnej invalida a pokud ho vysloveně nedonutím k nějakému přesunu, tak ve své podstatě jen leží…
Prostě řeknu to asi takhle…raději ho vezmu na vhodný povrch a teda naštěstí máme ten park…nebo cyklostezku …kde si tu prochajdu užije, než ho tahat do terénu s botama, když vím, jak je z toho neštastnej…
Děkuji…kdepak, jsem středočeška. Nějaký botky doma mám, když měl operovanou nohu mezi polštářky, tak jsem koupila rovnou 4 ks. S jednou botkou na zadní ( ne mushgo) chodil tenkrát dobře…no ale na všechny 4 😴 taková chůze.. to je zatím scifi. Sháním pawz návleky, ale nějak nejsou.
A co takový ten samolepící barevný obvaz? Třeba by se mu chodilo lépe než v botkách a nemuselo by to hned prosáknout solí, dokud nebude tát. Igelit jako mezivrstvu si netroufám navrhnout.
Odpověď na příspěvek uživatele sutrik z 12.01.2026, 13:30:17
Máme stejné nápady 😉Tenhle obvaz jeden mám a říkala jsem si už včera večer, že zkusím nejdřív boty a pak obvaz…no zkusím obvaz dnes večer, když to půjde, třeba pak vezme boty na milost? 🙈 jsou to ty walker. Odpo venčí muž, přenese ho na sníh, to nějak zvládnou..já jsem v práci dlouho dnes.
Prosím jak řešíte sněhové kouličky v meziprstí a mezi spodními polštářky? Je nějaká prevence? Obě dlouhosrsté BŠO na to trpí. Ohařka a šarplaninec naštěstí méně. Samozřejmě vyndávám, holky část zvládnou i samy. Ale je to co pár minut. Není nějaký trik? Prý pomáhá olej, ale u 4 velkých psů se bojím jak by pak vypadala domácnost.
Ronja s motejlem (neregistrovaný)12.01.2026, 15:21:24xxx.xxx.119.6
Ony ty walkery jsou, tedy aspoň za mne, spíš taková nouzovka, taky jsme je kdysi měli. A ten rozdíl, když jsme pak pořídili Nonstopy, byl opravdu viditelný. Nejsou tedy taky stoprocentní, že bychom trávili delší v mokru, to by nevydržely, ale rozhodně mi přijdou funkčnější a pohodlnější.
My naštěstí sůl moc řešit nemusíme, výjimečně ve městě nebo v nějaký vsi, to pak buď vyšlápneme ve sněhu, nebo v autě vezmu tlapky aspoň vlhčenými ubrousky. Teda chůdě bělouš, že to má až takhle.
Prý na to zabírá olej, vetřít do tlapek. Paní ve videu používala obyč olej do vlasů z dm drogerie, Balea značky. Jinak ten samolepící obvaz jsem zkoušela já, psala jsem o tom ve venčení. Funguje, vydrží pohyb i mokro a to mám ten obyčejný Trixie.
No von ten sníh za chvíli sleze, na pár dní se má oteplit a pak zase má trochu přituhnout a když bude mráz a sucho, tak minimálně jeden bílej pes bude spokojenej a zase bude házet zadkem, tajtrlík 🙈
No mohly by být ty mrazy trochu dýl, můj pes má pořád letní kožich. 🙂 A jaká paráda, že mu konečně tenhle prašan nedělá ledový koule na chlupech na tlapkách jako když je kolem 0. Pindík má chlupatej, tak to ho neomezuje. 😀
Prý na to zabírá olej, vetřít do tlapek. Paní ve videu používala obyč olej do vlasů z dm drogerie, Balea značky. Jinak ten samolepící obvaz jsem zkoušela já, psala jsem o tom ve venčení. Funguje, vydrží pohyb i mokro a to mám ten obyčejný Trixie.
Já teda četla, že olej na vlasy Balea z DM a namastit chlupy, ne polštářky. Že ten sníh ten olej z těch chlupů vytáhne, ale nedělají se sněhové kouličky a pes doma není matný. Nevyzkoušela jsem, tak nevím.
Včera měli ti moji kupičky v meziprstí všichni, ale jak běhají, tak jim to nevadí, až pak doma. Namastit určitě zkusím. Dnes je ale už jiná teplota, výrazně stoupla, tak se sníh už chová jinak.
Včera měli ti moji kupičky v meziprstí všichni, ale jak běhají, tak jim to nevadí, až pak doma. Namastit určitě zkusím. Dnes je ale už jiná teplota, výrazně stoupla, tak se sníh už chová jinak.