Aktuálně: 2 550 inzerátů266 343 diskuzních příspěvků19 236 uživatelů

Nenajde se tu někdo s 3D tiskárnou?

Sarah01
Sarah01 12.01.2026, 17:55:24 xxx.xxx.162.253
Varaxi:

Já jsem nevěřící, nějaké kapličky mi jsou ukradené, k církvi mám spíš negativní vztah, k víře jako takové úplně žádný. 

Ale ukrást sochu Pany Marie, to by mě nenapadlo. K čemu? Abych to hodila od koruny na Aukro? To se přece nemůže vyplatit. 

Ne, fakt, proč to někdo krade? Na dědině se s tím nemůže ani nikdo pochlubit, vždyť to lidi poznají. Hezké to není, a i kdyby bylo, tak se to hodí zas jen na veřejný prostor, kde to dává nějaký smysl. Doma asi nikdo nemá soukromý oltář - a i kdyby byl někdo tak moc věřící, že ano, snad si na to nedává kradené sochy, ne?

Já chápu kde co. Ne že bych to schvalovala, ale chápu tu motivaci. Ale soška Panny Marie? Co s tím kdo bude dělat? 

Tipuju soukromé sakrální sbírky. Ti zloději to prostě prodají. Ale netuším teda, jakou měla ta soška hodnotu. Pokud žádnou, tak to prostě ukradl nějaký člověk z vesnice, který trpí kleptomanií, prostě bere všechno, co kde uvidí.

assil
assil 12.01.2026, 19:33:25 xxx.xxx.121.3

Tak je to zadara, i kdyby to někde prodal za stovku, tak je to výdělek a tipuju, že udat někde v zastavárně to není problém.

Zrzavci
Zrzavci 12.01.2026, 20:07:53 xxx.xxx.12.233
»
Odpověď na příspěvek uživatele assil z 12.01.2026, 19:33:25

Takhle nějak si to myslím právě. Proto jsem psala, že fet, chlast a cigára si za to pořídí. Já bych fakt neměla problém koupit novou sošku, kdybych věděla, že tam zůstane , ale je mi tak nějak jasný, že jakmile by se tam ocitla podobná věc, nebyla by tam dlouho. A já nikomu fet a podobný věci platit nebudu.

Přispět do diskuze
neregistrovaný
Nepřihlášený uživatel
Jméno:
Text příspěvku:
Youtube video:
Vložte odkaz na Youtube video.
Fotografie:
Vkládejte maximálně 20 fotografií ve formátu JPG, PNG nebo GIF. Maximální velikost jedné fotografie je 20 MB.