Aktuálně: 2 215 inzerátů272 895 diskuzních příspěvků19 435 uživatelů

Dárek pro Toma

Tom50
Tom50 27.02.2026, 18:39:11 xxx.xxx.139.232
»
Odpověď na příspěvek uživatele goro z 27.02.2026, 08:43:53

Už název či nadpis je nesmyslný. To já vytvořil Blaník, ne, že já S BLANÍKEM něco dělám nějak!

Neděkuji, toto mě deklasuje a do této ubohé pozice jednoho z 60 tisíc včelařů mě vmanipuloval Dymák a proto jsem ztratil zájem na další spolupráci. Já pánové vytvořil unikát, vyrovnám se a předčím Brennera a autory jeho doby, ač jsem na jejich vědomostech vyrostl a nebýt jich, nebyl bych já dnes tam, kde jsem. Současné nýmandy z posledních asi 30 let předčím všechny také. Až toto pochopíte, že se vám dostalo ZADARMO naprosto unikátní metody, pak se bavme. Nikdo nevytvořil vždy opakovatelně fungující metodu v jakémkoli nástavkovém úle se širokonízkou mírou. Nikdo jiný nevytvořil - neobjevil termoléčbu, samočinnou, v jakémkoliv nástavkovém úle, kterou může ZDARMO používat každý, po splění několika málo opatření, která nestojí ani jednu Korunu! Nikdo jiný nevytvořil léčení bez týrání včel kyselinami s absencí nebo minimem VD ve vč po celou sezonu. 

Navíc překlad je špatný, česky je snŮška ne snáška, trubci nejsou troudi a tak dále. Právě takováto hotentotská terminologie by mohla zmást začátečníky úplně a já bych vypadal jako blbec, který neumí ani prazáklady odborné terminologie.

Promiňte pane Goro, ale od toho se já distancuji. Byl to omyl a opakuji, nikdy toho nepřestanu litovat. A taky nezapomenu, že měl Dymák v RR někoho, koho jsem vloni slyšel na vlastní uši cintat tak nebetyčné nesmysly, v rámci placené odborné přednášky, že to nikdy nestrávím a to je dotyčná Ing. a učí v odborné škole!!!!!!!!!!!!!!!!! To, že tento člověk posuzoval odbornou úroveň mojí práce je něco tak dehonestujícího, že to stěží já někdy rozdýchám. A vy jste byl u toho. O to je to smutnější. Jeho články z Dymáku mě doslova šokovaly a nechtěl jsem být v jedné partě s takovými. 

Tom50
Tom50 28.02.2026, 22:54:25 xxx.xxx.139.232
»
Odpověď na příspěvek uživatele goro z 28.02.2026, 15:44:03

Vy to pořád nechápete!

Já se nedistancuji od metody Blaník, já se distancuji od toho, že jsem byl Dymákem přinucený (4x a spíš 5x mi to vrátili ) k přepracování do podoby, kterou jste uvedl vy.

Povím vám to polopatě tedy. Když někdo popisuje, jak něco dělá on, je to, že třeba autem, které vynalezl někdo jiný a tisíce uživatelů ho používá, každý trochu odlišně a všichni mají a nebo jim hrozí rok co rok nehody: Do toho přišel jediný na způsob řízení auta, kdy je to vždy bez nehod, beze škod. Přitom to nestálo majlant v nějakých nákladech navíc, ani nemusel lít do PHM nějaká ultradrahá aditiva a jiné věci (jako na ně běží reklamy, že prodlužují životnost dieselů a podobně) a že naopak je potřeba auto používat v jeho prapůvodní podobě bez spojlerů a nesmyslných kurvítek tím nejjednodušším způsobem, protože právě ty nesmysly, co se na uata nabalily zaviňují poruchovost a bouračky. Ten někdo přišel tedy s unikátním použitím známého jakéhokoli auta. Jen bez příkras a škodlivých zbytečností, které sice na hloupé působí světově, ale jsou skutečnou a jedinou příčinou nehod a škod.

