Aktuálně: 2 327 inzerátů269 956 diskuzních příspěvků19 346 uživatelů

Jak se vám venčí?

Xerxova
Xerxova 17.01.2026, 19:22:34 xxx:xxx.f18:7b13

Yoda mě dneska nejprve dělal radost - v civilizaci kolem hradu chodil perfektně, pak ustál hezky setkání s kopytníky, v pohodě v lese šel na volno a reagoval na každý pokyn… a pak mě vytočil, jako už dlouho ne - dvakrát po sobě vyrazil za pohybem (auta daleko maličká na obzoru prosvítající mezi stromy). To už neudělal hodně dlouho. Sice to vždy na zařvání otočil - ani zdaleka se k silnici nepřiblížil… auto ho ani nemohlo zaregistrovat… ale stejně bych ho zabila. Hlavně jsem to nečekala a málem mi vyrval ruku z pantu. Takže pak měl “galeje”… střídali jsme chůzi u nohy s povelem stůj… Návrat do věku štěněcího. Jinak procházka z Grabštejna k “80 dubům” byla parádní - sněhu minimum (proto jsme tam jeli - u nás to je v lese ještě na delší chůzi blbý), vítr snesitelný a kromě srnek jsme nepotkali ani živáčka. 

Fotky jsou z celého týdne - jen ty dvě poslední dnešní

Obrázek Obrázek Obrázek Obrázek Obrázek Obrázek Obrázek Obrázek Obrázek Obrázek Obrázek Obrázek Obrázek
Ph (neregistrovaný) 17.01.2026, 21:45:37 xxx:xxx.aa64:92b2
»
Odpověď na příspěvek uživatele keriton z 17.01.2026, 18:46:58

Rikam tomu syndrom dostihoveho kone 🙂 

Zmena pocasi, vitr, snih - a nastava ryzi radost z pohybu 🤣a ze zivota obecne …

Xerxova
Xerxova 18.01.2026, 10:28:33 xxx:xxx.9413:76a2

dneska ráno jsme obešli “rybník” u Žitavy - asi 6 km příjemné procházky. Hladina zamrzlá, sluníčko vstávalo, jen u břehu ve vysekaném kusu volné hladiny byla labuť a pár kačen - zbytek přeletěl na Nisu. Jen zastíněné úseky lesních cest byly hezké kluziště… ale přežili jsme všichni.  Potkali jsme i dost psů - Yoda dneska vzorňák největší - i napruženého obřího amstafa jsme zvládli minout bez potíží.

U nás je krásně jasno, ale hrozně fouká…

Xerxova
Xerxova 18.01.2026, 12:48:30 xxx:xxx.9413:76a2

na návštěvě v Sasku. V létě krásné koupání, celoročně příjemné prostředí na procházky. Autem od nás kousek…

Obrázek Obrázek Obrázek Obrázek Obrázek Obrázek Obrázek Obrázek Obrázek Obrázek Obrázek Obrázek Obrázek
efe
efe 18.01.2026, 14:21:19 xxx.xxx.64.15

U nás dnes konečně taky sluníčko, i když fouká, ale dá se to. Vyrazili jsme do lesa, ale je to o život, jeden led. Bez hole se to vůbec nedalo a i tak mi to párkrát dost ujelo. Psiska ale nadšený. 

Dafi
Dafi 18.01.2026, 14:46:31 xxx.xxx.136.20

Sluníčko,sluníčko,sluníííčkooooo,konečně sluníííčkooooo,

tak jsme vyjeli i s máti a Maxem na Chocholík,a odtud ještě k Pístovickému rybníku fotit potok*protože mám asi milion fotek-les,pařezy,pole,psi jak něco nosí,v létě ve vodě,ale sníh a potok-tak to mi chybělo ve sbírce….🙂

jinak oba 2 dny bezvětří,akorát mě mrzelo,že včera nebylo sluníčko na skály….

ale pejsci oba 2 dny spokojený,Dafi pěkně běhala,takže pohodička…

Obrázek Obrázek Obrázek Obrázek Obrázek Obrázek Obrázek Obrázek Obrázek Obrázek Obrázek Obrázek Obrázek Obrázek Obrázek Obrázek Obrázek Obrázek Obrázek Obrázek
sutrik
sutrik 18.01.2026, 17:59:34 xxx:xxx.e94f:f401

Nemám fotky z víkendu. Jen jednu, kde jsem tečka s ještě menší tečkou (kamarádčin pes) a miniaturní tečkou (Bonnie). Včera jsme totiž vyšli na procházku s kamarádkou a jejím pěkným hafanem z osady. Na rozhlednu jsem nelezla, tak nám aspoň fotku.

U nás to moc pěkně taje, ani už není moc vody, stíhá se to vstřebat. Dnes bylo víceméně tvrdo. Zůstaly jen návěje (na druhé fotce je to zasněžené cesta, silně koroduje). A na některých místech led.

Dneska jsme s Bonnie daly dopoledne procházku na cca 1,5 hodinu. A odpoledne krátký běh. Teda Bonnie běží, u mě je to klus rychlostí chůze některých.

