Aktuálně: 2 748 inzerátů261 903 diskuzních příspěvků19 171 uživatelů

Příspěvky uživatele

Fikovnice

Fikovnice
Fikovnice 22.10.2025, 12:39:23 xxx.xxx.38.59
lesnizinka:

Nádhera👍😀 Nikííí, ty už jsi doma?!?😲Boha, to zase uteklo😲Některé fotečky jsem viděla v tom, co bylo na whatsapu. Ty u vodopádů, v červených šatičkách u domků a v zahradách a v lososových plavkách na lodi. Ukazovala jsem to Tomovi a ten kouká že: je nějaká mladší ne? Tak jsem se smála, že jsme ti to už říkaly, že ti single život svědčí👍😉

A ano, je to tam krásně zelené, to je přesně pro mě, ale Tom by frflal, že je tam zima😛

Co Vikťa? Nemám teď čas a sílu to vše pročítat…

Fikovnice
Fikovnice 22.10.2025, 12:38:37 xxx.xxx.38.59

Zdravím po čase… Snad se máte fajn. Raduš (L.Ž.) teď jsem Ti odepsala. Prosím, promiň, nějak nezvládám, skoro nic…

Obrázek
Fikovnice
Fikovnice 14.10.2025, 14:43:14 xxx.xxx.38.62
»
Odpověď na příspěvek uživatele Ronja s motejlem z 14.10.2025, 14:40:54

Ronjo, VL mají fest osekanou preskripci. Řeším dtto…třeba s inzulínem…

Fikovnice
Fikovnice 14.10.2025, 13:54:10 xxx.xxx.38.62
kometa:

Jo a že u toho sprejů se nepřibírá,

Jestli i ten spray obsahuje kortikoidy, tak je to přece jedno. Jakým způsobem je do organismu dostanete.

Kometo, to ale hraje roli. Nemám čas číst celou diskuzi. Ale pokud budu podávat KS inhalačně, výrazně umenším systémový efekt, včetně nárůstu hmotnosti. Ta biologická dostupnost je percentuelně někde úplně jinde.

Fikovnice
Fikovnice 14.10.2025, 13:47:53 xxx.xxx.38.62
Orionka:

Ano, ale 1200 mrtvých po napadení neopravňuje k zavraždění 23 000 dětí, ne civilistů, dětí.

Tak msta na bezbranných je špatná, s tím souhlasím.

Fikovnice
Fikovnice 13.10.2025, 15:08:26 xxx.xxx.38.85
»
Odpověď na příspěvek uživatele Orionka z 13.10.2025, 13:08:34

Orionko, nezlobte se, ale co předcházelo tomu, co se nyní děje v Gaze?

Na 7. říjen 2023 radši nechci vzpomínat, kéž bych některá ta videa tehdy ani neviděla…

Fikovnice
Fikovnice 13.10.2025, 14:22:52 xxx.xxx.38.85
biaca:

A nechodí za Tebou, za mnou třeba kluci chodí - a malého nejoblíbenější hra je chyť paničku. (a většinou, když je zavolám tak jsou se mnou.)

Biaco, Fido si už roky nehraje. On se prostě párkrát za den přijde pomazlit… Teď se to zkrouhlo na večerní mazlení, ale chvála Bohu za to…

Fikovnice
Fikovnice 13.10.2025, 13:25:18 xxx.xxx.38.85
Sardullah:

No já jen takovou poznámku… předení u kočky memusí vždy znamenat, že je na pohodu…. tím samozřejmě nechci říct, že u Fida to tak není, jen bych zrovna to předení nebrala jako ukazatel toho, že je vše v pořádku.

Tak to je jasné. Teda každému asi ne. Ale kdo žije s kočkami desetiletí, tak asi ano. Teda alespoň v to doufám. Fido se dokáže sebeuklidňovat předením, třeba ve vet ordinaci = to není projev radosti. Pokud se nalepí na mě, nastavuje břicho na drbání převaluje se atd. atd., a u toho přede = to je projev radosti a pohody.

