Aktuálně: 2 311 inzerátů289 535 diskuzních příspěvků20 893 uživatelů

Příspěvky uživatele

cone

cone
cone 27.01.2010, 15:49:51 xxx.xxx.67.3
Alex. velké lutino a modré chová min. jeden chovatel na jižní Moravě. Jinak jsou čas od času nabízeni na holand. serveru VogelArena.
cone
cone 26.01.2010, 16:24:56 xxx.xxx.67.3
Máte krásný exemplář amazonka. Pokud při seznamování stávající slečny s novým přírůstkem budete postupovat opatrně a budete jejich náklonnost či nevraživost sledovat a dle toho celé další seznamování směrovat, neměl by nastat vážnější problém. Krotké papoušky nějak zvlášt nechovám, ale občas jsem nucen sestavit nový pár, kde je jeden velmi krotký a jde to, takže proč by to nemělo jít u vás. Z mého pohledu se mi jeví pro váš případ nejoptimálněji jedinec opačného pohlaví, alespoň polokrotký a pokud možno roční a starší. Důležité je také ubytování vhodných rozměrů, kamarád měl krtší pár am. modrohlavých cca v rozměrech 1,2 x 1 x 0,8m, samozřejmě jim umožňoval volný pohyb po místnosti/ pod dozorem/.
cone
cone 25.01.2010, 16:32:25 xxx.xxx.67.3
Já mám suterenní místnost 10 x 4 m a jen jeden radiátor. Po rekonstrukci ze dvou místností jsem již na podzim nestihl přidat radiátor i do nově připojené místnosti. Chovám tam Afriku, tak by bylo optimální těch 18°C, při odchovu žaků jsem dotápěl raději ještě el. topením.
cone
cone 25.01.2010, 16:15:02 xxx.xxx.67.3
Tak jsem se dočkal /konečně/ odchovu mladěte pap. žaka velkého /kongo/, po třech letech sestavování funkčního páru to tedy vyšlo. Na fotce ve stáři 14ti dnů spolu s desetidenním mládětem pap. konžského.
Obrázek
cone
cone 25.01.2010, 15:59:54 xxx.xxx.67.3
Moje otázka souvisí s chovem spíše okrajově, jaké jste naměřili nejnižší teploty - samozřejmě venku? U nás v Bohumíně dnes v ranních hodinách pro mě rekordních -21°C. Teplota v odchovné mistnosti klesla na +15°C.
cone
cone 24.01.2010, 08:57:53 xxx.xxx.67.3
Orino dobrý den, možná by stálo za to, zveřejnit radu proti kousání krotkých mazlíčků zde na vebu. Tento problém má více chovatelů, takže by si vzalo ponaučení a návod na postup při odstranění tohoto nešvaru, případně radu jak se kousání při pořízení nových přírůstků v roli PET vyvarovat.
Osobně krotké papoušky v roli PET mazlíčků nemám, nebo takové jedince získané jako velmi krotké v této roli neupevňuji a nechávám je spíše při zařazením do chovu" zvlčet".
Zbyněk určitě při zabrání více prostoru na tomto webu nebude nic namítat, zvýší se při probírání zajímavého tématu návštěvnost / o to přece jde / a při eventuálním rejpání některých rejpalů vás jistě podpořím.
cone
cone 24.01.2010, 08:46:56 xxx.xxx.67.3
Volil bych zasadně jako partnera dalšího žaka opačného pohlaví, samozřejmě ručně dokrmeného-krotkého. Jediný problém může nastat při uvykání obou žaků na sebe, při přidání nového přírůstku do stávající klece? Určitě se vám jedná o to,aby "starý" zůstal krotký a nový aby byl komunikatívní a časem přítulný jako ten první. Určitě to je možné při citlivějším přístupu z vaší strany a pokud původní žako mluví, bude mluvit i nadále.
cone
cone 23.01.2010, 17:14:27 xxx.xxx.67.3
Jsou jak na Slovensku tak v ČR, naposlední Exotě byl pár vystavován. Je u nich trochu vyšší cena, je smůla, že velmi běžné druhy v Austrálil jsou mimo tento kontinent dost drahé.
cone
cone 19.01.2010, 13:33:04 xxx.xxx.67.3
