Dobrý den, přicházím s prosbou o radu. Naše 7 letá fena má jednu bradavku takovouto. Všimli jsme si, že si ji často líže a zjistili toto. Je jakoby hnisavá, tmavá. Co to může být a co s tím?
Vím, že to asi nechcete slyšet v sobotu večer, ale běžte k veterináři. Evidentně ji to bolí nebo aspoň svědí a problémy se struky mohou navazovat na hormonální problém.
Tak na veterine mi po telefonu řekli, ať přijedeme zítra ve všední den pokud je fenka jinak normální. A ať ji to ostříháme a ošetříme bepandenem. Takto to vypadá bez slepených chlupů kolem, z rány vytékal bílý hnis. Ta bradavka je otevřená do masa. Po telefonu nechtěla doktorka dělat diagnózu ale co myslíte podle fotky?
Tak na veterine mi po telefonu řekli, ať přijedeme zítra ve všední den pokud je fenka jinak normální. A ať ji to ostříháme a ošetříme bepandenem. Takto to vypadá bez slepených chlupů kolem, z rány vytékal bílý hnis. Ta bradavka je otevřená do masa. Po telefonu nechtěla doktorka dělat diagnózu ale co myslíte podle fotky?
Podle fotky teda vůbec nevím. Jen vám napíšu, že naše fenka z útulku měla několik let nateklou bradavku, nevytékalo z nic nic a vyklubala se z toho rakovina.
Dobrý den, přináším informace, je to bohužel rakovina. Zítra ve 14.30 jde na operaci a poté se podle histologie ukáže, jak moc je to vážné a rozlezlé. V horším případě bysme museli každé 3 týdny na chemoterapie a dojíždět tam 80 km, tak snad to dopadne dobře, jsme z toho na nervy. Chtějí ji zítra vzít snad 3 nebo 4 bradavky.
Nebožka erdelka měla na cecíku velkou bradavici, která stále rostla. Vet jí odebral jen kůži s cecíkem, bez mléčné lišty + další květákové bradavice včetně v uchu, tu vypálil . Čert ví co to bylo ,rozbor se nedělal. žila ještě dlouho ….
DenDobrý den, jsme po operaci už několik dnů a zdá se,že vše dopadlo dobře. Bylo odebráno víc bradavek, které jsou asi nějak propojeny a mohli by být rakovinové buňky i v nich. Fenka ji, pije a dělá potřebu. Má na sobě síťku aby se k raně nedostala. Dneska při kontrole jsme si všimli, že jeden steh praskl, na fotce je to asi druhý nebo třetí od spoda. Mám to nějak řešit nebo jeden je ještě v normě? Na kontrolu jdeme za 10 dnů.
Já tam žádný prasklý steh nevidím. Jizva je v pořádku. Pro svůj dobrý pocit můžete dvakrát denně přetřít betadinkou, ale jinak nechat tak. A hlavně dál ubránit jizvu před olizováním. ♥️