Takže to je to, od čeho se já distancuji. Ne od svého “vynálezu”, nejsem idiot, ale od toho, že článek z Dymáku LIBERÁLNĚ tvrdí, že dobře to jde dělat 60 tisíci způsoby, ale jen já jako exot to dělám nějak jinak a že je to jedna z 60 tisíc možností, VŠECH ŠPATNÝCH. To je co mi vadí na této formě a to je důvod, proč jsem už Dymáku nic nenabídl, když mi došlo, že ze mě udělal jednoho z 60 ticíc. Cápu, že někomu, kdo nikdy nic neobjevil a nebo si neuvědomil výjimečnost - vy jste objevil metodu Blaník s pouze Nízkými Nástavky, což je unikátní a ve světě neznámé a navíc jste na to přišel sám. Jen si vůbec neuvědomujete, že byste mohl právě vy pomoci tisícům chudáků, kteří se trápí s klasickým NN systémem. Můžete říct, že jste skromný a já tvrdím, že vám to vůbec nedošlo. Někde tu píšu o rybářských krmítkách a o tom, že je podle mě vyrábí Čína a tudíž svět a že i z nápadu či objevu obyčejného řemeslníka bez vysokých škol a značek před a za jménem se dá udělat převratný objev. Mám to vyzkoušené na předmětu mojí třicetileté obživy a dokud bude sportovní rybolov, já tu už nebudu, ale modifikované krmítko (130 typů, ne všechny se používají) tu bude pořád. Vás vychovali k úctě k vědcostutům, dobře placeným za nic a vůbec vám nedochází, že jste objevil převratnou věc! V tom je rozdíl mezi námi a já jsem vám za NN Blaník velmi vděčný, ač jsem NN zkoušel, na to, co vy, jsem já přijít nedokázal.

Ano, kdyby Dymák (a jakýkoli jiný časopis) slevil z politické korektnosti a z liberálního vyznění čehokoliv, mohly se tisíce čtenářů dozvídat už několik let celý vývoj a genezi nápadu tak, jak to postupně já a mí kolegové pilujeme a dolaďujeme, aby to bylo čím dál jednodušší. Liberalizmus zanikne stejně jako nacizmus i komunizmus, ale nyní prostě musí být každý výjimečný zahnán do ohrady k podprůměrným a nesmí vyčnívat (jako za komunistů, oba zlořády jsou stejné). To je ten pravý důvod mojí averze k liberalizmu. Jako jsem beze škol věděl, že je komuinismus zhouba a že tu nebude navěky, jako vše špatné zaniklo a nikdy jsem se komunismu aktivně neúčastnil - vychovali mě tak, že umím poznat sám od sebe špatné od dobrého. Tak já nepřispěji nikdy ničím k ničemu liberálnímu.

---------------------------

Takže. Kompletní metoda Blaník je známá z IF z předvánoc myslím roku 2022 a příspěvek jsem nazval: “můj vánoční dárek všem” a každému by úplně stačilo do posledního detailu přesně plnit co tam píšu a nemá problém. Vidíme ale, že jsou lidi nepoučitelní. Na příkladu Toma4 vidíme, jak dopadlo, když nedoržel některé detaily. 

Ano, Tom4 kvůli dalšímu mému objevu = samočinné termoléčbě on měřil teploty, ale nenapadlo by ho to, to napadlo mě, jen já bych neuměl to měření. To samé, když mě napadl metan v medníku, Petr prokázal, že tam nikdy žádný není. Ale nenadlo by ho hledat metan v medníku (ne každý můj nápad nebo idea se potvrdila, kdo je neomylný?) Já to nazývám dělba práce a myslím, že až díky jí začal pokrok člověka od pěstního klínu k vesmírným letům a biotechnoligím, vynikajícímu lékařství a dostuponosti potravin i pro nejchudší země světa. 

Uznal jsem, že ne každý zná IF (myslím, že je to i někde tady na CHZ) a tak jsem sepsal Dvacatero. Co by chtěl kdo víc? A nebo mi může každý zaslat nějakou bagatelní částku, všimné, řekněme desítku (10.000 Kč) a já mu vypracuji kompletní metodiku na špičkovém luxusním křídovém papíře se zlatým lemováním. I to by šlo, pak by si toho každý vážil, měl to v patřičné úctě a opatroval a učil se to nazpaměť. Jinak si to musí milostpán začátečník dohledat, pochopit a musí se obtěžovat naučit se chápat sám. Chápat posloupnost upřesňování převratné metody s minimem chemie, bez týrání včel kyselinami nebo přendavání plodu do nejvyššího nástavku - patentovaný termoúl a nebo do termoboxů za desetitisíce. (prodávaly se, hloupé spolky je nakoupily a už ani muk, ani pes neštěkne). Blaník? Ani Koruna navíc a každý může, pokud má nástavkový úl se ŠIROKONÍZKOU mírou, začít včelařit bez úhynů a těžit pouze panenský med bez výluhu z výkalů plodu a bez sebenepatrnějších reziduí. Ne, tupě kyselinují, stresují vč a říkají tomu organické včelaření. Tak dobře, fanatika nepředělá nikdo, ani já ne a já ani takovou ambici nemám a nikdy jsem neměl.