Obrázek Obrázek
bambule
bambule 18.01.2026, 18:30:33 xxx.xxx.75.37

Letos jsem si po dlouhém přemýšlení stanovila cíl 700 km procházek s Bambulí. Pyšná na to, že loni jsme udělali 1250. Sama jsem se uklidňovala pocitem, že tohle  přece dáme s prstem v nose. Karma a cukrovka jsou však jiného názoru. Po zánětu ucha a následného podávání kortikoidů se Bambů úplně rozhodila stabilizovaná cukrovka a místo venčení teď s obavami sleduji každý její pohyb a napití z misky🙄. Sice na vycházky chodíme, ale nechci ji trápit delší trasou. Únava je je ní hodně znát. Snad se nám brzy podaří vše dostat znovu pod kontrolu. 

sutrik
sutrik 18.01.2026, 18:37:54 xxx:xxx.e94f:f401
»
Odpověď na příspěvek uživatele bambule z 18.01.2026, 18:30:33

Držím pěsti. Věřím, že to spolu zase zvládnete. 

Kilian
Kilian 19.01.2026, 06:16:43 xxx:xxx.cab9:293d

..tak jsme včera s Kelišem po několika málo trénincich vstoupili svým prvním závodem do světa RO - v kategorii Z…od začátku jsem věděla,  že to není ani tak o psech, jako o psovodech, tedy o jejich paměti, postřehu, rychlosti a umění se zorientovat v prostoru, v čemž všem jsem Keliše zklamala a připravila o ho o 25 bodů a stupínek na bedně, takže z 95 bodů ze 100 kterých by dle rozhodčí dosáhnul jsme rázem mou vinou, zamotání se na trati a opomenutím jedné karty, byli na 70 bodech, ale splněná za dobře zkouška z toho nakonec byla, nějakým zázrakem i 4.místo a velká pochvala Keliše, jehož výkon se pani rozhodčí i kamarádkám, co to celé zorganizovaly, velice líbil…   

Obrázek Obrázek
Doron
Doron 19.01.2026, 08:26:55 xxx.xxx.167.147
»
Odpověď na příspěvek uživatele Kilian z 19.01.2026, 06:16:43

Jéžišmarjá, to je složitý, moc obdivuju.🙂

Oběma velkou gratulaci, jste naše hvězdy!💫💫

janaa
janaa 19.01.2026, 08:30:48 xxx:xxx.eab7:97bd
Kilian:

..tak jsme včera s Kelišem po několika málo trénincich vstoupili svým prvním závodem do světa RO - v kategorii Z…od začátku jsem věděla,  že to není ani tak o psech, jako o psovodech, tedy o jejich paměti, postřehu, rychlosti a umění se zorientovat v prostoru, v čemž všem jsem Keliše zklamala a připravila o ho o 25 bodů a stupínek na bedně, takže z 95 bodů ze 100 kterých by dle rozhodčí dosáhnul jsme rázem mou vinou, zamotání se na trati a opomenutím jedné karty, byli na 70 bodech, ale splněná za dobře zkouška z toho nakonec byla, nějakým zázrakem i 4.místo a velká pochvala Keliše, jehož výkon se pani rozhodčí i kamarádkám, co to celé zorganizovaly, velice líbil…   

Obrázek Obrázek

Na prvních závodech RO  jsme s Bertou šlapaly první parkur a rozhodčí říkala trenérce,ježiš,na ně se takkrásně kouká. A trenérka,neboj,ona jí to někde zkurví. Hned vzápětí jsem pomotala karty😂 RO je fajn,mrzí mě,že už nesmíme dělat

Kilian
Kilian 19.01.2026, 08:45:04 xxx:xxx.cab9:293d
»
Odpověď na příspěvek uživatele Dublinbarzoj z 19.01.2026, 07:04:49

🙂Ó děkuji, jenom škoda, že nevyrostl alespoň barzojovi po kolena… 

Zrzavci
Zrzavci 19.01.2026, 08:47:09 xxx.xxx.226.6
»
Odpověď na příspěvek uživatele bambule z 18.01.2026, 18:30:33

Snad se nám brzy podaří vše dostat znovu pod kontrolu.

PODAŘÍ, PODAŘÍ, PODAŘÍ!! A EŠČE JEDNOU PODAŘÍ! Pohlaďte ji ode mne ten její krásný liščí kožíšek. a že jí posílám hubičku na čumes.

Zrzavci
Zrzavci 19.01.2026, 08:48:04 xxx.xxx.226.6
»
Odpověď na příspěvek uživatele Kilian z 19.01.2026, 06:16:43

bych ani netrefila do cíle - gratuluju převelice.

Kilian
Kilian 19.01.2026, 08:48:38 xxx:xxx.cab9:293d
»
Odpověď na příspěvek uživatele Doron z 19.01.2026, 08:26:55

..diky, ale složitý je to fakt jenom pro toho psovoda, tedy alespoň pro mně ano…já přisleplá, se špatnou orientací, která sí to prošla třikrát a stejně jsem se zamotala…vůbec nechápu ty vyšší třídy, kdy to ty holky dávaly..fakt vůči nim hluboký obdiv a respekt…

Přispět do diskuze
neregistrovaný
Nepřihlášený uživatel
Jméno:
Text příspěvku:
Youtube video:
Vložte odkaz na Youtube video.
Fotografie:
Vkládejte maximálně 20 fotografií ve formátu JPG, PNG nebo GIF. Maximální velikost jedné fotografie je 20 MB.