Já bych chtěla napsat k Bobči,at tady nezapadne její omluva za používání EO,
Bobčo,jak jsi psala,že to asi moc prožíváš,,,že by ses měla tedy omluvit….
já myslím,že omluvit se netřeba….
byla to taková první reakce člověka,co miluje zvířata,a a u tohoto obojku ho asi?napadne-chudák pes,dostane šlupku,bude ho to hrozně bolet….
-protože to jaksi asi ta elektřina-to slovo asi tak k tomu vede-jakože -to jsou asi šlupky.
ale jak psaly holky dá se to použít jen na vibrace,a úplně jemně,
a lepší dát jednou prdu,než mít mrtvýho psa,,když běží k silnici třeba..
ale-nechci zase znovu vyrobit debatu o obojcích…
napíšu proč to Bobče píšu
bydlím v rodině,kde rodiče přítele milují zvířata,ale…..
ve smyslu-pořád plná miska,výchova nula,zdrhá bude na vodítku-jasně-lepší než zdrhač bez vodítka-tak to nemyslím-ale nic ho učit nebudou,-tak jsem to myslela….
a já když jsem přistěhovala tehdy s osmiletým Gerem-kníračem-tak jsem říkala-Gero si nesmí všímat lidí,zvířat,aut-oni jééé chudák..
Bettynu pouštěli na flexině do pole,at si tu zvěř hledá,dyt je na vodítku-a já se jí snažila učit-zvěře hledat nebudeš..-oni-s náma si může dělat na vodítku co chce….
tak jsem po hádce s nimi přestala chodit ven-snimi mohla Betty i Max vše-se mno nemohla startovat na auta,honit zvěř na vodítku-víte jak to myslím-takový to-pes vidí zvěř a na vodíítku let-a nevidí a nic…a nikdo mu neřekne-že tohle ne…jasně,dyt je na vodítku,co zase ta holka má,chudák pes,vše jí zakazuje…
no a švagrová má 2 ohaře psí školu-myslím si o tom svoje-vycvičila 2!!psy a otevřela si psí školu…,no,ti chodí s obojky s EO,jsou poslušní vycvičení,na volno-a rodiče napřed jéé chudáci psi,ty obojky
a pak ale oni poslechnou!!když na ě zavolá!!!!!!!!
no,ehmm,Betty by asi taky s obojkem poslechla jsem chtěla říct….
ale proč to ještě píšu….
můj přítel pochopitelně není kynolog,pejskař,nic-psa by beze mě neměl,přede mnou psa nikdy nevenčil,nekoupal,nečesal,nic-měly psy….
no,a onehdy mě překvapil tímhle názorem….
jely jsme autem,a viděly jsme borce-mladej kluk,na sobě sportovní běhací oblečení,a ohaře a postroj na psovi,vodítko s amortizérem a sedák-a běžel…..
a já viděla-člověka co běhá ze psem…vybavenej na to,možná to třeba dělal i závodně…byl fakt úplně profi-on i pes….
tak a můj přítel-TEN VIDĚL CHUDÁKA PSA,CO SE NEMŮŽE VYVENČIT,ČUCHAT SI,NIC!!!!!!!!A MUSÍ BĚŽET!!CHUDÁK PES CO MUSÍ BĚŽET!!!!!
JAK KDYBY NĚKDO LITOVAL SANOVÝ PSI-KDY SE ASI VYVENČÍ,ŽE SI NEPOČUCHAJÍ,A ŽE MUSÍ BĚŽET…..!!!!
já mu říkám-tak když se bude chtít vyvenčit,tak ten kluk počká,že..
a on----------------------------------------------------------no to si nemyslím teda…uuuuuáááá
NIC O,PROSTĚ ON VIDĚL CHUDÁKA BĚŽÍCÍHO PSA,CO SI NEMŮŽE ČUCHAT KE KAŽDÝMU TRSU TRÁVY..JÁ VIDĚLA PSA,CO SE FAJN PROBĚHNE PODLE VÝSTROJE OBOU,PÁNEČKA CO VIDÍ CO DĚLÁ…
ono na vodítku může taky člověk vodit psa,nebo ho tím vodítkem přetáhnout..
i nás doma bylo vodítko místo vařečky na bráchu..☹️
na fotce je Dafi jako štěně a snaha o socializaci…🙂