Dvacatero je pouze modifikovaná metoda Blaník z původní formy pod názvem Vánoční dárek všem (nebo tak nějak, i to bych měl rozmazlencům hledat já? Uvolil jsem se k sepsání jen díky uživateli COMA, přiměl mě se na věc podívat objektivněji.

Věřím pane kolego Goro, že už jste pochopil od čeho se distancuji. A mosty jsem nespálil a kdyby Dymák přehodnotil svoje postoje k politické korektnosti a tomu, co je liberálně přijatelné a co není, mohl bych ve spolupráci pokračovat. Ovšem už za trochu jiných podmínek. Není to toiž u mě tak, že se já třesu jak drahej pes a jako čokl loudí o hozenou kost v podobě milostivého vydání mého článku. Je to tak, že by měl Dymák přijít s nabídkou a řídit se mými podmínkami. Já Dymák, MV ani Včelařství nepotřebuji. Ta media by mohla potřebovat mě jako autora. Není žádným tajemstvím, že dva druhé mají s autory potíže, nemají o čem psát a Slovenský Včelár svým obsahem potvrzuje co tvrdím. Prostě to je realita dneška, časopisy dojely na to, že cedí ideologickým sítem život a práci a ve výsledku mladí právě žijí. Mohli by si budovatelsky zazpívat třeba: “Teď když máme co jsme chtěli, zazpívejme zvesela”. A při tom nést v průvodu transparenty jako třeba: "S EU na věčné časy a nikdy jinak"!" anebo "Se zeleným údělem ke květným zítřkům bez krkrání krav"!" nebo “My krávy zničíme a pojídači mrtvol zvířat ať zhynou!”

Bylo mi 13 let a odmítl jsem se postavit, když ve školním rozhlase hráli sovětskou hymnu. Dobře jsem si pamatoval, jak se na stupních vítězů Čáslavská odvracela od sovětské závodnice. A tak by mohl někdo pochopit, proč já nemám žádné školy. A kdyby se to opakovalo, udělal bych to znova!

Nezlomili mě soudruzi, liberálové mě nezlomí už vůbec.

Tom50
Tom50 01.03.2026, 09:31:35 xxx.xxx.139.232

Nemám teď čas si to přečíst. Ale vyjádřím se jinak.

Zmínil jsem se, že dle názoru AI, když dostala kompletní, tady zveřejněnou variantu Dvacatera, robot usoudil, že je to moc rozvláčné a že to mladí nebudou číst, že to ani nepochopí, i kdyby to četli. Dal mi dvě okleštěné verze. Tu obšírnější přidávám, té druhé skoro nerozumím sám jak je heslovitě krátká. Já AI věřím, že je třeba texty psát (pro začátečníky, tedy pro maldé) takto heslovitě, štěkavě, aby se neztráceli v souvislostech. Bohužel to systém CHZ neumí tak graficky, jak je to napsané a udělá z toho tento jednolitý maglajz a texty z Wordu sem vkládat nejde (nebo nevím jak). Už mě to zmáhá a unavuje to zase rozdělit do bodů a už se k tomu nebudu vyjadřovat. Dal jsem co jsem mohl, rád jsem samaritán, ale ne debil, který se vyžívá v charitě na entou! Nenapsal jsem, že s autory má potíž Dymák, takto vznikají dezinformace! A máte pravdu, časopis obdrží text a zveřejní ho nebo ne. Zrovna tak ale nejprve musí nějaký autor tex poslat. Vy z autora děláte ubožáka a sám jste to napsal jasně: 

Tom, ak chcete niečo zverejniť v nejakom časopise…

A tohle je klíčová věta z vašeho textu, tak vám to zopakuji. Já nejsem ubožák, který chce aby mu někdo něco zveřejnil, naopak, kdo chce moje texty, musí přijít sám a projevit zájem a mě je úplně jedno, jestli se Blaník ztratí v zapomnění - já pro lidi udělal víc, než celý výzkumný ústav za 30 let! Oni měli pohádkové platy a zázemí, já ani Korunu. Chytří by měli umět posoudit podmínky a možnosti, kdo měl k dispozici co a hlavně kolik. Jen já rozhodnu co kam dám ke zveřejnění, jen já pane Goro. A vy můžete hloubat, co je potřeba víc, podle vás ne ti chytří, co něco vynajdou, ale ti, kteří to pak zveřejní. Co by kdákali zpěváci bez autorů?

