Aktuálně: 2 288 inzerátů270 772 diskuzních příspěvků19 370 uživatelů

Jak se vám venčí?

Sarah01
Sarah01 13.01.2026, 14:04:28 xxx.xxx.162.253

Mně psal syn z Milovic, že museli je autem do Lysé a vlak stejně nejel, takže se vrátili a pracuje taky z domu. Z auta prý to námrazu ani nešlo seškrábat. Doufám, že to nedorazí i sem. 🙏 Auto mám v servisu na plánované prohlídce, takže taky musím hromadnou.

Lupus4
Lupus4 13.01.2026, 14:22:19 xxx:xxx.a0aa:be72

Tak při nočním venčení po dešti kluziště úplně všude, došli jsme díky chůzi v nahrnutém sněhu cca jen 30m na roh, kde Lůďa (díky rozjíždění pacek do všech světových stran) usoudil, že bude rozumné vykašlat se na psímsky a lepší bude vypustit vše najednou a šup domu…

Dopoledne už to všude tálo, ale stejně pro jistotu jsem poprvé tuto zimu nasadil nesmeky 😉, v lese mlha, nikde ani noha…

janaa
janaa 13.01.2026, 14:24:51 xxx:xxx.cc8f:241a

U nás je peklo,na čtyřicet centimetrů sněhu ještě napadlo,pak začalo pršet,a na sněhu je obr ledová krusta. Takže psiska pořezaný už jen ze zahrady. Teď mužskej dvě a půl hodiny házel cestu a plácek před barákem. Nejhorší období pro nás

Zrzavci
Zrzavci 13.01.2026, 14:30:49 xxx.xxx.12.233
»
Odpověď na příspěvek uživatele janaa z 13.01.2026, 14:24:51

Jo, odpískala jsem venčení velký, ač jsme nečekaně doma, díky ledovce, ale nestojí mi ty krvavý packy za to.

Xerxova
Xerxova 13.01.2026, 14:33:47 xxx:xxx.b540:6e0a

u nás je sněhu dost (i když na Janua nemáme) a ledová krusta je taky. Takže venčení jen na vyšlapaných chodnících v lesoparku Opičák u letiště. I Yoda rychle pochopil, že vstupovat mimo cestu se nevyplácí… Teď vykukuje i sluníčko a vylezla teplota na tři stupně. Tak třeba krusta trochu vymizí

efe
efe 13.01.2026, 14:38:33 xxx.xxx.64.15

Tady podobně - na vrstvě sněhu je vrstva ledu. Dokonce ani čubky neběžely odpovědět na štěkot sousedovic psů k plotu, protože to prostě nešlo… Jen nešťastně stály a čuměly, co maj dělat, tak jsem je svolala domů.

Orionka (neregistrovaný) 13.01.2026, 15:32:07 xxx:xxx.ccae:4667
»
Odpověď na příspěvek uživatele efe z 13.01.2026, 14:38:33

Zjišťuju, že u nás jen kousek vedle, je nejlíp. Teplota vylezla mírně nad nulu, kape ze stromů a z rampouchů. Potok zamrzlý, plný ledu. Zatím tady nepršelo, žádný led, jen slabá krusta na sněhu, člověk se boří, podle stop i veverka. Ale mlha, sluníčko o víkendu bylo lepší.

Dublinbarzoj
Dublinbarzoj 13.01.2026, 16:33:25 xxx.xxx.128.208

Tváří se jak neviňátko, ale je to malej ďáblík. Teda malej, něco přes 20kg🙈, taky budeme mít za chvíli 5 měsíců.   

Obrázek Obrázek Obrázek Obrázek Obrázek Obrázek Obrázek
bambule
bambule 13.01.2026, 17:59:32 xxx.xxx.75.37

Dlouho jsem přemýšlela jestli jít dnes na větší vycházku, to co ráno napadlo z vrchu zmrzlo. A to co uhrnuly technické služby je namrzlé úplně (dopoledne u nás pršelo). Nakonec jsem si říkala, že Bambuli ponesu hlavně ať se jdeme vyvětrat. Takže cca polovinu vycházky jsem ji nesla, ale i tak to bylo příjemné. Zajímavé je, že ta krustička zledovatělé ho sněhu ji většinou unesla, jenom ji to docela dost klouzalo. 

