Rikam tomu syndrom dostihoveho kone 🙂
Zmena pocasi, vitr, snih - a nastava ryzi radost z pohybu 🤣a ze zivota obecne …
Yoda mě dneska nejprve dělal radost - v civilizaci kolem hradu chodil perfektně, pak ustál hezky setkání s kopytníky, v pohodě v lese šel na volno a reagoval na každý pokyn… a pak mě vytočil, jako už dlouho ne - dvakrát po sobě vyrazil za pohybem (auta daleko maličká na obzoru prosvítající mezi stromy). To už neudělal hodně dlouho. Sice to vždy na zařvání otočil - ani zdaleka se k silnici nepřiblížil… auto ho ani nemohlo zaregistrovat… ale stejně bych ho zabila. Hlavně jsem to nečekala a málem mi vyrval ruku z pantu. Takže pak měl “galeje”… střídali jsme chůzi u nohy s povelem stůj… Návrat do věku štěněcího. Jinak procházka z Grabštejna k “80 dubům” byla parádní - sněhu minimum (proto jsme tam jeli - u nás to je v lese ještě na delší chůzi blbý), vítr snesitelný a kromě srnek jsme nepotkali ani živáčka.
Fotky jsou z celého týdne - jen ty dvě poslední dnešní
a ty nepsí…
Rikam tomu syndrom dostihoveho kone 🙂
Zmena pocasi, vitr, snih - a nastava ryzi radost z pohybu 🤣a ze zivota obecne …
dneska ráno jsme obešli “rybník” u Žitavy - asi 6 km příjemné procházky. Hladina zamrzlá, sluníčko vstávalo, jen u břehu ve vysekaném kusu volné hladiny byla labuť a pár kačen - zbytek přeletěl na Nisu. Jen zastíněné úseky lesních cest byly hezké kluziště… ale přežili jsme všichni. Potkali jsme i dost psů - Yoda dneska vzorňák největší - i napruženého obřího amstafa jsme zvládli minout bez potíží.
U nás je krásně jasno, ale hrozně fouká…
na návštěvě v Sasku. V létě krásné koupání, celoročně příjemné prostředí na procházky. Autem od nás kousek…
U nás dnes konečně taky sluníčko, i když fouká, ale dá se to. Vyrazili jsme do lesa, ale je to o život, jeden led. Bez hole se to vůbec nedalo a i tak mi to párkrát dost ujelo. Psiska ale nadšený.
Sluníčko,sluníčko,sluníííčkooooo,konečně sluníííčkooooo,
tak jsme vyjeli i s máti a Maxem na Chocholík,a odtud ještě k Pístovickému rybníku fotit potok*protože mám asi milion fotek-les,pařezy,pole,psi jak něco nosí,v létě ve vodě,ale sníh a potok-tak to mi chybělo ve sbírce….🙂
jinak oba 2 dny bezvětří,akorát mě mrzelo,že včera nebylo sluníčko na skály….
ale pejsci oba 2 dny spokojený,Dafi pěkně běhala,takže pohodička…
U nás taky krásně jasno, bylo vidět až na Praděd. ☀️
Nemám fotky z víkendu. Jen jednu, kde jsem tečka s ještě menší tečkou (kamarádčin pes) a miniaturní tečkou (Bonnie). Včera jsme totiž vyšli na procházku s kamarádkou a jejím pěkným hafanem z osady. Na rozhlednu jsem nelezla, tak nám aspoň fotku.
U nás to moc pěkně taje, ani už není moc vody, stíhá se to vstřebat. Dnes bylo víceméně tvrdo. Zůstaly jen návěje (na druhé fotce je to zasněžené cesta, silně koroduje). A na některých místech led.
Dneska jsme s Bonnie daly dopoledne procházku na cca 1,5 hodinu. A odpoledne krátký běh. Teda Bonnie běží, u mě je to klus rychlostí chůze některých.
Letos jsem si po dlouhém přemýšlení stanovila cíl 700 km procházek s Bambulí. Pyšná na to, že loni jsme udělali 1250. Sama jsem se uklidňovala pocitem, že tohle přece dáme s prstem v nose. Karma a cukrovka jsou však jiného názoru. Po zánětu ucha a následného podávání kortikoidů se Bambů úplně rozhodila stabilizovaná cukrovka a místo venčení teď s obavami sleduji každý její pohyb a napití z misky🙄. Sice na vycházky chodíme, ale nechci ji trápit delší trasou. Únava je je ní hodně znát. Snad se nám brzy podaří vše dostat znovu pod kontrolu.
Držím pěsti. Věřím, že to spolu zase zvládnete.
moc na vás myslím - klobouk dolů, jak vše zvládáte.
..tak jsme včera s Kelišem po několika málo trénincich vstoupili svým prvním závodem do světa RO - v kategorii Z…od začátku jsem věděla, že to není ani tak o psech, jako o psovodech, tedy o jejich paměti, postřehu, rychlosti a umění se zorientovat v prostoru, v čemž všem jsem Keliše zklamala a připravila o ho o 25 bodů a stupínek na bedně, takže z 95 bodů ze 100 kterých by dle rozhodčí dosáhnul jsme rázem mou vinou, zamotání se na trati a opomenutím jedné karty, byli na 70 bodech, ale splněná za dobře zkouška z toho nakonec byla, nějakým zázrakem i 4.místo a velká pochvala Keliše, jehož výkon se pani rozhodčí i kamarádkám, co to celé zorganizovaly, velice líbil…
Kelíšek, naše barzojí štěně🤣, je šikulka náramná a vy samozřejmě taky👍
Jéžišmarjá, to je složitý, moc obdivuju.🙂
Oběma velkou gratulaci, jste naše hvězdy!💫💫
Kilian:..tak jsme včera s Kelišem po několika málo trénincich vstoupili svým prvním závodem do světa RO - v kategorii Z…od začátku jsem věděla, že to není ani tak o psech, jako o psovodech, tedy o jejich paměti, postřehu, rychlosti a umění se zorientovat v prostoru, v čemž všem jsem Keliše zklamala a připravila o ho o 25 bodů a stupínek na bedně, takže z 95 bodů ze 100 kterých by dle rozhodčí dosáhnul jsme rázem mou vinou, zamotání se na trati a opomenutím jedné karty, byli na 70 bodech, ale splněná za dobře zkouška z toho nakonec byla, nějakým zázrakem i 4.místo a velká pochvala Keliše, jehož výkon se pani rozhodčí i kamarádkám, co to celé zorganizovaly, velice líbil…
Na prvních závodech RO jsme s Bertou šlapaly první parkur a rozhodčí říkala trenérce,ježiš,na ně se takkrásně kouká. A trenérka,neboj,ona jí to někde zkurví. Hned vzápětí jsem pomotala karty😂 RO je fajn,mrzí mě,že už nesmíme dělat
🙂Ó děkuji, jenom škoda, že nevyrostl alespoň barzojovi po kolena…
Snad se nám brzy podaří vše dostat znovu pod kontrolu.
PODAŘÍ, PODAŘÍ, PODAŘÍ!! A EŠČE JEDNOU PODAŘÍ! Pohlaďte ji ode mne ten její krásný liščí kožíšek. a že jí posílám hubičku na čumes.
bych ani netrefila do cíle - gratuluju převelice.
..diky, ale složitý je to fakt jenom pro toho psovoda, tedy alespoň pro mně ano…já přisleplá, se špatnou orientací, která sí to prošla třikrát a stejně jsem se zamotala…vůbec nechápu ty vyšší třídy, kdy to ty holky dávaly..fakt vůči nim hluboký obdiv a respekt…