Odpověď na příspěvek uživatele Sarah01 z 10.01.2026, 19:24:53
.to je vždycky velký bonus na akcích setkání s lidmi, které člověk zná a hlavně je čas popovídat…já jsem teď byla vylákána na akci, na kterou se mi vůbec nechce, ale bude tam pár známýc lidí, tak se moc těším, tedy na ně, na akci jako takovou jsem názor nezměnila🙂
My zase měli adrenalin při večerním venčení. Z černýho ovčáka roste průser. O vodítku a náhubku pán asi nikdy neslyšel. Vyřítil se na nás z lesa, ve tmě. A tohle už nebylo jen poměřování nádobíčka. Díkybohům za hustou podsadu. Výsledek je vyrvaná půlka chlupů z ocasu (a to už mi tuhle známá říkala, že hezky obrůstá), a pocuchanej zadek, naštěstí žádnej šrám. Na hlavu a krk se naštěstí preze mě nedostal. Ale tomu psovi je devět nebo deset měsíců. Nechci vidět, co z něj bude až dospěje… Kor s tím přístupem majitele, že místo omluvy a třeba dotazu jestli jsme v pořádku, se mi de facto vždycky ještě směje do očí.
My zase měli adrenalin při večerním venčení. Z černýho ovčáka roste průser. O vodítku a náhubku pán asi nikdy neslyšel. Vyřítil se na nás z lesa, ve tmě. A tohle už nebylo jen poměřování nádobíčka. Díkybohům za hustou podsadu. Výsledek je vyrvaná půlka chlupů z ocasu (a to už mi tuhle známá říkala, že hezky obrůstá), a pocuchanej zadek, naštěstí žádnej šrám. Na hlavu a krk se naštěstí preze mě nedostal. Ale tomu psovi je devět nebo deset měsíců. Nechci vidět, co z něj bude až dospěje… Kor s tím přístupem majitele, že místo omluvy a třeba dotazu jestli jsme v pořádku, se mi de facto vždycky ještě směje do očí.
Co dát ránu paralyzérem? Ten černý průser by se aspoň naučil, že do vašeho psa nekouše, že to bolí
Odpověď na příspěvek uživatele Ronja s motejlem z 12.01.2026, 15:59:44
Takového zajíce jsme měli ve městě mezi panelákem, paniček čupěl a menší pejsek si hrál se zajícem a to doslova na honěnou, vždy páru kroků honil pes zajíce , ale pomalým tempem pak se pes rozběhl k pánečkový a zase ho honil zajíc . Takhle tam blbly hooodně dlouho a my všichni okolo stály a čuměli. Takhle tam zajíci žili s námi 20 let, ale tenhle jediný si hrál na hoňku. Vždy na jaře si dovedl některý zajíc dvě zaječice, odchovaly mladá.
Odpověď na příspěvek uživatele Doron z 13.01.2026, 00:34:07
Víme kde bydlí. Jsem včera muži právě říkala, že chci pepřák a paralyzér, že to ještě jednou na mladýho zkusí a dostane šlupku. Taky si říkám, že jestli ještě jednou se něco takovýho stane, tak volám policii. Nevím teda jestli to má smysl, kdysi se tvrdilo, že by nejdřív musel kousnout do člověka, ale třeba by se pán chytil za nos.
Odpověď na příspěvek uživatele Kilian z 12.01.2026, 23:23:01
Díky. Blbý je, že to je místní. Jako můžu se maximálně modlit, že pes začne bejt tak nezvladatelnej, že s ním přestanou chodit ven a bude akorát řvát za plotem (ten mají naštěstí jak Alcatraz). Je to sice blbý přání vůči tomu psovi, ale zdraví mladého pána mi je jaksi přednější než wellfare agresora. Hlavně, že ještě v létě pán tvrdil, jak doufá, že nebude ostrej na psy. Ale je to podruhé během tří týdnů, co nás napadl. A že by se z toho prvního incidentu poučil a vodil psa na vodítku to ne.