Obrázek Obrázek Obrázek
Sardullah
Sardullah 13.01.2026, 18:29:04 xxx.xxx.221.235
šavlozubka:

My zase měli adrenalin při večerním venčení. Z černýho ovčáka roste průser. O vodítku a náhubku pán asi nikdy neslyšel. Vyřítil se na nás z lesa, ve tmě. A tohle už nebylo jen poměřování nádobíčka. Díkybohům za hustou podsadu. Výsledek je vyrvaná půlka chlupů z ocasu (a to už mi tuhle známá říkala, že hezky obrůstá), a pocuchanej zadek, naštěstí žádnej šrám. Na hlavu a krk se naštěstí preze mě nedostal. Ale tomu psovi je devět nebo deset měsíců. Nechci vidět, co z něj bude  až dospěje… Kor s tím přístupem majitele, že místo omluvy a třeba dotazu jestli jsme v pořádku, se mi de facto vždycky ještě směje do očí. 

Tak to je hrozný…to si vůbec neumím představit. Ten paralyzer bych pořídila určitě…

Ten pepřák je dle mého takovej ošemetnej…tam bych se bála, že v tý situaci nastříkám do očí i mýmu psu, neřku-li, když bude foukat vítr, tak můžu taky něco slíznout.

Vám prostě prostě chybí obrovská bílá medvědice, co by ochranka…ta by takovýmu pubušovi ukázala zač je toho pastevec…

V§bec si podobnou situaci neumím představit s berberkou Sárou…to by si pán asi posbíral zbytky psa a bylo by vyřešeno.

Já si upřímně taky myslim, že bude hůř…

To fakt nechápu…jo stane …nemělo by, ale stane…tak když už mi pubescent vystartuje na nějakýho psa, tak za prvé jdu okamžitě svýho psa odchytit a za druhý se budu omlouvat a budu rudá až na zadeli, jak se budu stydět…a to teda v tom lepčím případě, když nedojde na zranění…ale těm majitelům takovýhle dacanů je to jedno, možná jim snad i dělá dobře, že jejich pes každýho “přepere”…

šavlozubka
šavlozubka 13.01.2026, 21:41:07 xxx.xxx.167.186
»
Odpověď na příspěvek uživatele Sardullah z 13.01.2026, 18:29:04

Já furt říkám, že chápu, že puboš se může chovat jako dement. Boha mám puboše doma a furt říkám, že jsme ve fázi “error 404 - mozek nenalezen”. Ale přesně, není to prvně, co ten ovčoun vystartoval. Vodítko (a koš) by v takovém případě mělo být prostě samozřejmost. Ten můj dobrosrdečnej naivní mamlas na nikoho neútočí a stejně má aktuálně s pouštěním na volno smolík, protože je pubertální kníže ignor s hlavou plnou blbejch nápadů. Takže stopovačka je nejlepší kámoš a furt dozblbnutí opakujem úplný základy. Ale to bych chtěla moc, aby se (někteří) lidé chovali rozumně. A je mi úplně zle, že by takhle vystartoval po nějakém menším nebo krátkosrstým psovi. Mladýho pána fakt zachránila ta hustá dlouhá podsada. 

Xerxova
Xerxova 14.01.2026, 07:01:27 xxx:xxx.b540:6e0a

v noci bylo nad nulou, ledová krusta ze sněhu mizí. Ale moc to nepomohlo. Sníh ztěžknul, je ho solidní vrstva (Yoda ho má nad hlezna), takže se v tom psisku blbě chodí. A kde bylo ušlapáno, tam je pochopitelně klouzačka… Momentálně nejpohodlnější jsou u nás chodníky - holé, neklouzavé (byly vyhrnuté a posypané směsí soli a kamínků - musím říct, že u nás protahují chodníky docela vzorně). Ale to nás zase nebaví… a tak jsme se ráno střídavě bořili a klouzali 🙃

Dafi
Dafi 14.01.2026, 08:07:53 xxx.xxx.136.20

Já bych chtěla napsat k Bobči,at tady nezapadne její omluva za používání EO,

Bobčo,jak jsi psala,že to asi moc prožíváš,,,že by ses měla tedy omluvit….

já myslím,že omluvit se netřeba….

byla to taková první reakce člověka,co miluje zvířata,a a u tohoto obojku ho asi?napadne-chudák pes,dostane šlupku,bude ho to hrozně bolet….