Fikovnice
Fikovnice 10.10.2025, 12:19:43 xxx.xxx.38.243
»
Odpověď na příspěvek uživatele Buggyra z 10.10.2025, 12:11:39

Jako že bys mu píchla další dávku Solensie? Tehdy mu pomohla do 24 hod. Já i toto psala dr., zda přece jen nepíchnout další dávku. On projevuje emoce, radost, pije, vyměšuje (ale teda dojít na záchodek je pro něj trága). Představuji si to jako svoje “čtyřkové koleno”… Taky v klidu jakž takž a chůze - bolesti.

Fikovnice
Fikovnice 10.10.2025, 12:17:45 xxx.xxx.38.243
»
Odpověď na příspěvek uživatele Buggyra z 10.10.2025, 12:08:43

Hmm, lampička mě nenapadla. Jenže tolik stresu pro něj…?😢

Víš, jak jsme oba byli šťastní, že jede domů. V přepravce, jak mi říkala kámoška, se u baráku, ještě v autě, začal nadšením hemžit.

Když jsem jej přenesla vedle sebe na postel, tak se přitiskl, mazlil, předl. Tudíž usuzuji, že vleže je OK. Ale ta “chůze”… Jak jsem psala, odpol. bude volat některá z vetek. Teď se logicky bojí podávat jakákoli analgetika.

Já bych se té Solensie zas až tak nebála, ale nechci jít proti rozhodnutím VL.

Fikovnice
Fikovnice 10.10.2025, 12:15:08 xxx.xxx.38.243
»
Odpověď na příspěvek uživatele Ronja s motejlem z 10.10.2025, 11:48:50

Ronjo, já jsem naopak ze včerejšího večera strašně špatná. Fido je zalezlej a nechodí… Vám MOC MOC děkuji za odkaz, již jsem psala vetkám. Odpol. mi budou volat.

Fikovnice
Fikovnice 10.10.2025, 11:43:48 xxx.xxx.38.243
lesnizinka:

Jani, napadlo mě, nemáš doma takovou tu infralampu s červeným světlem? Hodně se to na klouby používá, posvítila bych si na něj😉A nebo nějakou hračku, nevím, kdo běhal za těma oříškama? Pomalu ho zkusit rozhýbávat. A když se nechá, prostě mu nožičky jemně promasírovávat. 

Kdysi jsem měla horský slunko, ale to je sto let zpátky, ani nevím, jestli se ještě dělá…

Fikovnice
Fikovnice 10.10.2025, 11:42:16 xxx.xxx.38.243
Ronja s motejlem:

Ty jo, možná i ta dečka BOT by mohla být nápomocná, to mi přijde takový bezproblémový, ale taky dražší. Klíďo bych pro začátek zkonzultovala, nám na fyzio dali kontakt na veterině.

Ronjo, co je dečka BOT, prosím? Já už celkem spěchám na neurolku, ale můžu se pak stavit někde. Zkusím pogooglit… Jde o to, jestli by on něco na sobě snesl…

Je hrozné, kolik úsilí ty holky veterinářský do něj investovaly (a já také) a teď se zas s prominutím pokadí klouby.

Fikovnice
Fikovnice 10.10.2025, 11:40:31 xxx.xxx.38.243
lesnizinka:

Jani, napadlo mě, nemáš doma takovou tu infralampu s červeným světlem? Hodně se to na klouby používá, posvítila bych si na něj😉A nebo nějakou hračku, nevím, kdo běhal za těma oříškama? Pomalu ho zkusit rozhýbávat. A když se nechá, prostě mu nožičky jemně promasírovávat. 

Rady, on už si dávno nehraje. Hračička je Kuky…

Infralampu nemám. Po mém návratu z neurolky se budu spojovat s vetkami, a ty mezitím konzultují fyzio. Jinak v noci mi psala kamarádka ohledně Solensie. On už je to měsíc, co ji dostal. Našla uživatelské recenze. Zkusím něco vložit.