Otevřete si diskuzi o pár řádků níže - NEJKRÁSNĚJŠÍ ZÁŽITEK- už se něco podobného probíralo.
cone
cone 18.01.2010, 14:51:12 xxx.xxx.67.3
Z této fotky to vypadá spíše jako přerůstající špička horní části. pokud můžete udělat foto hlavy z profilu, bylo by lepší.
cone
cone 18.01.2010, 13:23:56 xxx.xxx.67.3
Rýži podává velké množství chovatelů, papoušci ji celkem rádi přijímají. Co se týče vařených těstovin, občas, spíše nepravidelně je podávám, asi dva tři kusy větších - kolínka, šrůtky ap.- na jeden pár. Určitě neuškodí, jen někteří mí papoušci je nepřijímají, někteří si s nima jen hrají.
cone
cone 16.01.2010, 12:03:23 xxx.xxx.67.3
Cena by mohla být kolem 40tis. za pár, voliéru bych osobně dělal tak kolem 4m na délku a min, 1m šířka.
cone
cone 15.01.2010, 09:22:06 xxx.xxx.67.3
Ahoj Luboši, inzeráty pána, co nabízí tebou uvedené jsem zaregistroval také a trochu jsem o cenách uvažoval. Nabízí, či nabízel i více druhů papoušků, kde cena byla odpovídající nebo i trošku míň než chtějí jiní.
Druhy o kterých píšeš jsou možná šroubované zvýšeným zájmem o ně v poslední době a jejich menší dostupností na našem trhu. Papoušků je zase na druhé straně nabízeno i dost. Jinak loskutáky nabízel koncem roku/1.1 loskuták velký/ p. Bobek, zkus cenu zkonzultovat tam. zdravím o.š.
cone
cone 14.01.2010, 14:56:09 xxx.xxx.67.3
Pokud máte pocit ze vše krom toho peří na ocase je OK, tak se nemusíte znepokojovat. Pokud byste chtěl v době přepeřování spolu s kvalitní skladbou krmné dávky udělat něco navíc, můžete podávat do pitné vody tekutý Amivit E /fy Aquamid/ nebo práškovou směs TROPIC speciál - podává se na nakrájené kousky ovoce. Obojí MŮŽE přepeřování a nárust kvalitního opeření podpořit.
cone
cone 10.01.2010, 12:02:48 xxx.xxx.67.3
Jaké byly cesty dnes ráno do Přerova a jaká účast ? Já jsem to dnes ráno po vykouknutí z domu vzdal.U nás silnice jako sklínka a ještě padal mrznoucí déšť.
cone
cone 10.01.2010, 11:59:35 xxx.xxx.67.3
Takže slečnu již máte téměř dvanáct dnů doma - takže něco konzumovat musí, jinak by již nebyla. Dokrmujete ji ještě nějak jinak? Seznámil vás prodávající s se sestavením krmné dávky pro ekl.? Konzumují totiž asi 50% ovoce. Jinak můžete zkusit ještě máčené granule. Tříměsíční ekl. by již mohl být samostatný a plně odstaven, ale to závisí z velké části na tom člověku, co jej dokrmoval. Asi jediná rada, která k něčemu opravdu může být, je kontaktovat prodávajícího a konzultovat danou nejasnost s ním.
cone
cone 09.01.2010, 21:43:21 xxx.xxx.67.3
Tipoval bych to na mechanické poškození, nemohl mu to způsobit jiný papoušek?
cone
cone 05.01.2010, 17:49:31 xxx.xxx.67.3
Martine úplně nejstarší pojmenování pro a. arausiaca byl amazoňan modrohlavý / Vašíček - 1980 /. Uvedený název "dominikánský" může souviset pouze s místem výskytu - ostrov Dominica / Malé Antily /, ale ještě jsem se s ním nesetkal. Správný název pro a. arausiaca je jistě a. červenokrký.
Žaky budu / pokud se mi odchov podaří kroužkovat kroužkem s označením roku a CZ + ....... Jestli je zrušení registrace dobré či nikoliv, to bude otázka do delší diskuse, osobně zrušení vítám. Osobní evidenci chovu si vedu, tak bych neměl mít problém. Jistě se zde objeví nějací žakové ze zemí východu, ale pokud budou OK, tak proč ne. Jen budeme muset věřit ústnímu udaji o stáří, pokud u našich starších kusů, pokud při koupi nebude ke kroužku předložen i již nepotřebný Registrační list.