-protože to jaksi asi ta elektřina-to slovo asi tak  k tomu vede-jakože -to jsou asi šlupky.

ale jak psaly holky dá se to použít jen na vibrace,a úplně jemně,

a lepší dát jednou prdu,než mít mrtvýho psa,,když běží k silnici třeba..

ale-nechci zase znovu vyrobit debatu o obojcích…

napíšu proč to Bobče píšu

bydlím v rodině,kde rodiče přítele milují zvířata,ale…..

ve smyslu-pořád plná miska,výchova nula,zdrhá bude na vodítku-jasně-lepší než zdrhač bez vodítka-tak to nemyslím-ale nic ho učit nebudou,-tak jsem to myslela….

a já když jsem přistěhovala tehdy s osmiletým Gerem-kníračem-tak jsem říkala-Gero si nesmí všímat lidí,zvířat,aut-oni jééé chudák..

Bettynu pouštěli na flexině do pole,at si tu zvěř hledá,dyt je na vodítku-a já se jí snažila učit-zvěře hledat nebudeš..-oni-s náma si může dělat na vodítku co chce….

tak jsem po hádce s nimi přestala chodit ven-snimi mohla Betty i Max vše-se mno nemohla startovat na auta,honit zvěř na vodítku-víte jak to myslím-takový to-pes vidí zvěř a na vodíítku let-a nevidí a nic…a nikdo mu neřekne-že tohle ne…jasně,dyt je na vodítku,co zase ta holka má,chudák pes,vše jí zakazuje…

no a švagrová má 2 ohaře psí školu-myslím si o tom svoje-vycvičila 2!!psy a otevřela si psí školu…,no,ti chodí s obojky s EO,jsou poslušní vycvičení,na volno-a rodiče napřed jéé chudáci psi,ty obojky

a pak ale oni poslechnou!!když na ě zavolá!!!!!!!!

no,ehmm,Betty by asi taky s obojkem poslechla jsem chtěla říct….

ale proč to ještě píšu….

můj přítel pochopitelně není kynolog,pejskař,nic-psa by beze mě neměl,přede mnou psa nikdy nevenčil,nekoupal,nečesal,nic-měly psy….

no,a onehdy mě překvapil tímhle názorem….

jely jsme autem,a viděly jsme borce-mladej kluk,na sobě sportovní běhací oblečení,a ohaře a postroj na psovi,vodítko s amortizérem a sedák-a běžel…..

a já viděla-člověka co běhá ze psem…vybavenej na to,možná to třeba dělal i závodně…byl fakt úplně profi-on i pes….

tak a můj přítel-TEN VIDĚL CHUDÁKA PSA,CO SE NEMŮŽE VYVENČIT,ČUCHAT SI,NIC!!!!!!!!A MUSÍ BĚŽET!!CHUDÁK PES CO MUSÍ BĚŽET!!!!!

JAK KDYBY NĚKDO LITOVAL SANOVÝ PSI-KDY SE ASI VYVENČÍ,ŽE SI NEPOČUCHAJÍ,A ŽE MUSÍ BĚŽET…..!!!!

já mu říkám-tak když se bude chtít vyvenčit,tak ten kluk počká,že..

a on----------------------------------------------------------no to si nemyslím teda…uuuuuáááá

NIC O,PROSTĚ ON VIDĚL CHUDÁKA BĚŽÍCÍHO PSA,CO SI NEMŮŽE ČUCHAT KE KAŽDÝMU TRSU TRÁVY..JÁ VIDĚLA PSA,CO SE FAJN PROBĚHNE PODLE VÝSTROJE OBOU,PÁNEČKA CO VIDÍ CO DĚLÁ…

ono na vodítku může taky člověk vodit psa,nebo ho tím vodítkem přetáhnout..

