Aktuálně: 2 470 inzerátů238 113 diskuzních příspěvků18 680 uživatelů

Příspěvky uživatele

Fikovnice

Fikovnice
Fikovnice 08.05.2025, 21:09:11 xxx.xxx.34.192
»
Odpověď na příspěvek uživatele assil z 06.05.2025, 09:29:49

A byla tam třeba ta Dominikána, v té TOPce?

Fikovnice
Fikovnice 08.05.2025, 15:52:37 xxx.xxx.34.192
»
Odpověď na příspěvek uživatele Sardullah z 08.05.2025, 13:01:04

Ono beztak nejlevnější je syrové maso… Kočky milují i vnitřnosti, jen se to třeba s játry nemá přehánět…

No a to bych nesměla mít madam Elsu, pro niž je syrové maso jedno velké FUUUJ!🤣

Fikovnice
Fikovnice 08.05.2025, 15:01:27 xxx.xxx.34.192
Bobca:

Ahoj holky..je to lepší co se týče bolestí,ale na nohou nestojím!.plapolam na tom vysokém chodítko, podlamují se mi nohy,neudrzim se vuvec na nohou..o berlích to bolí..Mám dojem,že tu mám punc pacientky,co odmítla léčbu..včera jsem v sanitce otevřela složku a mám to tam napsané,že jsem odmítla léčbu.. Já,asi 3 den, večer když roznášela sestra prášky,se mě ptala,jestli chci to opium,že ho tam mám volitelné..já blbá říkám,tak já to zkusím bez prášku..jo,celkem dobrý,tak ráno,sestra,že teda zkusíme den bez ptoho opiatu..a odpolko jsem ho chtěla,a už jsem ho měla vyskrtane,a už mi ho nedali.2 noci jsem rvala bolestí.doktorka mi potom řekla,ze mi nemůže dávat už opiáty,že něco vymyslí..tak dostávám jakési to HCD 2x denně,nebo jak..nevzpomenu si teď a novalgin3x denně .

A Radus kecala,já ji napsala víc,že byl doktor teda ten páteční,pichl jednou,věděl kam,,kdyby byl i podruhé,mohlo být všechno jinak..ta doktorka se fakt ve mě starala,cele mi to rozrypala.. Tentokrát mi tam sestra cosi přidala..jak tlačila tu tekutinu dovnitř,přirovnala bych to k porodu!!jednou jsme daly pauzu, já zatala pěsti a za mrčení,jsem jí říkala ať pokračuje..bála jsem se,že pohnu nohou,mi to vcechno šlo do pravé nohy..do odpočívadla mě museli na lůžko nandat a pak do sanitky a na postel taksamo..neměla jsem nohy ..a dnes taky.. už jsem zkoušela o berlích,nic moc..cvičila jsem ty 3 cviky,co mi štíhlá ukázat rehabilitační sestra..byla za mnou  ve čtvrtek,pátek byl opich,pondělí taky,tak v úterý to se trefila do vizitky,a ve středu opich,dnes svátek,a zítra dom.. Pociťuju to jako velkou křivdu,mohla jsem být už daleko jinde..naproti se snažily posazovat paní,tu 36 kilovou,která čekala na hospic,nespolupracovala..a na mě neměl nikdo čas..řekla jsem to u vizitky,že celé 3 týdny se mnou nikdo nic nedělal..Mojí doktorku jsem tu viděla asi 10x,vyjadřovala se velice stroze,vlastně mi nerekla skoro nic,jen že rehabilacni je objednaná,a od ní jsem se vdovedela,že žádost byla podána 2.5…a já tu jsem od 14.4…holky, neumím se nějak ozvat,že půjdu jinam..jezela jsem tu vlastně se stejnými bolestmi 24.dni..proste jsem si vysloužila punc nechtěné pacientky..i u těch opichu poprvé tutu nunu,a vozím sebou tu složku,jsem do ní nahlédla,a tam jsem se dočetla o tom odmítnutí léčby..ale včera ten doktor..je vidět, že je to profík,a příjemný,zkoušel,kde mě to bolí..no nic odpolko budu chodit o berlích a budu zkoušet..včera bych do jídelny nedošla..a nechtěla jsem jitrit ta záda..tak papa,a pak se ozvu už možná z mého, normálního počítače doma…

HCD?🤔

Myslíš DHC? To je ale opioid… Ale není nějak extra silnej.

