Dafi: No já to vím,jenže on asi?jak má zafixovaný,že ti psi furt někde čuchají+venčí se+naši psi nejsou žádná tryskáči..tak to asi?posuzuje podle toho co zná z domu…,
u Maxe roičů je to ted na starý kolena fakt psycho,protože rodiče s nimi celý život chodily 2-3 trasy za barákem-do dědiny,před vrata,do města,na výlet-NIKDY,
jen za bránu zahrady 3 okruhy-obejít pole,pak okruh menší v lese a velký okruh-lípa-hájenka,
jednou týdně chodily jako relax-kdykoliv stály psi a čuchali,rodiče taky stály..
s nimi ti psi nemohli v životě zhubnout,jako v životě nikdy,protože rodiče s nimi chodily p-o-m-a-l-u a pořád s-t-á-l-y…..a čekaly…..
ježíííšííííííí-a já su rychlá chodit rychle a svižně…výlety s rodiči a mým tatínkem pro mě byly peklo-vepředu tátové-já uprostřed a vzadu máti….ktrá furt stála a šla pomalu..a já mezitím běhala jak pes,sem tam……mazec chodit ven s někým,kdo šlape pmaličku a každou chvilku stojíííííí
Tvl… to je jak skorem jak s naší Ginou… těch okruhů resp. tras máme asi 8…z toho tak 5 je v kategorii “ tady mě to baví” a tak na 3 se nechá lehce přemluvit.
Když nebudu počítat vyjímky, kdy jde tak rychle, že já musím popobíhat… snažím se jít tak rychle, aby se nedejbože nenaplo vodítko, což je pro Ginu stopka a nechci jí rušit v tempu.
Jinak standardně je čuchací, takže tempo pomalé, často zastavujeme…Máťa pobíhá kolem.
Jako když je na šňůře tak často dojdu na konec toho 20ti metrovýho lana a pak čekám…popř se musim vrátit, protože zjistím, že zůstala na louce ležet u místa, kde je to rozrytý od divočáků a tam jí opravdu musím přemluvit, aby se zvedla a že pokračujeme.
Já nikdy nebyla rychlík, chodím pomalu a buď se kochám nebo přemýšlím nad nesmrtelností chrousta, ale měla jsem psi, kteří to kolem mě naběhali… Gina byla běhací napisled v pubertě, přijde mi, že kolem dvou let přepla do jinýho režimu…a já teda mám takovej picit, že by potřebovala zvýšit tempo, ale to chvilku jde, pak už na mě načuřeně kouká a pak stop a zklidni hormon a to bych jí za sebou opravdu táhla.
Ona nemá problém jít rychle, když ví, že se přesouváme na procházkovou lokalitu. To šlape jak hodinky, ale dojdeme na “místo startu procházky” a konec.