Ahoj, tak mojí bambuli dohnala renal dieta. Bude jí v prosinci 13 let. Vet nabídnul buď renal granule + vařená strava (poradil) anebo renal granule+renal konzervy s tím, že se přiklání k variantě B, jelikož máme za měsíc dělat další testy a vet chce mít 100% jistotu, že pes bude opravdu žrát, co má. Čili zde vím jistě.
Kde si ale nejsem jistá, jsou pamlsky. Můj pes má rád žvýkací kostičky, vepřové uši sušená masa, blablabla. To je teď tabu. A zde jsem si přišla pro radu - máte někdo psa s touto dietou a jaké pamlsky používáte? Jak ty na slupnutí hned, tak na ty co se dají žvýkat a vydrží dýl? Existuje něco takového? Je mi jasné, že to nemusí mít hned nálepku Renal, ale prostě co do této diety sedí.
Odpověď na příspěvek uživatele JanaJanaJanaJana z 12.08.2026, 14:38:20
Zkušenost s ledvinovým kocourem.
Byl na renal kapsičkách a granulích (které asi po dvou letech přestal konzumovat). K dietě stejně dostával pár kousků masa, jenom na chuť. A když měl nežravé období, klidně jsem mu nabídla i velmi nezdravou tlačenku.
Na téhle dietě-nedietě fungoval pět let. Dožil se devatenácti.
Vahine - no, jak jsem to poznala…..pes je na svůj věk velmi vitální, nicméně pár let zpátky prodělal rakovinu mléčných lišt, kde není úplně dobrá prognóza + jsem si všimla random zažívacích obtíží. Nefunkční ledviny totiž mohou mít i na průjem a zvracení. Už jsme to na vet řešila jednou a řešili jsme to lékama + vyhybat se mastným věcem, to na nějakou dobu zabralo, ale pak mi zas přišlo, že se vracíme, kde jsme byli. A krev prozradí hodně.
Odpověď na příspěvek uživatele JanaJanaJanaJana z 12.08.2026, 14:38:20
Měla jsem psa s chronicky selhávajícími ledvinami. Hodně mu pomáhal Amin Avast (zabíral líp než Pronefra). Z pamlsků dostával sušené plíce, uvařený bílek, jablíčka, mrkev, banán. Tady je šikovný článek o Low-fat Treats, řídila jsem se tím po akutním zánětu slinivky u psa, princip je hodně podobný jako u ledvin.
Odpověď na příspěvek uživatele Plaka z 12.08.2026, 16:49:19
Super, počtu, díky.
Můj pes je hodně vybíravý, naštěstí psí věci vesměs žere. Syrový ovoce atp. do něj nedostanu.
Naštěstí nemá žádné akutní stavy, myslím, že jsem to vychytala včas. Ale mám velké štěstí, jsem celkem citlivá na detaily ve zdravotním stavu mých zvířat (nemyšleno tak, že bych umírala z každého bebí, to ne).