i nás doma bylo vodítko místo vařečky na bráchu..☹️

na fotce je Dafi jako štěně a snaha o socializaci…🙂

Obrázek
Trickyvoo
Trickyvoo 14.01.2026, 08:21:31 xxx.xxx.62.63
»
Odpověď na příspěvek uživatele Dafi z 14.01.2026, 08:07:53

Vyřiďte příteli, že se ten pes vyčůrá před během a po něm. To oni umí. A nějaký čmuchání je v tu chvíli taky nezajímá. Malina by byla šťastná jako blecha, kdybych si s ní dala třeba 10 km běh. To naše tempo chůze je pro většinu psů pomalé. 

Dafi
Dafi 14.01.2026, 08:35:48 xxx.xxx.136.20
»
Odpověď na příspěvek uživatele Trickyvoo z 14.01.2026, 08:21:31

No já to vím,jenže on asi?jak má zafixovaný,že ti psi furt někde čuchají+venčí se+naši psi nejsou žádná tryskáči..tak to asi?posuzuje podle toho co zná z domu…,

u Maxe roičů je to ted na starý kolena fakt psycho,protože rodiče s nimi celý život chodily 2-3 trasy za barákem-do dědiny,před vrata,do města,na výlet-NIKDY,

jen za bránu zahrady 3 okruhy-obejít pole,pak okruh menší v lese a velký okruh-lípa-hájenka,

jednou týdně chodily jako relax-kdykoliv stály psi a čuchali,rodiče taky stály..

s nimi ti psi nemohli v životě zhubnout,jako v životě nikdy,protože rodiče s nimi chodily  p-o-m-a-l-u a pořád   s-t-á-l-y…..a čekaly…..

ježíííšííííííí-a já su rychlá chodit rychle a svižně…výlety s rodiči a mým tatínkem pro mě byly peklo-vepředu tátové-já uprostřed a vzadu máti….ktrá furt stála a šla pomalu..a já mezitím běhala jak pes,sem tam……mazec chodit ven s někým,kdo šlape pmaličku a každou chvilku stojíííííí

Ph (neregistrovaný) 14.01.2026, 09:09:41 xxx.xxx.192.248

ale oni poslechnou!!když na ě zavolá!!!!!!!!

no, tohle je totiz hlavni deviza, proc se psi uci na elektriku. Je to pro jejich dobro a ne pro pohodli a neschopnost panecka, jak se s oblibou pise na FB 😄

Pokud mate psa, co na 100% poslechne na privolani a nereaguje na psy, zver - ani nemusi nic dalsiho umet - a majitele s nim ochotne budou cely zivot trajdat vsude mozne.  15 let vychazek…

Na rozdil od psa, co se smyka na voditku, vyrvava jineho psa i kdyz je jeste za rohem a ani ho nevidi, nebo jak narazi na stopu zvere ma zatmeni. Jak dopadne takovy pes? Kdyz se ho rovnou nezbavi - prochazky se postupne zkracuji, vyhybat se problemum na nich se nedari a pes nakonec bud konci uplne na zahrade, nebo, pokud zije v byte -tak 3x denne obejde blok a rychle domu, nez bude zase prusvih.  Nikdo nestoji o to, 15 let vlat za psem… Lidi se zacnou tem vychazkam se psem vyhybat. A ze si ho nemel porizovat? Uz ho ma….Ze ho neumi vycvicit sam a jinak? No neumi…

To neni obhajoba elektrik - to je ze zivota…

Bobca
Bobca 14.01.2026, 09:28:41 xxx.xxx.20.192
»
Odpověď na příspěvek uživatele Dafi z 14.01.2026, 08:07:53

Děkuji Dafi…Já o tom vlastně nikdy neslyšela,tak jsem to brala přesně,jak jsi popsala..že to pesana bolí…

Dafi
Dafi 14.01.2026, 09:40:41 xxx.xxx.136.20
»
Odpověď na příspěvek uživatele Bobca z 14.01.2026, 09:28:41