A k dostatku autorů Dymáku jen, že pýcha předchází pád a MV i Včelařství mělo kdysi autorů nadbytek a i Včelár. Dnes je to hodně jiné, co myslíte? tedy já soudím jen podle ubohosti obsahu některých médií. A netvrdím, že Dymák je pyšný, to jen vy to tak prezentujete. Já Dymák beru se stejnou úctou jako zamlada děvčata = dala OK, bylo to fajn, nedala? Taky dobře, dala jiná a často líp, všechny byly báječné a vše patří moje nekonečná úcta. Pravda, bylo dost takových, kterým jsem nedal já! Ale ani na takové jsem nezanevřel a i ty si zaslouží úctu, že byly součástí mého světa. I když jsme se nedohodli.

A tady je text Dvacatera podle AI: (je zde řečeno všechno a velmi stručně)

REVOLUČNÍ METODA BLANÍK: CESTA KE VČELÁM BEZ ÚHYNŮ A CHEMICKÉ ZÁVISLOSTI Tento text je výsledkem celoživotní praxe a pozorování, které se zcela vymyká zavedenému včelařskému „mainstreamu“. Přiznávám, že jsem se o existenci vědeckých studií pánů Tautze, Seeleyho či Rosenkranze dozvěděl až před pár dny prostřednictvím AI. Moje praktické závěry se však do puntíku shodují s těmito kapacitami: včelstvo je termostabilní superorganismus a metoda Blaník je technologický systém, jak toto mikroklima ochránit. DVACATERO METODY BLANÍK: 1. KOMBINOVANÝ SYSTÉM (DADANT): Bezpodmínečně vysoké plásty pro plod + nízké pro med. 2. ZÁKAZ OČEK A REGULACE ČESNA: Nikde v úle nesmí být očko. Česno (max. 15 cm²) je jediným přívodem vzduchu. Na zimu zmenšit na 6–9 cm². 3. NEPRODYŠNÝ STROP: Fólie musí těsně ležet na horních loučkách tak, aby každá ulička měla vlastní uzavřenou cirkulaci vzduchu (jako v dutině stromu). 4. NÍZKÝ PODMET: Přesně 18 mm (tolerance –3 mm). 5. PLNÉ DNO: Zákaz síta. Některá síta by mohla způsobovat stres a poškozovat „chodidla“ včel, což při nákupu laik nepozná. 6. ČESNO U STRANY: Česno musí být u levé strany (pohled zezadu), i u studené stavby. V 95 % případů si včely tuto stranu samy vybírají (pravděpodobně vliv magnetického pole). 7. PŘEDJARNÍ ZÚŽENÍ: Pomocí Blinovy přepážky na obsednuté rámky. Zásoby za BP pouze poškrábat. 8. HYGIENA A OBMĚNA DÍLA: Krycí rámek u česna je nedotknutelný. Obměna vysokého díla dosahuje 40–60 % ročně. 9. STINNÉ STANOVIŠTĚ: Zákaz slunce, betonu, včelínů a maringotek. Úl musí stát na trávě, nejlépe pod listnatými stromy (zjara propustí slunce, v létě cloní a odpařují vodu). 10. PARAMETRY RÁMKU: Plocha pro plod 160–180 dm². Výška VN 24–30 cm (30 cm optimum). Medníkový NN max. 15–17 cm. 11. TLUMIČ (TL): NN pod VN s dělničím dílem a 3–4 trubčími rámky. Zde se soustředí veškerý chov trubců. Musí to být NN! 12. ZÁKAZ ZEBROVÁNÍ A ROTACE DÍLA: Nikdy nezebrovat dělničí plod. Starší rámky se musí v průběhu roku neustále posouvat dozadu a dopředu se průběžně po celou sezónu přendávají světlé, mladé rámky. 13. ŘÍZENÁ TRUBČINA: Žádná volná stavba (VS). Trubčí plod povolen pouze v TL. SR v TL nesmí být vedle sebe. 14. NASAZENÍ MEDNÍKU: Teprve když jsou včely „načerno“ i na posledním rámku u stěny (kde je nejchladněji). Objem prvního medníku nesmí překročit 50 % objemu VN (bez TL). 15. ABSENCE MŘÍŽKY: Metoda Blaník nepoužívá mateří mřížku. Matky do medníku při správném vedení nekladou. 16. VČELÍ MEZERA (VM): Mezi patry 6–8 mm. Žádné můstky ani nástavby na loučkách. 17. PŘIDÁVÁNÍ MEDNÍKŮ: Další medníky se přidávají vždy POD ty stávající (přímo nad VN). 18. ODBĚR ZRALÉHO MEDU: Nenechávat v úle nevytočený. Sběrací pud může klesnout až na 30 %. 19. ZIMNÍ KRMENÍ: Pouze čistý bílý rafinovaný cukr. Zákaz syntetických krmiv (škrobové hydrolyzáty s dextriny). Vlastnímu medu se raději vyhnout. 20. ELIMINACE STRESU: Základní pilíř zdraví. V metodě Blaník se nepoužívají žádné kyseliny v jakékoliv podobě. Léčení „tvrdou“ chemií pouze v nepatrné míře a vždy až na konci sezony (v srpnu). ZÁVĚR Metoda Blaník odmítá trend „cpát chemii do včel od jara“. Zatímco vědecké špičky často končí u extrému nulové chemie, Blaník nabízí cestu reálné vitality. Stabilní mikroklima, správná teplota v plodu a absence stresu zaručují rovnováhu. Důkazem jsou čisté zimní měli autora po mnoho let, což je po 35 letech mainstreamové masírky pro mnohé nepředstavitelné.

