Aktuálně: 1 911 inzerátů278 299 diskuzních příspěvků19 851 uživatelů

Jezdeni po vice jak deseti letech

Leva
Leva 02.05.2026, 12:29:11 xxx.xxx.203.45

Ahoj, 

zacal zde nekdo jezdit take po dlouhe pauze? Jaky byl navrat do sedla? 

Nejezdila jsem urcite 12 let, mozna i vic. Vcera jsem sedela podruhe za tu dobu na koni a hned na jizdarne a pripadala jsem si uplne marna, i kdyz jsem pred pauzou byla dobry jezdec (i jsem obcasne zavodila). 

Nasla jsem si kone na jezdeni, majitelka vedela, ze jsem mela tuhle dlouhou pauzu, ale vcera jsem se citila, jak kdyz na koni sedim snad porve ☹️ Vubec se mi nedarilo kone sbalit, nohy mi vlaly, sotva jsem vysedela klus. Do cvalu jsem se radeji ani nepoustela (ne ze strachu, ale prosta sebereflexe). Proste mi uplne chybi svaly na jezdeni, takze jsem nemela silu neustale pobizet a aktivne jsem pobizela jen na kruhu apod. Prechody v pohode, ale nejak jsme si s konem nerozumeli ohledne zastaveni. Snazila jsem se treba hlavne sedem (zatuhnutim, plus lehce ruka) zpomalit klus, na coz kun skoro nereagoval, nebo to naopak uplne zapichl do zastaveni. Majitelka vypadala, ze ma porozumeni, i kdyz urcite spokojena nebyla. Domluvily jsme se, ze si zaplatim par hodin s jejim trenerem. 

Je mozne, ze to jsou fakt “jen” chybejici svaly a nejistota z toho, zda delam vse spravne, a po par jizdach se to spravi? Nebo budu muset zacinat od znova? Citim se fakt uplne mizerne. Dneska me boli hlavne zadove a brisni svaly a klasika zadek a vnitrni strana stehen. 

Přispět do diskuze
neregistrovaný
Nepřihlášený uživatel
Jméno:
Text příspěvku:
Youtube video:
Vložte odkaz na Youtube video.
Fotografie:
Vkládejte maximálně 20 fotografií ve formátu JPG, PNG nebo GIF. Maximální velikost jedné fotografie je 20 MB.