Aktuálně: 2 484 inzerátů • 293 148 diskuzních příspěvků • 21 489 uživatelů

Jak vyhnat myši s kurníku

⋮
Dana (neregistrovaný) 07.01.2009, 14:10:31 xxx.xxx.150.144
Mohl by mě někdo poradit cos tím.Kurník je dřevěný a podlaha s betonu ale staršího data.Díky
⋮
J.Marková (neregistrovaný) 07.01.2009, 19:08:28 xxx.xxx.105.3
Vyhnat myši z kurníku není tak těžké.Myši jsou také živí tvorové. Líbí se jim a množí se tam, kde mají sucho, teplo, klid, dostatek potravy a žádné nepřátele. Proveďte následující opatření:

Po nakrmení drůbeže odneste nebo do plechové bedny neprodyšně uzavřete všechny zbytky krmení. Zasádrujte nebo betonem vyspravte všechny díry v betonu, kudy se myši dostávají do kurníku nebo ke svým hnízdům. Všechna myší hnízda průběžně likvidujte. Do prázdného pro drůbež uzavřeného kurníku můžete přes den nastražit pastičky. Otrávené zrní i granule je nebezpečné, protože by se tím mohla otrávit i drůbež. Pokud je drůbež během dne venku na zahradě a do kurníku nechodí, pusťte myším v kurníku celý den na plno "Metal-hudbu" z přehrávače. Možná by se osvědčila i ochočená fretka, která by uvnitř uzamčeného kurníku během dne myši honila. Možná, že k vám cestují myši od souseda ? V tom případě jim ucpěte zacementujte nory ze sousedovic stavení. Pozvěte si tam deratizátory, kteří možná mají návnady pro myši toxické, které drůbeži neublíží ??? Nevím, poraďte se s deratizační firmou, najděte si je na internetu.

Pro zasmání avšak ze zkušenosti: můžete si sednout na bobek ve výběhu u kurníku, na zem položit dva květináčky otvorem k sobě vzdálené asi jen 3 cm, mezi ně položit kousek chleba a tiše nehybně čekat, až mezi tykvětináčky vleze myš. Pak jen květináčky srazíte k sobě, a myš se takto opravdu nechá chytit.

I správná kočka, aktivní myšilovka, může pomoci.
⋮
anonymní (neregistrovaný) 10.06.2009, 20:54:59 xxx.xxx.21.32
vzduchovkou udelej výřad :-)
⋮
Romana (neregistrovaný) 28.05.2012, 16:01:13 xxx.xxx.104.250
Tak to opravdu netuším.. zkuste si ale na pomoc zavolat deratizátosrkou službu na stránce http://www.dddsluzby.cz
⋮
anonymní (neregistrovaný) 14.08.2012, 17:33:57 xxx.xxx.227.37
mat stale aktivne pasce s orechom,priviazat ho past nech ho nekradne, odoberat s krmidiel co zostalo alebo ich zavesit nad podlahu cca 25-35cm. podla toho ake su velke sliepocky. a mat macku na dvore. odpudzovace nepouzivajte lebo nezbavite sa ich len sa prestahuju, a otravu tiez nie, aby to neroznieslo sa po kurine.ja som mal v kurine 6mysi,teraz uz ani jednu,ale macka nasla lasicku, potom sa pridali psi,ale utiekla,dufam ze sa nevraati. lovu zdar
⋮
anonymní (neregistrovaný) 19.08.2012, 22:43:55 xxx.xxx.160.51
Měli jsme myši v kurníku na půdě, zkrátka všude, pořídili jsme dva kocoury a je po myších, sem tam nějakou zahlédnu. ale je jich o 99% míň než na začátku. Navíc tam kde je kočka necpou se jiní dravci jako kuny, lasičky atd.
⋮
anonymní (neregistrovaný) 21.08.2012, 14:57:59 xxx.xxx.10.4
Musíte jim vyhlásit válku a ničit je všemi možnými prostředky-mechanické pastičky, jed, otrávená pasta, kočka, pes. Poté zmizí. Ale na podzim se oběví znova. Je to nekonečný příběh, pokud máte kurním někde ve stodole nebo kolně, případně poblíž.
⋮
Ali (neregistrovaný) 27.03.2018, 12:49:27 xxx.xxx.31.23
Odpověď na příspěvek uživatele Dana z 07.01.2009, 14:10:31

Dostal jsem se do situace, kdy mi pomohly už jen deratizační staničky. Myši byly všude a já nevěděla co s nimi. ( dočetla jsem se o nich na http://www.bonacasa.cz/se-zbavit-mysi/)

Přispět do diskuze
neregistrovaný
Nepřihlášený uživatel
Jméno:
Text příspěvku:
Youtube video:
Vložte odkaz na Youtube video.
Fotografie:
Vkládejte maximálně 20 fotografií ve formátu JPG, PNG nebo GIF. Maximální velikost jedné fotografie je 20 MB.