Ronja s motejlem (neregistrovaný)13.01.2026, 08:20:46xxx.xxx.119.6
»
Odpověď na příspěvek uživatele šavlozubka z 13.01.2026, 07:12:15
A je to “jen” blbec nebo magor? Ono někdy pomáhá klidná, ale jasná rozmluva - chlap s chlapem, jestli to třeba pan majitel takhle dělá, že je ženská sama. Že by třeba váš muž mohl zkusit do tý duše promluvit, zmínit i to, že nechodíte se psem jen sama, ale míváte s sebou i děti a nějakej takovej průser určitě nikdo nechce.
Já bych na to, že se chytne za nos nespoléhala, měli jsme to tu roky taky. Velký štěstí pro psy je, že trhač už není nejmladší, a že mu pohybový aparát neslouží jako dřív. Kdyby ale dostal psa na dosah, tak by ho zvládl hezky pomuchlat.
Odpověď na příspěvek uživatele šavlozubka z 12.01.2026, 22:39:57
Kor s tím přístupem majitele,
A co třeba mít předvolbu na policii a hodně hlasitě a včas volat?
Nebo na obec? Já takhle volala kvůli sousedovic kocourovi. Jiným sousedům ve vsi utekl AST a já se bála, aby se mu (kocourovi) něco nestalo. Jako, na psa jsem zařvala a kocour stačil zdrhnout. Nicméně jsem volala a zveličila, že se po bytovce pohybuje “bojové” plemeno a že se “bojím” i já. Měli přehled, volali majiteli, který si fenku odchytil.
Odpověď na příspěvek uživatele Doron z 13.01.2026, 08:59:37
ono je pro chlapy strašně ponižující “ prohrát” s ženskou
Ale ženská zase může nasadit své zbraně. Mně se to už mockrát osvědčilo. Úsměv úplně blbé bolndýny (mmch jsem brunetka) funguje. Pravda, nevím, jak zrovna v tomhle případě.
Odpověď na příspěvek uživatele Doron z 13.01.2026, 08:59:37
Jo to je úplně jasný, že se pán chová jako blb, protože ženská. A já teda ženský zbraně neumím a ani se je nechci učit. A teda, když mi čtyřicet kilo rve psa, tak mám k úsměvu “blbé blondýnky” daleko. To adrenali ve stratosféře. Popravdě ani nevím, jestli ta černá pohroma jde jen po mladým pánovi nebo je takovej na všechny psy. Ale ta představa, že ho potkáváme dalších dvanáct patnáct let je strašná. Muž se na něj chystá. Ten byl včera vytočenej jen jsem mu to doma hlásila.
Odpověď na příspěvek uživatele Ph z 13.01.2026, 12:34:14
Pes ode mě včera dostal koncem vodítka s karabinou přes čumec a stejně do toho šel znovu. (A pak se chlapovi ještě jednou vyrval a to jsem branila všemi prostředky co jsem měla, tedy nohy, hlas, konec vodítka).
Hrozný teda, bude fakt na místě pořídit si ten pepřák nebo paralyzér. Takovej debil vám pak ani neuhradí náklady na veterině, když se něco nedejbože stane.
Odpověď na příspěvek uživatele Sarah01 z 13.01.2026, 13:26:30
Právě. Jako asi teď nějakou dobu bude večer, chodit muž. Ne proto, že bych se bála, ale právě pro to, že si myslíme, že na chlapa bude chlap třeba v případě nutnosti reagovat líp. A právě si chci pořídit obojí. Není řešení chodit venčit do zástavby dalších x let. To je na tom nejhorší. Že ten pes je ještě vlastně štěně.
Jinak teda se dneska venčí děsně. Jsme jak v zamrzlým zámku. Muž ráno doklouzal se psem k prvnímu bobku a zase doklouzal zpátky a prohlásil, že zůstane na HO a ani kluky jsme nedali do školky. Teď v poledne jsem šla já a už to asi bylo lepší, ale stejně jsem šla jak tučňák.