Příspěvky uživatele
cone
Ale ty perláty jsou řazeny k těm tišším a jsou úžasné.
Ale červenobřiché prý jsou tišší, líbí se mi také,měj jsem v plánu dva páry modrobradých a dva perlata, ale bylo by to pro mne asi neúnosné. Jinak modrobradé mají jako jediné pyrury žlutý CITES. Zdravím Cone
Ondřeji, dokrmuji já, dokrmujete i vy / mám na mysli mláďata, které jsme neodchovali sami /, takže nevidím důvod se zatracovat.Já osobně všechny potřebné informace poskytuji, u vás o tom také nepochybuji, ale ne všude to tak funguje. Poskytnu také radu nebo odkaz při jakémkoliv problému nejen s papouškem pocházejícím ode mne. Ale ne všude to tak funguje. Důležitý v těchto případech je zdravý, vitální a krotký pták, se všemi potřebnými dokumenty.Namítnete, že by to mělo být jinak, ale v mnoha případech není, smířil jsem se s tím a nemám sílu ani chuť s tím něco dělat.
Jakube, ještě jednou šˇtastný výběr, pokud se v tom ale neorijentujete, vemte s sebou někoho zkušenějšího, ten onos zas až tak malý není. Cone
Některé detaily Ondřej neví, vy totiž jedete pro papouška žako k lidem, kteří papoušky jen dokrmují, takže ta prohlídka nebude asi v tom popisovaném duchu.
Dále nedostanete k žakovi ani při odběru ani kdykoliv potom CITES, ale pouze registrační list. Ten by měl být předám s papouškem.Ti lidé inzerují dokrmené afričany již delší dobu, jak prodej, tak nákup na dokrmení, takže by měli být zkušení a zodpovědní. Takže neberte to jako mínus, to nemusí hrát podstatnou roli.Kupní smlouva a zdravotní testy, eventuelně test DNA by bylo fajň.Přeji vám, ať je žako krásný a zdravý, a to podstatné / pro vás / ať brzy mluví. Cone
Kamarád koupil samici z dovozu, která byla více béžová než šedá, ale s několikerým přepeřením se se barva vytrácela.Dokonce jsem našel zmínku o žacích s bílým a šedým ocasem, ale je to z tak starého zdroje, že lze o serioznosti nebo průkaznosti pochybovat. Ale bylo by to jistě zajímavé. Na vlastní oči jsem viděl u jednoho jedince mezi červenými pery v ocase dvě šedá.
Asi nejdýl se budou držet ceny u mutací alex. velkých, tam je ta reprodukce pomalejší.
Mirku, ty ceny přírodní Austrálie jsou už tak nízko, někdy utíká velikost i kvalita. To si ti krásní ptáci nezaslouží a kdoví, kdy začne nějaká nová vzestupná vlna zájmu.
Chov mutací lze obecně rozdělit do dvou etap. V první etapě je chová a pořizuje jen ten, kdo na danou mutací má dostatek finančních prostředků, ve druhé etapě, po masovém namnožení ,je pořizuje jen ten, komu se opravdu líbí.
U vás to bude podobné, pouze asi v jiných měsících budete zavádět přibližně stejný postup