Aktuálně: 2 478 inzerátů • 293 254 diskuzních příspěvků • 21 495 uživatelů

Prosím o radus volbou kamaráda

⋮
L (neregistrovaný) 23.12.2010, 15:04:19 xxx.xxx.92.43
Ahoj, jsem sám a hledám kamaráda do bytu. Žiji v RD, venku pobíhá 6 slepic, 5 králíků a černý kocour. Přál bych si se k někomu vracet... S myšlenkou pořídit si papouška koketuji už dlouho. Ovšem nevím, který by byl vhodný pro muže samotáře. Nabídnul bych mu 4+1 (130m2) a k tomu luxusní voliéru, jejíž cena mne netíží. Nemám s papoušky zkušenosti - krom chovu andulek z mládí. Přál bych si aby ten tvoreček mohl létat volně po místnosti, byl hravý a sem tam třeba i přilétl sám. Kdyby uměl promluvit, byl bych jen rád. Poradíte mi prosím? vzteklinek@seznam.cz
⋮
anonymní (neregistrovaný) 23.12.2010, 15:08:37 xxx.xxx.176.218
Jak tak přemýšlím, byl by asi vhodný žako. Většinou se prodává ručně dokrmený (ochočený) a snadno se naučí mluvit. Hlídali jsme ho sousedům a byla s ním celkem sranda :D
⋮
fylip
fylip 23.12.2010, 17:42:09 xxx.xxx.80.34
Dobrý den, vhodných papoušků je hodně. Já zase, tak jako skoro vždycky doporučím senegalce, který je perfektní. Snadno se ochočím, jeho cena už není tak vysoká, je to klidný papoušek a dá se naučit i mluvit. Taky není uřvaný, takže to je taky výhoda. Dál bych se možná podíval i po amazoncich. Já s nima zkušenosti nemám, ale z knížek od Rosemary Low, které mám přečtené jsou jako společníci taky perfektní, vystačí si sami, ale když si s nimi hrajete, tak jsou taky šťastní. Druhů je ale hodně, tak se podívejte třeba i po amazoňanech, poicephgalusech, mníšcích šedých, Eklektusech atd. Stačí pohledat a potom se na vybraný druh zeptat, jestli je vhodný. fylip
⋮
kadukaj
kadukaj 23.12.2010, 18:13:02 xxx.xxx.85.66
to je sice super :-) co nabízíte, ale nezdělil jste částku, kolik času se mu hodláte věnovat,jak dlouho jste v práci, máte li zájem o většího zástupce papoušků nebo se spokojíte se středním či menším druhem..... chcete jít do toho na 10-20 či 5O let ? tj. uklízení,občasná náladovost,běžné starosti s možným onemocněním,volba opatrovníka v případě dovolené atd. , počítáte s křikem či by měl být tišší ? doporučení je mnoho
⋮
L. (neregistrovaný) 23.12.2010, 20:21:24 xxx.xxx.92.43
Pane Bury, děkuji Vám za Váš opravdu hodnotný příspěvek. Donutil jste mne zamyslet se totiž i trochu sám nad sebou! Hledám kamaráda a nabízím mu životní prostor. Hledám společnost a tu jsem sám nenabídl... - Jsem denně 10 hodin mimo domov. A po návratu jsem zvyklý na ticho, tak nevím... Křiklounka určitě nechci. Vím že papoušci jsou náladoví, stejně jako kočky a my lidé. Co se týče uklízení.... i po sobě uklízím, takže ptáček navíc nic nezmění. A co se velikosti týče? Na tom nezáleží. Spíše menší aby měl dost prostoru k létání v místnosti. Moc Vám děkuji za Váš obzor rozšiřující příspěvek!
⋮
sunflowersman (neregistrovaný) 23.12.2010, 21:56:20 xxx.xxx.175.196
Já bych také volil podle Vašich indícií papouška konžského. I dva ručně dokrmení jedinci by nemuseli být špatní a alespoň se spolu zabaví v době Vaší nepřítomnosti. Pro mě je papoušek konžský takový "balíček" opravdu vhodně sešlých vlastností u jediného a inteligentního tvorečka.
⋮
anonymní (neregistrovaný) 23.12.2010, 22:13:41 xxx.xxx.51.73
