»
Odpověď na příspěvek uživatele
goro z 28.02.2026, 15:44:03
Vy to pořád nechápete!
Já se nedistancuji od metody Blaník, já se distancuji od toho, že jsem byl Dymákem přinucený (4x a spíš 5x mi to vrátili ) k přepracování do podoby, kterou jste uvedl vy.
Povím vám to polopatě tedy. Když někdo popisuje, jak něco dělá on, je to, že třeba autem, které vynalezl někdo jiný a tisíce uživatelů ho používá, každý trochu odlišně a všichni mají a nebo jim hrozí rok co rok nehody: Do toho přišel jediný na způsob řízení auta, kdy je to vždy bez nehod, beze škod. Přitom to nestálo majlant v nějakých nákladech navíc, ani nemusel lít do PHM nějaká ultradrahá aditiva a jiné věci (jako na ně běží reklamy, že prodlužují životnost dieselů a podobně) a že naopak je potřeba auto používat v jeho prapůvodní podobě bez spojlerů a nesmyslných kurvítek tím nejjednodušším způsobem, protože právě ty nesmysly, co se na uata nabalily zaviňují poruchovost a bouračky. Ten někdo přišel tedy s unikátním použitím známého jakéhokoli auta. Jen bez příkras a škodlivých zbytečností, které sice na hloupé působí světově, ale jsou skutečnou a jedinou příčinou nehod a škod.
Takže to je to, od čeho se já distancuji. Ne od svého “vynálezu”, nejsem idiot, ale od toho, že článek z Dymáku LIBERÁLNĚ tvrdí, že dobře to jde dělat 60 tisíci způsoby, ale jen já jako exot to dělám nějak jinak a že je to jedna z 60 tisíc možností, VŠECH ŠPATNÝCH. To je co mi vadí na této formě a to je důvod, proč jsem už Dymáku nic nenabídl, když mi došlo, že ze mě udělal jednoho z 60 ticíc. Cápu, že někomu, kdo nikdy nic neobjevil a nebo si neuvědomil výjimečnost - vy jste objevil metodu Blaník s pouze Nízkými Nástavky, což je unikátní a ve světě neznámé a navíc jste na to přišel sám. Jen si vůbec neuvědomujete, že byste mohl právě vy pomoci tisícům chudáků, kteří se trápí s klasickým NN systémem. Můžete říct, že jste skromný a já tvrdím, že vám to vůbec nedošlo. Někde tu píšu o rybářských krmítkách a o tom, že je podle mě vyrábí Čína a tudíž svět a že i z nápadu či objevu obyčejného řemeslníka bez vysokých škol a značek před a za jménem se dá udělat převratný objev. Mám to vyzkoušené na předmětu mojí třicetileté obživy a dokud bude sportovní rybolov, já tu už nebudu, ale modifikované krmítko (130 typů, ne všechny se používají) tu bude pořád. Vás vychovali k úctě k vědcostutům, dobře placeným za nic a vůbec vám nedochází, že jste objevil převratnou věc! V tom je rozdíl mezi námi a já jsem vám za NN Blaník velmi vděčný, ač jsem NN zkoušel, na to, co vy, jsem já přijít nedokázal.
Ano, kdyby Dymák (a jakýkoli jiný časopis) slevil z politické korektnosti a z liberálního vyznění čehokoliv, mohly se tisíce čtenářů dozvídat už několik let celý vývoj a genezi nápadu tak, jak to postupně já a mí kolegové pilujeme a dolaďujeme, aby to bylo čím dál jednodušší. Liberalizmus zanikne stejně jako nacizmus i komunizmus, ale nyní prostě musí být každý výjimečný zahnán do ohrady k podprůměrným a nesmí vyčnívat (jako za komunistů, oba zlořády jsou stejné). To je ten pravý důvod mojí averze k liberalizmu. Jako jsem beze škol věděl, že je komuinismus zhouba a že tu nebude navěky, jako vše špatné zaniklo a nikdy jsem se komunismu aktivně neúčastnil - vychovali mě tak, že umím poznat sám od sebe špatné od dobrého. Tak já nepřispěji nikdy ničím k ničemu liberálnímu.
