Hm, tak dneska to byl jeden z těch lepších. 😂 Aneb když jdeš probádat neznámý okruh a čekáš pohodindu a nakonec se stejně totálně zrakvíš. 😂
Když jsem po sedmé vyjížděla z domu, tak jsem si docela nadávala do blbců, že jsme si nedaly se Zuzkou sraz už v sedm. Mohly jsme si užít ten nádherný východ slunce v lese. 😍
Hlavně teda ty Hostýnky zalité v červeni mě docela nakrkly. 🫢
No nic. Sraz v osm na našem oblíbeném parkovišti Lubná v Kudlovské dolině. Zapřáhnout psy, Zuzce jsme dali Xentu a hurá na výlet. 🗺️
Cesta ubíhala vcelku na pohodu. Bylo zmrzlo a sucho, sem tam jsme trochu netrefily cestu 😂 a daly si krpálek navíc a v druhé polovině už jsme mířily ke Stromové kapli sepjatých dlaní. ⛪ Když jsme u Nové Dědiny přeběhly cestu, tak jsme zůstaly v úplném úžasu. Cesta je lemovaná úžasnými trpaslíky a všelijakými soškami z přírodních materiálů. 😯 To jsem teda nečekala a ani na mapy cézet to není zakresleno. 😌
Udělaly jsme mrtě fotek a naštěstí si i trochu zkrátily cestu lesem. Sice jsem to měla za jeden držkopád, ale zpětně jsem vděčná za ten ušetřený kilometr. 😏
Stromová kaple byla úžasná a dokonce bych tipla, že jsme v jednom místě dohlédly až na Bílé Karpaty. 🏔️
Od kaple jsme se vydaly po louce dolů s tím, že v rohu vlezeme do lesa, najdeme zelenou a pomašírujeme zpět směr Budačina. Představa byla krásná, ale realita byla taková, že nás čekal necelý kilometr sestup po těžbou dřeva totálně zničené a zabahněné cestě. Humus! Ze začátku jsme se snažily jít aspoň trochu po kraji, ale pak už to nemělo smysl a klouzaly jsme středem. 🤬
Pak už zbývalo "jenom" přelézt krpál, který ohraničuje Kudlovskou dolinu. Sice to byl jen necelých kilometr, ale po tom předešlém bahenním sestupu byl taky ku*evsky náročnej. A když jsme si se Zuzkou v půlce chvíli sedly na spadlý strom, bylo pak dost těžký se znovu zvednout a vyrazit. 🫣
Ale daly jsme to! 💪 ✊
Patnáctka jak nic. Deset psů, dvě nezdolný ženský a na držkopády a zabahněný kolena to bylo na férovku 1:1. 😆
PS: V lese jsme našly krásnou chatičku. Zamávala jsem tam do kamery a pak jsme si daly sváču u krásného pantáty. Pak jsem uviděla náhrobek - pejsek Don, 1993 - 2009. A na náhrobku ležel úplně nejvíc starý telefon. Ještě dřevěný a s takovým tím starým “náhubkem” na volání. Vypadalo to jako telefon do nebe ♥️ a tak jsem neváhala, zvedla ho a zavolala tam nahoru, abych všechny pozdravila moje lásky. Jsem blázen, já vím. Ale to se tak nabízelo. 💔🥲