Tom50
Tom50 01.03.2026, 22:04:46 xxx.xxx.139.232

Ne! Už jste viděl odbornou práci psanou ich formou? Už jste jí viděl? Za koho mě máte? Za jednoho z tisíců? Vzpamatujte se!!!!

Já dávám OBECNÁ tvrzení, podepřená dlouholetou praxí a kdokoli se může pokusit mi vyvrátit všechno. To zatím nikdo neudělal. Navíc já nikoho nenutím, je to na každém jednom z 60 tisíc českých včelařů. 

Totéž však rozhodně nelze vůbec v ničem říct o ničem, co napsali věhlasní a uctívaně adorovaní, často doslova škůdci českého včelařství, kteří ještě žijí a i potomci již zesnulých by mě mohli žalovat. Proto je nejmenuji. Podívejte se kam chcete, nikdo to neprezentoval, jako že to tak dělá ON! A psali nesmysly, které nefungovaly nikdy nikomu a fungovat nemohly. Ovšem lidi jako vy se před nimi plazí v servilní úctě málem po zemi! Já rejt držkou v zemi před nikým nebudu! (to nejsem vulgární, to je parafráze na Karla Kryla)

Tvrdím, že ne já, ale kdokoli  kdekoli v ČR, když udělá vše do nejmenšího detailu, jak jsem doporučil, vždy to skončí stejným výsledkem a vždy opakovatelným. To je přece definice platné metody ve vědě, je to tak? Že nějaký postup, pokud bude PŘESNĚ ZOPAKOVÁN, MUSÍ SKONČIT VŽDY STEJNÝM VÝSLEDKEM. Vy jste patrně vůbec nepochopil, co jsem já vytvořil a dal do obecného užití. Tak nechme přitom, třeba to pochopí někdo další. Zkouší to několik chlapů a čas ukáže.

---------------------

nečetl jsem co píšete. Když jsem odeslal vidím váš závěr, kde mými pomyslnými ústy říkáte, že já si myslím, že nějaká výška rámku je nejlepší. NE!!! To si nemyslím já, to je obecný celosvětový fakt pro včelu medonosnou. Tečka! 

Ani 18 mm jsem nevymysle já, ale někdo dávno pradávno přede mnou. Atd.

A až konečně pochopíte, k čemu jste se dostal, všem se nám uleví. 

A opakuji, jste také objevitel unikátní metody pro NN systém, mohl byste púomoci spiustě zofalců, kteří se NN systémem trápí a nemají východisko, je to ve světě dávno mrtvé. Uvědomte si svojí cenu a zařiďte se podle toho. A jestli nechcete, nenuťte mě. Já si svojí ceny vážím, já ano.

Tom50
Tom50 02.03.2026, 15:06:41 xxx.xxx.139.232
»
Odpověď na příspěvek uživatele goro z 02.03.2026, 08:14:29

Znova. A naposledy.