Dobrý den!Jak už tady někteří doporučily,tak pro Vás je asi nejvhodnější Papoušek senegálský,nebo papoušek konžský.Pak tu byla řeč o amazoňanech,mníškovi a eklektusech,ale též zmínka o Žakovi.Ten je myslím také nejvíce rozšířeným ochočeným papouškem v našich domácnostech.Jen mě zaráží,že tu nepadla zmínka o Ara Ararauna,nebo jiném Arovi.Jsou to nádherně vybarvení papoušci,jsou velcí a dobře se učí.Zatím nashledanou.
⋮
anonymní (neregistrovaný) 23.12.2010, 22:31:17 xxx.xxx.109.90
Africký papagaji sú najväčší drevorubači.Keď ho chce mať pán pusteného počas jeho neprítomnosti,tak je to veľmi zlá voľba.
⋮
L. (neregistrovaný) 23.12.2010, 23:11:46 xxx.xxx.92.43
Ara ararauna znám osobně. Je to velký a náročný papoušek. Má jej můj kamarád a vím že Ara zaměstná celou rodinu. Tak vysoko nemířím. Nezapomeňte že jsem začátečník. Nejde o investice ale o zodpovědnost. Nemohu si dovolit náročného přítele. - Co se týče vybavení bytu... i já leccos poničím. Po dobu mé nepřítomnosti by neměl volný prolet. Řekl bych "létání jen pod dozorem". (Vím jak dokáže ublížit obyčejná záclona!) Aru prostě ne, toho přenechám zkušenému chovateli.
⋮
anonymní (neregistrovaný) 23.12.2010, 23:21:37 xxx.xxx.16.80
Nejlepsi by bylo si pujcit atlas papousku a neco nacist o jiz tu zminovanych druzich. Take dost zalezi, aby se vam papousek libil. Ja bych jako vzdy doporucil nejakou pyruru. Neni moc velika, ale o to vic vam da lasky.
⋮
anonymní (neregistrovaný) 24.12.2010, 07:53:44 xxx.xxx.200.189
neco mensiho, extremne neurvanyho, kontaktniho - parek pyrur, amazonku rodu pionus, aratingove slunecni jsou taky prima, zarvat si umi jako kazdy aratinga, ale nejeci to furt.
⋮
anonymní (neregistrovaný) 24.12.2010, 08:39:10 xxx.xxx.109.90
Veľmi dobrý mazlíček je i Ara Nobilis.
⋮
kadukaj
kadukaj 24.12.2010, 12:11:31 xxx.xxx.85.66
aru nobilis (ara červenoramenný) mohu z vlastní zkušenosti taky VELICE doporučit, ale řekl bych, že může být posléze poměrně hodně závislá na svého pána a to by v případě nepřítomnosti nemuselo dělat dobrotu. Já osobně mám názor že s p. konžským nemůže šlápnout vedle. Afričtí papoušci jsou dle mého nejvhodnějším kandidátem pro člověka který chodí do práce, neboť netrpí tolik na nepřítomnost pána. A s hlučností relativně nehlučností jsou výborní. S tím okusováním to také nemusí být až tak divoké.Momentálně mám p.kapského a ten se nedotkne doma ničeho a to je puštěný denně a několik hodin i bez dozoru. pyrura a aratinga také dobrá volba oproti africe temperamentnější papoušci a o trochu hlučnější. ale zase pán bydlí na RD a přece jen v kuse neřvou......
Obrázek
⋮
anonymní (neregistrovaný) 24.12.2010, 12:17:04 xxx.xxx.0.6
podle mě pyruru,i dvě ochočené stále kamarádí s člověkem,naučí se mluvit,nejsou hlučný,jsou super
⋮
anonymní (neregistrovaný) 24.12.2010, 13:15:23 xxx.xxx.200.189
nobilisky jsou bezva, ale singl fakt ne, nebude stastna
⋮
anonymní (neregistrovaný) 24.12.2010, 15:07:02 xxx.xxx.154.178
Já bych doporučila mníška, ale pod podmínkou, že člověk nebydlí v paneláku, protože je trochu hlučnější. Ale je velmi učenlivý. Mám sedmiměsíčního samečka (alespoň myslím, že je to samec), mluvit ho cíleně neučíme, a přesto už říká min 15 slov a i celá slovní spojení, volá na psy jménem, směje se apod.

Přispět do diskuze
neregistrovaný
Nepřihlášený uživatel
Jméno:
Text příspěvku:
Youtube video:
Vložte odkaz na Youtube video.
Fotografie:
Vkládejte maximálně 20 fotografií ve formátu JPG, PNG nebo GIF. Maximální velikost jedné fotografie je 20 MB.