Jinak o opiáty/opioidy sis měla říct, klidně znovu. Není to žádná ostuda. Jen Ti to nemohla dát sama od sebe sestra. Ale řekla bych to bývala na vizitě - že jsem myslela, že to bez nich zvládnu, ale že to holt nejde, no… Klidně bych to řekla ved. oddělení/primáři/přednostovi.

Fikovnice
Fikovnice 08.05.2025, 14:57:01 xxx.xxx.34.192
Orionka:

Napsala jste to děsně slušně. Takové záchranářky by zasloužily nakopat a měly by fenu odvézt (pokud se jí podaří ještě jednou odchytit) přesně tam, kde ji chytily. Jestli tam žila 5et a nebyla vyloženě zubožená, tak tam ( a vlastně jedině tam) dokáže žít dál. U nás - moc nebezpečí, které nezná.

👍👍

Fikovnice
Fikovnice 04.05.2025, 13:58:17 xxx.xxx.34.251
»
Odpověď na příspěvek uživatele Daja z 04.05.2025, 13:45:44

Dajo, já také vyzkoušela kde co. Trochu se upínám k tomu Štulíkovi, no…

Jenže jak jsem psala, jednak se k němu dostat je síla. A druhak jediné, co mi může nabídnout je stabilizace páteře, tj. radikální operace (mám výhřezy všech ploten v LS oblasti, těžkou spinální stenózu a další), no a úplně se mi teda do operace nechce. Popravdě řečeno.

Fikovnice
Fikovnice 04.05.2025, 13:55:53 xxx.xxx.34.251
Fikovnice:

Nevzpomínáte si někdo, kdo sem kdysi dával fotku užovky stromové, jak ji má na balkóně kdesi na chatě??? To byla hadice jak anakonda!!!😄🙄

Bambule…???

Fikovnice
Fikovnice 04.05.2025, 13:55:27 xxx.xxx.34.251
lesnizinka:

Zavislost je nemoc, dejme tomu. No tak nechlastej, nikdy, nic a nestane se ti, ze se stanes zavislym. Jako pubertak jsem alkohol ochutnala, pro me hnus, takze zavislou se urcite nestanu. Cigarety me ani nenapadlo zkouset stacilo mi, jak ti lidi smrdeli,jak jim smrdi domacnost. Takze: proc ja nemusim a  ostatni musi. Musi? Klidne budu platit lidi, co na ne prijde nemoc, ale proste nemam zajem dotovat ty, co si ji zpusobi svym nezrizenym zivotem.

A říkám si, co Ty budeš dělat, až nedejbože jednou třeba ve špitále skončíš… Ale neboj se, jsme na tom ABSOLUTNĚ stejně!!! Já mám k nemocnicím stejnou averzi jako Ty (jen možná z jiného důvodu), tak velkou, že už jsem několikrát podepsala negativní reverz. A strašák je pro mě hospitalizace furt, no…😟

Fikovnice
Fikovnice 04.05.2025, 13:50:00 xxx.xxx.34.251
lesnizinka:

Jééé Jani, jsem ti neodpověděla😊 Ne, ne, matka rodu byla obří, ta měla kolem metru a 5cm v průměru. Tahle je sice celkem velká tedy, že to není jen roční nudle, ale do matky rodu má ještě hóóódně let😉

Nevzpomínáte si někdo, kdo sem kdysi dával fotku užovky stromové, jak ji má na balkóně kdesi na chatě??? To byla hadice jak anakonda!!!😄🙄

Fikovnice
Fikovnice 04.05.2025, 13:41:37 xxx.xxx.34.251
lesnizinka:

Zavislost je nemoc, dejme tomu. No tak nechlastej, nikdy, nic a nestane se ti, ze se stanes zavislym. Jako pubertak jsem alkohol ochutnala, pro me hnus, takze zavislou se urcite nestanu. Cigarety me ani nenapadlo zkouset stacilo mi, jak ti lidi smrdeli,jak jim smrdi domacnost. Takze: proc ja nemusim a  ostatni musi. Musi? Klidne budu platit lidi, co na ne prijde nemoc, ale proste nemam zajem dotovat ty, co si ji zpusobi svym nezrizenym zivotem.

