No ano, rodiče heterozygoti s dominantní vadou jsou tou vadou postižení, tj. nemocní.
Příspěvky uživatele
Varaxi
Stačí libovolný znak, u kterého je gen známý a zřejmý, a můžete vědět na beton, zda vnouče znak zdědilo, nezdědilo, ale přenáší, či nezdědilo vůbec, aniž byste se nějak zvlášť vyznali v genetice.
I vnouče testované na nějakou dominantní vadu, kdy víte, že je clear, může mít všechny 4 prarodiče a oba rodiče nemocné. Stejně se může stát u recesivní vady, že máte jednoho rodiče clear a zbytek netestovaný či přímo nemocný, a všechny štěňata budou fenotypově zdravá.
Ale obecně, pokud se bavíme o všech znacích celkem, tak má jedinec čtvrtinu genů po prarodičích, resp. po každém z prarodičů.
Fiskars šel do kopru před pár lety. Jediné, co stále umí udělat, jsou kancelářské nůžky.
Napiste Ježíškovi o značku De Witt. Nebo zkuste obvolat kováře, třeba nějakého ukecáte, ať Vám uková rýč.
Edit: odpověď drvodělce.
Já osobně si myslím, že potkani ta králičata zabijí přímo, zakousnou a tak. Nebo vyženou matku, která se pak nemůže postarat. Protože jsem nezažila králičata, která by umřela na rušení způsobené něčím jiným než potkany.
…protože chcete vypadat jako žirafa? 😀
Nebude.
Směsi pro malochovatele mají cca 14 procent bílkovin. Tento koncentrát jich má 26. Tj. cca jako hrách. Např. extrudovaná sója má 36.
Nosnice snese v krmné dávce i 20 procent celkem v pohodě. Tady ten produkt namíchaný s běžnou krmnou směsí dá dohromady kolem 17 procent.
Já bych to nekoupila, určitě ne kvůli bílkovinám. Bílkoviny se dají dodat i jinak, levněji, a navíc víte, co slepicím dáváte. Asi to koncentruje spíš minerály? Tam nemůžu sloužit, přesahuje to moje znalosti - nikdy jsem nepotřebovala jim dosypávat nic víc než běžný Nutrimix.
To bych také chtěla - chovat potemníky jako konzumenty bio odpadu, přebytečné dávat slepičkám, použitou podestýlkou hnojit. Mám žížaly, ale nestačí spásat.
Nechcete se trochu rozepsat o tom, jak a co chováte? Byla bych Vám vděčná.
Ostatní, kdo chováte, se taky přidejte, pokud budete chtít.
Nastudujte si horký kompost. Třeba tady:
V Penny nekupuju maso z principu, protože pod pojmem mleté maso prodávají humus a to já podporovat nebudu.
Tak jsem zasela jahody. Sice je trochu brzo, ale únor mam rozlítaný, tak radši dřív než později.
A když už jsem měla ruce od hlíny, frkla jsem tam i pár semínek mých oblíbených papriček Shishito. Mívám je v nádobách, tam je datum výsevu celkem jedno.
Mně automatické zaklikávání vyhovuje. Asi je to tím, že jsem odklikávala minimum témat. Ta, u kterých tuším, že mě nezaujmou, ani neotevírám.
Při ručním zaškrtávání bych rozhodně měla víc práce.
Já nejsem začátečník. Všechno, co jste napsal, znám a dělám nebo mám důvod nedělat.
A proč jsou rajčata v nádobách zdravější? Protože jsou pod střechou a neprší na ně. Ta jsou většinou v pohodě nebo to zabalí až na podzim, kdy už to je stejně jedno.
Každopádně díky za sesumírování obecně platných rad, někomu to rozhodně může pomoci.
Držím palce s G/K. Přeučit se jméno musí být náročné.
Až mi to zas všechno chcípne, tak ti to vyfotím. A na oplátku mi vysvětlíš, co je to lens.
Bereš? 😀
Já nevím, já na něj mrknu a vidím: Mumínek. Rarášek. Jiskráček. Pižmoněk. Rozumbrada. Šikulka.
Dávat koním lidská jména je blbé. Pak potkáte dvounohého Karla a bude trapas. 🙂
Myslím, že je zamořená půda na zahradě.
Rajčata se nemají pěstovat 4 roky na stejném místě nebo kde byly brambory. Zahrada není tak velká, abychom to mohli dodržovat.
Nebo se pletu a rajčata mi kosí něco jiného než plíseň. To je pak houby platné mít odrůdy a hybridy odolné vůči ní.
Primabellu neznám. Resibella se snažila, ale nezvládla to. Sunviva je rozhodně nejodolnější, ale taky to nakonec vzdala.
Rajčata v nádobách jsou jiná liga, ta odolávají lépe, ale co mám v zemi na zahradě, to už několik let umírá nejpozději během srpna. Ať zkouším, co zkouším, před solidní sklizní se s rostlinami musím rozloučit. Tak zkusím dohledat tu Primabellu a dát jí šanci.
To záleží, kde kdo žije. Nerezistentní odrůdy mi sežere plíseň, takže to nemá ani cenu pokoušet.
Takovéhle typy obvykle moc nepálí. Mně teda pálí i Orbitky, ale já nejsem míra, většina lidí tyto papričky snáší dobře.
Takže pokud nejste úplně marná jako já, nebojte se ochutnat. 🙂
První letošní výsev. A není to ani paprika, ani mochyně ani květák. 🙂 Je to listový celer.
Čili papričku mám už 4letou nebo 5letou, nejsem si jistá a ono to letí. Takže čili nevysévám. Vzhledem k okolnostem nebudu předpěstovávat nic krom pár snad odolných rajčat, cibule a toho celeru. Cibuli ale musím ještě koupit.