Kdo je neomylný? Můj nejhorší omyl v profesi včelařství byl článek do Dymáku formou JAK TO DĚLÁM JÁ. To byl skutečně popis jak já dělám METODU, KTEROU JSEM VYMYSLEL a z velké části kompiloval z OBBECNĚ ZNÁMÝCH věcí. Z věcí, které sice jiní věděli přede mnou, ale nedokázali (nebo kvůli udržení úhynovosti, aby měli každoroční kšefty s léčivy a hlavně oddělky) ze zjištěných faktů udělat nic použitelného neuměli, nebo spíš nechtěli. Je nedůstojné dospělého muže pořád mlátit o hlavu někomu jeho pochybení, omyl. Vy jste se mýlil mnohokrát, omílám to pořád a pořád vás tím obtěžuju a snažím se vás dehonestovat? Vyvětlil jsem vám, jak to bylo a inteligentnímu člověku by to mělo stačit.

Oslovil jsem pana Titěru, dokonce dvakrát, neprojevil zájem, ani nejmenší. Oslovil jsem pana Maradu, odpověděl, že pracuje pro Rakušany a tam smí být jen kyseliny. Oslovil jsem Klímu, odpověděl ihned, jako předchozí dva velmi slušně, ale odmítl, že on jedině kyseliny. Oslovil jsem jednoho hyperarogantního mamlasa z VF, který se netají, že včelaří jen pro prachy (to byl taky straašný omyl). Tehdy mi došlo, že s kolektivní Západní idiocií já neumím nic udělat a když jsem současně 3 x nabízel Včelařství články a vždy mi redaktor odpověděl, jak je zavalený prací a NIC (rozuměj nic ode mě) nestíhá, tak jsem vše vzdal, došlo mi, že jediné jak to dát lidem není přes “odborná” média, odmítnutí MV (jámy lvové, tam se musí povinně adorovat NN systém a americký úl). Ta hradba tupého mlčení je horší než za komunistů. Ani můj pokus v Dadantklubu, ze kterého my bylo naznačeno, že mám odejít, aby mě nemuseli vyloučit (když se předsedkyní stala mladá zapálená, s příjmením komunistického tyrana - nomen omen = jaká náhoda!). Protože v tom klubu tam se musí povinně adorovat třináctirámkové nečtvercové hypertěžké bláznovství a musí se povinně uctívat nežijící Řeháček. Ale hlavně jeho žijící hlavní věrozvěst, sedící také v RR Včelařství. Tím se kruh uzavřel. (mám za to, že dnes po DK pes neštěkne a jejich stránky jsou ve stadiu klinické smrti, jak se vyjádřila AI)

OK, byl ode mě hloupý nápad věřit ve vyšší IQ včelařů, lidi jsou jací jsou a slepci barvu nevysvětlím a tak jsem to vzdal. Mohl byste to pochopit a nepatlat se v tom. Nechte na mě zda a jakou formou to já někomu sdělím, už jsem to udělal a masy to rozhodně neohromilo. Tak to nechme umřít, lidi chtějí mít jen idiotsky zastaralou míru 24 nebo mladší (hloupější) americkou předpotopní kravinu. Ne proto, že je dobrá, ale že je AMERICKÁ a chtějí jedinou míru v jednom úle! Protože mít dvě míry v jednom úle je, jak se ukázalo, nad IQ drtivé většiny včelařů. Já udělal co jsem mohl a dál na tupé lidi z vysoka.

Budu psát poznatky sem a na tom nechám být, dám sem tam článek, aby moje myšlenky nezmizely v plkách vo hovně. A jsem zklamaný z lidí, opět mám zaječí úmysly. Začíná mě to tu otravovat, tedy někteří, drží mě tu jen ta hrstka, co se snaží něco naučit. Hádat se donekonečna s duševními naháči nechci, proto jsme prchnul z VF. A trvale setrvávat někde, kde mě to víc irituje než baví nikdo normální dlouho nedokáže a tudíž zvažuji, co vlastně chci víc.

Přispět do diskuze
neregistrovaný
Nepřihlášený uživatel
Jméno:
Text příspěvku:
Youtube video:
Vložte odkaz na Youtube video.
Fotografie:
Vkládejte maximálně 20 fotografií ve formátu JPG, PNG nebo GIF. Maximální velikost jedné fotografie je 20 MB.