---------------------------
Takže. Kompletní metoda Blaník je známá z IF z předvánoc myslím roku 2022 a příspěvek jsem nazval: “můj vánoční dárek všem” a každému by úplně stačilo do posledního detailu přesně plnit co tam píšu a nemá problém. Vidíme ale, že jsou lidi nepoučitelní. Na příkladu Toma4 vidíme, jak dopadlo, když nedoržel některé detaily.
Ano, Tom4 kvůli dalšímu mému objevu = samočinné termoléčbě on měřil teploty, ale nenapadlo by ho to, to napadlo mě, jen já bych neuměl to měření. To samé, když mě napadl metan v medníku, Petr prokázal, že tam nikdy žádný není. Ale nenadlo by ho hledat metan v medníku (ne každý můj nápad nebo idea se potvrdila, kdo je neomylný?) Já to nazývám dělba práce a myslím, že až díky jí začal pokrok člověka od pěstního klínu k vesmírným letům a biotechnoligím, vynikajícímu lékařství a dostuponosti potravin i pro nejchudší země světa.
Uznal jsem, že ne každý zná IF (myslím, že je to i někde tady na CHZ) a tak jsem sepsal Dvacatero. Co by chtěl kdo víc? A nebo mi může každý zaslat nějakou bagatelní částku, všimné, řekněme desítku (10.000 Kč) a já mu vypracuji kompletní metodiku na špičkovém luxusním křídovém papíře se zlatým lemováním. I to by šlo, pak by si toho každý vážil, měl to v patřičné úctě a opatroval a učil se to nazpaměť. Jinak si to musí milostpán začátečník dohledat, pochopit a musí se obtěžovat naučit se chápat sám. Chápat posloupnost upřesňování převratné metody s minimem chemie, bez týrání včel kyselinami nebo přendavání plodu do nejvyššího nástavku - patentovaný termoúl a nebo do termoboxů za desetitisíce. (prodávaly se, hloupé spolky je nakoupily a už ani muk, ani pes neštěkne). Blaník? Ani Koruna navíc a každý může, pokud má nástavkový úl se ŠIROKONÍZKOU mírou, začít včelařit bez úhynů a těžit pouze panenský med bez výluhu z výkalů plodu a bez sebenepatrnějších reziduí. Ne, tupě kyselinují, stresují vč a říkají tomu organické včelaření. Tak dobře, fanatika nepředělá nikdo, ani já ne a já ani takovou ambici nemám a nikdy jsem neměl.
Dvacatero je pouze modifikovaná metoda Blaník z původní formy pod názvem Vánoční dárek všem (nebo tak nějak, i to bych měl rozmazlencům hledat já? Uvolil jsem se k sepsání jen díky uživateli COMA, přiměl mě se na věc podívat objektivněji.
Věřím pane kolego Goro, že už jste pochopil od čeho se distancuji. A mosty jsem nespálil a kdyby Dymák přehodnotil svoje postoje k politické korektnosti a tomu, co je liberálně přijatelné a co není, mohl bych ve spolupráci pokračovat. Ovšem už za trochu jiných podmínek. Není to toiž u mě tak, že se já třesu jak drahej pes a jako čokl loudí o hozenou kost v podobě milostivého vydání mého článku. Je to tak, že by měl Dymák přijít s nabídkou a řídit se mými podmínkami. Já Dymák, MV ani Včelařství nepotřebuji. Ta media by mohla potřebovat mě jako autora. Není žádným tajemstvím, že dva druhé mají s autory potíže, nemají o čem psát a Slovenský Včelár svým obsahem potvrzuje co tvrdím. Prostě to je realita dneška, časopisy dojely na to, že cedí ideologickým sítem život a práci a ve výsledku mladí právě žijí. Mohli by si budovatelsky zazpívat třeba: “Teď když máme co jsme chtěli, zazpívejme zvesela”. A při tom nést v průvodu transparenty jako třeba: "S EU na věčné časy a nikdy jinak"!" anebo "Se zeleným údělem ke květným zítřkům bez krkrání krav"!" nebo “My krávy zničíme a pojídači mrtvol zvířat ať zhynou!”
Bylo mi 13 let a odmítl jsem se postavit, když ve školním rozhlase hráli sovětskou hymnu. Dobře jsem si pamatoval, jak se na stupních vítězů Čáslavská odvracela od sovětské závodnice. A tak by mohl někdo pochopit, proč já nemám žádné školy. A kdyby se to opakovalo, udělal bych to znova!
Nezlomili mě soudruzi, liberálové mě nezlomí už vůbec.