Forthyron 400 a Euthyrox 50 obsahují stejnou účinnou látku (levothyroxin), ale v úplně jiné síle. Jedna tableta Forthyronu 400 má 400 mikrogramů, zatímco Euthyrox 50 má jen 50 mikrogramů, takže Forthyron je osmkrát silnější. Proto se dávka od kardiologa jeví „malá“, ale ve skutečnosti jde jen o jiný přípravek. U psů obřích plemen se běžná denní dávka často pohybuje zhruba mezi 600–1200 mikrogramy podle individuální potřeby a zdravotního stavu, zejména s ohledem na srdce. Původní dávka 2–0–2 Forthyron 400 byla spíše vysoká a to, že byli psi rozhození, tomu odpovídá. Snížení na 1–0–1 Forthyron 400 je rozumné a bezpečné, zvlášť když jsou kluci viditelně klidnější a v lepší pohodě. Dávkování hormonů štítné žlázy je u psů skutečně velmi individuální a nelze se řídit jen váhou nebo příbalovým letákem; ideální je držet nejnižší dávku, na které je pes klinicky v pořádku, a tu potvrdit kontrolními odběry. Do plánovaných odběrů bych dávku už neměnila a Euthyrox bych nepřidávala, dokud nebude jasno z krve.
Děkuji za smysluplnou odpověd. Skutečně jste mi dodala klid. No a aby toho nebylo málo, dnes jsme si všimli černé, loupající se kůže, pás který se táhne od vrcholku hlavy do půli těla, nejspíše nesvědí, kluk se nikterak nesnaží na tato místa dostat. Šoupli jsme jej pod sprchu, ač se zdráhal, ale musel. Větší část šla odstranit po třetím pěnění šamponem a v průběhu sprchování vyčesáním. Toto je prosím co? Reakce na změnu kůže dodáváním hormonů, čili je šance , že vymizí, nijak kluka neomezuje. Nikdy tyto kožní potíže před podáváním neměl. Děkuji Fruru
To souhlasím. Že diagnóza nemusí být správná. Výsledky vyšetření krve ohledně hormonů (T4, TSH) zadavatelka neuvedla.
Diagnoza snad správná je , byl dělán i test u jednoho kluka u něhož byly výsledky nejasné a který se posílá do laborky zvlášt, ne pouze ten u veta. T4 volný dialyzovaný ( RIA ) výsledek < 0,1 .
to je na tom asi nejdivnější a vyvolává to ve mě pochybnosti o správné diagnóze. i to, že je těm psům - oběma! - na startovací dávce blbě je divné a naznačuje spíš, že problém nebude ve štítné žláze.
Holky, oni jsou fakt přešlechtěné citlivky, ač je milujeme. Po operaci nohy a naordinování Meloxicamu, který užíval max tři dny, měl kluk díru v žaludku, operace a dvě reoperace, zvládnul to. Druhý nezhoubný nádor v krku, antibiotika snesou pouze injekčně, jinak vše letí ven. Jídlo jen superprémiové, vařím jim denně vývar z krůty a zeleniny, hovězí a jiné způsobí zažívací potíže. Jsou gigantické, jemné panenky. Na druhou stranu zkušenost jako hrom. No a zdárně pokračujeme se štítnou žlázou. Člověk si říká, že to nikdy neskončí. Samozřejmě dostávají vše co mají mít, ale pokud je špatný gen či křížení ač s papíry a draze zaplacen, je k uzoufání. Na druhou stranu, nejspíše jsme to chtěli prožít a kluci mají nezapomenutelné povahy, jsou úžasní milující a milovaní. Díky všem za reakce, moc si sdílení vážím..
Děkuji za smysluplnou odpověd. Skutečně jste mi dodala klid. No a aby toho nebylo málo, dnes jsme si všimli černé, loupající se kůže, pás který se táhne od vrcholku hlavy do půli těla, nejspíše nesvědí, kluk se nikterak nesnaží na tato místa dostat. Šoupli jsme jej pod sprchu, ač se zdráhal, ale musel. Větší část šla odstranit po třetím pěnění šamponem a v průběhu sprchování vyčesáním. Toto je prosím co? Reakce na změnu kůže dodáváním hormonů, čili je šance , že vymizí, nijak kluka neomezuje. Nikdy tyto kožní potíže před podáváním neměl. Děkuji Fruru
Ted to studuji a AI našla toto, Reakce na léčbu (Obnova kůže): Když pes začne brát Forthyron, jeho metabolismus se zrychlí a nastartuje se obnova kožních buněk. Během prvních 2–3 měsíců léčby může docházet k masivnímu shazování staré srsti a kůže, což se projevuje jako "černé lupy" (šupiny kůže, které mohou být zbarvené mazem nebo nečistotami). Takže mne zklidnilo, trochu… Otázka zda tyto potíže dělá i Euthyrox, což vzhledem k účinné látce by měl, pokud tedy není způsobeno dodatečnými ingrediencemi v tabletce.
Z logiky věci přece nemůžete nedostatek hormonů léčit stejně jako jejich nadbytek.
Jjo, už jsem léčbu našla… Z logiky věci ano, ale kdysi dávno někdo říkal, u lidí se snížená i zvýšená léčí doplněním hormonu jodu, tak proto mne napadlo…