Ono je to strašně těžké… Těch kazuistik znám snad “milión”. Hrozně často ti lidi, resp. jejich závislost vzejde ze šílených rodin. poměrů. Už v jejich dětství. Rodiče chlastají/fetují. Děti mlátí, zneužívají (i sexuálně). Často jsou to lidi na okraji společnosti. Já teď celkem, když mám čas, sleduji příběhy JAS (= jablonečtí abstinenti). Tam se jeden vyléčený alkoholik snaží pomáhat lidem na ulici. Je tam vidět, jak pořád naráží na nějaké problémy.

Fikovnice
Fikovnice 04.05.2025, 13:37:36 xxx.xxx.34.251
lesnizinka:

Jééé Jani, jsem ti neodpověděla😊 Ne, ne, matka rodu byla obří, ta měla kolem metru a 5cm v průměru. Tahle je sice celkem velká tedy, že to není jen roční nudle, ale do matky rodu má ještě hóóódně let😉

😄🙃

Fikovnice
Fikovnice 04.05.2025, 13:36:39 xxx.xxx.34.251
Daja:

Aha, já myslela, že je to horší zákrok, tak držím palce aby opichy pomohly.

Můj dokonce jednou dostával injekci pod CT přímo na postižené místo 3x, ale nepomohly ani prd. Píchal to vždy primář a dokonce mu jednou brnknul jehlou do nervu a to můj myslel, že vy letí z kůže.

To je ten PRT, jak jsem se na něj Bobči ptala - dělá se pod CT kontrolou.

Fikovnice
Fikovnice 04.05.2025, 13:35:08 xxx.xxx.34.251
Doron:

Tak oni zase závislí umírají dříve a státu šetří peníze za  zdravotní a sociální péči o důchodce. Spíš tedy státu ušetří.., je to i spočítaný.

Mně se poněkud nelíbí, že řada z nich má na závislost invalidní důchody. Ale holt je to tak v platné legislativě, za to nemůžou posudkoví lékaři nebo obecně sociálka, no…

Fikovnice
Fikovnice 03.05.2025, 13:06:29 xxx.xxx.34.251
assil:

No někteří pracháči jak jsem četla už se mi montujou do mého tajného tipu Kostariky. 😀 To zase bych nechtěla někam, kde se s nima budu potkávat. 😀

Tak Vy do Kostariky? To není špatná volba…😄👍

Přemýšlím o Dominikánské republice…😄😉

Fikovnice
Fikovnice 03.05.2025, 12:55:31 xxx.xxx.34.251
Sardullah:

Já teď hlídala dceři pesana….a já jsem chronickěj krmič resp. někdy jím kolektivně se psy. Udělala jsem k snídani míchaný vajíčka…to si vezmu talíř na stolek v obýváku…Gina zalehne vedle mě na gauč, Maťula si sedne z druhý strany a provozujeme “královské dělení”…krmím z vidličky a dojde řada na mýho psího vnoučka a on neumí jíst z vidličky 😲…no naučila jsem. …Pak jsme si udělali krupicovou kaši…tu krmím ze lžíce a světe div se, on neumí jíst ani ze lžíce a to jsem ho teda nezvládla naučit, nepochopil, že musí otevřít chlebárnu a udělat ham…pořád chtěl lžíci vylizovat.

Jsem pak říkala dceři, že fakt nechápu, co ty psy učej, že Árčí vůbec neumí jíst příborem. Že já si teda myslím, že je to základ slušného vychování…🙄😛

😄🤣

No jo, Flokáč teda uměl jen z té lžičky, ale perfektně - lžička do huby a on fakt jak člověk vše z lžičky sebral, zuby se ani nedotkl kovu té lžičky…

Prej:"Světe div se, on neumí jíst ani ze lžíce…"🤣😂

Fikovnice
Fikovnice 01.05.2025, 17:35:34 xxx.xxx.34.246

Asi jsou špitály lepší a horší, ale vždy je to o lidech tam…

Např. v komplexní onkologické péči jsme na tom velmi velmi dobře…myšleno třeba MOÚ v Brně.