Bobčo-není zač-já to chápu,jak to chápeš,protože mám doma xx let lidi-co mají rádi zvířata-a tak mám ten pohled z druhé strany…ale ted jsem to napsala jak mega blb!!!

jako víte jak to myslím-že ???🙂

my tady všichni máme rádi zvířata,,,,

jenže oni je mají rádi-ted myslím ty rodiče-takovým tím způsobem po lidsku-nic o psech nevím,nepřečtu si,nic učit nebudu-přitom poslouchat musí,že dyt je to pes-ten má poslouchat,že!!!

a krmit 2krát denně??chudáák-u nás mají psi pořád plný koryta..řeč tchána…

jéééé ty po nich chceš něco na vodítku-to mi ne,at si dělají co chcou,mi PO PSECH NIC NEHCEM..

-a pak-tchán-Bettyno,ty tak taháš na vodítku,když tak budeš tahat budeš bývat doma,chodit ven nebudeš!!!!

Dafi
Dafi 14.01.2026, 09:48:17 xxx.xxx.136.20
»
Odpověď na příspěvek uživatele Ph z 14.01.2026, 09:09:41

Ano,máte pravdu,já co jsem měla Gera,Killynu,a s Žerykem to jde taky-tak ti nemusí -nemusely..mít na sobě za celou dobu vycházky vodítko/obojek

kolikrát jsem u Gera zjistila že nemá obojek,no tak co…

ve městě uměly chodníky

přivolání na jedničku,nic nehonily,žv ěř nehledaly,chodily po cestičkách….,

já i lidem co mě říkaly,že je nebaví,nebo by je nebavilo cvičit psa,tak jsem říkala,že důležitý je hlavně přivolání,fuj,a pak třeba stůj-považuju za základ-tyto 3 věci..

at se pes neotráví-fuj

at pes dojde a okolí je s ním v bezpečí-přivolání

a pak stůj-když nestihnu přivolat-PES JDE,NAJEDNOU JEDE CYKLISTA TŘEBA..A MÍ PSI VŠICHNI DĚLALY U PŘIVOLÁNÍ OBLOUČEK-TAK,KDYBY UDĚLALY OBLOUČEK,MOTAJÍ SE MU…TAK STŮJ….

ehmm jednou jsem zařvala stůj tak,že zastavil cyklista i Gero a zbytek rodiny padl smíchem..já pak vysvětlila,že to bylo na psa….

Verun
Verun 14.01.2026, 09:54:28 xxx.xxx.220.9

Všichni umíme běhat a děláme to? Všichni psi umí běhat a chtějí to? Nějaký pes vám bude reaktivní jen tak, jiný potřebuje motivaci a jiný je něco mezi…taky zaleží s kým a kam pes jde. 

Z mojí buliny by šlehlo každýmu.je to na sídlišti pes tažený.vše důkladně očichává a  chodí prakticky jen s nosem u země nebo stojí a hlídá perimetr(chůze pohřebního koně s pohřebním vozem)…máme místa kde dokáže zrychlit (motivace) jsou tam jabloně a spadaná jablíčka. A když si je nacpu do kapsy zapomene i na pesemesky. Když jdem mimo město.je reaktivnejší.zver ji necháva chladnou. To by ji musela milostivě vlézt do cesty na dosah. Pohybuje se rychleji i popobíhá (vzhledem k invaliditě má omezení v kvantitě). Když jsme na rybnících je v očekávání vetší zábavy(voda.klacky.plyšáci na trhání) a je taky reaktivnější. Ale jinak prostě taková je. Asi vzhledem k prodělanym operacím a my ji bereme takovou , jaká chce být a dokážu s tím žít. Bylo by hezké kdyby mi stačila.ale to teda až s jiným psem.

Obrázek

Přispět do diskuze
neregistrovaný
Nepřihlášený uživatel
Jméno:
Text příspěvku:
Youtube video:
Vložte odkaz na Youtube video.
Fotografie:
Vkládejte maximálně 20 fotografií ve formátu JPG, PNG nebo GIF. Maximální velikost jedné fotografie je 20 MB.