Nicméně já Sol. konzultovala hned s několika vetkami a všechny mi řekly, že měly stovky (až tisíce) koček bez jakýchkoli NÚ…

Obrázek
Fikovnice
Fikovnice 10.10.2025, 11:36:32 xxx.xxx.38.243
Buggyra:

A teplo. Ale to jsem už říkala soukromčo.

Buggyro, ještě v noci jsem si psala s vetkou. Ptala jsem se na ta externa, jak jsi radila (Voltaren v krému apod.). Prý nelze, ptž kočky to slížou…

Pak jsem se ptala na alespoň nějaký ten prohřívací krém, zatím na to nemám odpověď. Ono některé jsou asi chuťově hnusné, tak by to nemusel slízávat. Jo, a víc jej bolí ta zadní tlapka, kde měl flexilu. Je zalezlý, a logicky by měl jíst…což se neděje.

Fikovnice
Fikovnice 10.10.2025, 11:34:16 xxx.xxx.38.243
Ronja s motejlem:

Zkusit nějaký fyzio cviky? Poradit se s fyzio, jestli se v tom směru něco dá dělat? 

Držím Vám palce, pěkně mu to mlaskalo🙂.

Ronjo, zdravím Vás moc. No, mlaskal jak čuník…🙂.

Fyzio mě bude kontaktovat odpol., jen si neumím představit s ním někam jezdit. Je to fakt už skoro k neunešení…☹️

Fikovnice
Fikovnice 10.10.2025, 09:58:25 xxx.xxx.38.243
biaca:

Blahopřeji k úspěchu - věřím, že je krok správným směrem. 😊

Jani, je to nekončící boj. Ležením na veterině a infúzemi a ATB se spravil…ale ztuhly mu klouby zadních nohou. Nevím, co dělat. Absolutně nevím. Už je doma, od včera. V noci jsme jej přivezli. 

Kdybyste měl někdo nějaký nápad, budu vděčná…

Fikovnice
Fikovnice 10.10.2025, 09:56:36 xxx.xxx.38.243
»
Odpověď na příspěvek uživatele kometa z 10.10.2025, 09:09:41

Je tam “naloupit” místo “nakoupit”…;-)

Fikovnice
Fikovnice 08.10.2025, 11:58:14 xxx.xxx.38.200
Buggyra:

Danka byla skvělá, čest její památce! 🌷

Myslím, že má pokračovatele, viděla jsem ho na nějakém posezení s Martinem Rotou tuším, nebo tam o tom mluvili. Doufám, že ponoukla mnoho lidí, aby byli jako ona, ona byla přední osobnost národa, čestná, upřímná, optimistická. Také jsem shlédla nesčetně jejích přednášek, komentářů, rozhovorů.

Jdu si pustit první Hyde Park Civilizace.

Já jsem si už asi 3x pustila jak byla u Krause, ale ještě dřív, s tím uranovým prutem. Měla mimo jiné neuvěřitelný smysl pro humor.

Další historka je se Ziburou, jak chytali zloděje, historka je super😄:

"Tehdy se přidal k pronásledování zloděje, za kterým běžel pracovník ostrahy. Na pražském Senovážném náměstí se k nim připojila i Drábová. „Z chodníku se přidala drobná postava, která se rozeběhla kolíbavým, leč rozhodným krokem. Byla to Dana Drábová s igelitkou v ruce,“ pokračoval Zibura. „Běžela výrazně pomaleji než všichni ostatní, ale nezastavila se. Vytrvale klusala za námi. Pronásledování netrvalo dlouho. V půlce náměstí jeden z těch chlapů srazil zloděje na zem, chytil ho do kravaty a přitlačil k chodníku,“ popsal cestovatel. Po dopadení zloděje doběhla jaderná fyzička na místo se zpožděním a jen prohlásila: „A máme ho!“ Podle Zibury to byla scéna jako ze špatného westernu. „Nikdy na tu její větu nezapomenu,“ svěřil se. Zdroj: https://www.idnes.cz/zpravy/domaci/dana-drabova-zibura-statni-urad-pro-jadernou-bezpecnost.A251007_135952_domaci_hock