Vzkaz pro Bobču: Nejlepší přes páteře v ČR je prof. Štulík (NCH Praha, FN Motol). Je ale pravda, že dostat se k němu je poněkud nebo spíše hodně obtížné. Já se k němu chystám snad už roky…ale uznávám, že jsem zatím nevyvinula nějaké extra velké úsilí.

Fikovnice
Fikovnice 01.05.2025, 16:57:41 xxx.xxx.34.246
Bobca:

Tak jdu ve středu na zakrok, jmenuje se to kaudalni blok.. Ten by me ještě mohl pomoct od bolesti, a možná zabranit operaci!!! Ta moje doktorka mi nic neřekne, byla s ni ještě asi nejaka vyšší.. Ta moje mi uz navrhovala geriatrii a buhvico ještě. Tam 14 dni, tam 14 dni.. Nebýt té druhé, už ram jedu.. Ja musím dokazat po tom zakroku, ať to bolí jak chce, že se na ty nohy MUSIM postavit!! Dnes, jak jsem lezla do sanitky, tak jsem dokonce vystoupla ten schodek.Ptala jsem se té moji, na výsledky zpravy od pana doktora.. A ona ze tam žádný vyklenek nemam, že mam zúženy kanálek. Pritom mi pan doktor rikal, ze jí to mam vechno rict.. Proc? Snad ji to mel napsat vsechno ve zprave, ne? Nedala mi sanci.. Ale já taky dost zapominam, to bylo v patek a do pondelka…. …

Jj, Bobi, kaudální blokádu mám za sebou…

Teda nevíš, zda se u tebe nejedná o zákrok PRT? Ten se dělá pod CT kontrolou a je o něco málo složitější.

Fikovnice
Fikovnice 01.05.2025, 16:50:50 xxx.xxx.34.246
Daja:

Fíkovnice a jak pak se máte? Pokecejte trochu, nakrmte moje ucho zvědavé😉. Co kočičky? Co vy?

Dajo, MOC Vás zdravím!🌼

No já…makám jak barevná…fakt i víkendy a noci. Duben byl obzvlášť nabitej. Byla jsem Invited Speaker na větším kongresu. Pozvání mě potěšilo (i finančně😛), a dokonce pro mě poslali TAXI (to je “hezký” kontrast vs. chování na LF, no…).

Včera večer mě nabourala paní u OC. Obě jsme začaly couvat, obě tvrdíme, že první… Je to dost nerozlousknutelné. Čeněk má prasklý, poškrábaný a pomačkaný nárazník, autu paní se nestalo nic. Vzhledem k tomu, že začala od včera večera dělat mrtvého brouka, tak jsem to nahlásila na PČR. Iluzi, že se to nějak dobře dořeší, ale nemám.

Zvířátka - snad by Vám řekla, že se mají fajn…i když u Fida se diabet zhoršuje. Já i byla varována, že časem dojde na rezistenci na inzulín…

Nevím, zda jsem zde popisovala, jak jsem sháněla inzulín pro Fida, když mi došel…? Plus mínus leden/únor… V lékárně mi totiž neakceptovali VET recept. Já jsem teda napsala svůj, ale ještě papírovej. Pádím, abych stihla do zavíračky lékárnu, dojdu tam…a zjistila jsem, že já hlava děravá - jsem nedala na rp. razítko!!! Lékárnice mi říká, že je to problém a tak jsem jí odpověděla, že se ještě teda znovu dobelhám domů a zpět (tehdy byl zrovna sníh). No a lékárnice najednou:"Pamatujete si jak Vaše razítko vypadá?" Tak jí říkám, že jo. A ona:"Tak já je do rp. nakreslím!!!"🤣 Jak řekla, tak udělala…a vzápětí tam dopsala “Periculum in mora!” (= Nebezpečí z prodlení!). My se známe dlouho, chodím do té lékárny snad 30 let, ale teda toto mě až šokovalo!😀😉🙃

Fikovnice
Fikovnice 18.04.2025, 09:58:42 xxx.xxx.177.249
»
Odpověď na příspěvek uživatele Orionka z 17.04.2025, 18:00:56

Proč myslíte, že přejet nadobro je srabárna? Já třeba s sebou nůž (obvykle) nevozím. Tak mě to přejetí těžce zraněného zvířete napadá jako jediná možnost jak ukončit jeho trápení.