anonymní (neregistrovaný)14.09.2010, 18:00:47xxx.xxx.109.90Pre 16.80.Viem,že máte veľa pravdy o poctivosti predaja chovných párov,ale nemôžete hádzať všetkých chovateľov do jedného vreca.Napríklad na jar som v Přerove predával červenokrídlych 5 ročný neharmonizujúci pár.Kupujúcich som na to upozornil a predal som ich každého zvlášť.Teraz som predával 100% chovný pár limčiakov a ťažko sa predával z dôvodu o ktorom píšete,mal som tam aj mláďa od nich a predal som ho v pohode za2500Kč pomerne skoro.Týmto chcem povedať,že jednoducho nedostatok miesta prinúti chovateľov,ktorí chcú založiť niečo nové i k takýmto krokom
anonymní (neregistrovaný)14.09.2010, 18:08:29xxx.xxx.109.90A ešte niečo-Kupcov na samotnú samicu som mal možno i15 a na samca 2 ,ale jednoducho som nemal to svedomie to tým vtákom urobiť,vydržal som a predal som ich chovateľovi,ktorý bol nesmierne rád,že po takých Barnardov prišiel.Boli to celozelení,čistá forma,mohutní krásni vtáci.
anonymní (neregistrovaný)14.09.2010, 18:19:10xxx.xxx.193.236to mohu potvrdit, protože jsme sestavili pár a sotva si na sebe přes zimu zvykli, byli jsme nuceni rozebrat část voliér, taky jsem hodně usilovala o to, aby ptáci zůstali spolu, ale kupujícímu jsem samozřejmě řekla, jaká je situace, že ještě spolu nehnízdili ačkoliv se krmí. Jenže bohužel, páry které jsme my koupili jako 100%, nikdy spolu nezahnízdily, což mě vede k tomu, že bych už pár nekoupila.ne každý jedná poctivě, ale to už tady taky bylo :-(
anonymní (neregistrovaný)14.09.2010, 19:43:18xxx.xxx.12.7vy tady vsichni narazite proc by nekdo prodaval chovne pary?!?!?! a proc ne?? ja jsem letos prodal vic jak 20 chovnych paru ruznych papousku od penantu az po amazonany protoze jsem prestavoval voliery a tak jsem vysechny pary prodal a nekteri treba rusi chovy atd. co ja jsem koupil chovne pary treba i na burze nebo tak a to byli i amazonani tak vzdy se mi ten chovny par osvedcil v pristim roce na jare odchovem takze neodsuzujte vsechny chovatele jsou i jeste poctivi!!
anonymní (neregistrovaný)14.09.2010, 19:51:39xxx.xxx.193.236pro 12.7... přesně o tom přece píšeme ... škoda, že jsou mezi námi nepoctivci. Já bych si taky přála koupit funkční pár.
anonymní (neregistrovaný)15.09.2010, 14:50:52xxx.xxx.111.22712.7 určitě je spousta poctivejch chovatelů, jenže stačí jeden vykuk, aby se všichni strčili do jednoho pytle. To máte jako na veterině. Vyléčíte stovky zvířat, jedno uhyne na nevyléčitelnou chorobu a už jste pro všechny lidi packal, který nic neumí. Holt takový je život :-(
anonymní (neregistrovaný)17.09.2010, 18:26:28xxx.xxx.175.250Je třeba si uvědomit, že když koupíte 100% chovný pár, který bez problémů odchovává tak po změně prostředí u jiného chovatele tomu už tak nemusí být.
Pak se samozřejmě kupující cítí podveden a chyba se většinou hledá v nepoctivosti prodávajícího.
Znám třeba chovný pár pyrur, který odchovával mláďata a u nového chovatele je zabíjí pár dnů po vylíhnutí. Chovný pár amazoňanů u svého původního majitele odchovával několik sezon mláďata a po převozu do voliér jiného chovatele samec málem zabil samici. Poprve v životě totiž zaslechl křik jiného samce amazoňana a svou agresivitu si vybíjel na své samici. Po pár dnech musel tento pár putovat zpět a vše bylo zase ok. Těch případů je víc ale už i tak jsem se dost rozepsal.
Samozřejmě tím nechci říct, že každý inzerovaný "chovný" pár je skutečně chovný.