Buggyra:Bulvár potřebuje vydělávat, proto se vám bude dělat šoufl z nadpisu. To jsem tím chtěla říct.
Asi tak… Klasický clickbait, no…
Buggyra:Bulvár potřebuje vydělávat, proto se vám bude dělat šoufl z nadpisu. To jsem tím chtěla říct.
Asi tak… Klasický clickbait, no…
Jo jo, takto to je. Dělají se soudní znalecké posudky, kde soudce/soudkyně zadají tomu, kdo posudky vypracovává, specifické dotazy. Pak třeba z toho vypadne rozhodnutí, o němž píšu v předch. příspěvku. Bývá tam např. uvedeno, že “dotyčný může volit, ale nesmí být volen”, a pak často bývá specifikace té výše částky, s nímž může daný jedinec disponovat. A další věci: Např., kdo je stanoven jako zákonný zástupce atd. atd.
Orionka:Nevím, co je nezpůsobilost k finančním úkonům, jste si jistí,že něco takového existuje ? Mám za to, že buď je jedinec svéprávný, nebo nesvéprávný.
Orionko, to znamená, že soud rozhodne, že smí mít k dispozici jen omezenou finanční částku, většinou na týden. Ale jak je vidět, uhlídat to moc nejde.☹️ A ano, způsobilost bývá omezena různou měrou a v různých úkonech.
Jani, máš k tomu ode mě krátkou SZ.
Je to přesně jak popisuješ. Té paní (= maminky) je mi nesmírně líto. Její dcera nasekala dluhy všude, včetně vybílení vlastních peněz rodiny.
Bohužel kvůli GDPR toto nesmí být v OP uvedeno. Info je opravdu ověřená.
No právě! Vím zcela aktuálně a z první ruky o případu, kdy holka s lehkou mentální retardací si napůjčovala velké peníze, a to vč. peněžních ústavů, bank atd. Ta holka měla jako opatrovnici svoji matku…takže všechny dluhy teď bude splácet matka.
Mně letos sehnala Dublinbarzoj👏, ale samozřejmě já dutá hlava zapomněla název. Až sem nakoukneš, prosím písni název spot-onu.
drvodelkafialova:Prostě turek a nejlíp standart. Nejlepšejší kafe bylo že standartu, co se mlel na těch hlučných mlýnkách přímo v krámě.
Ty byly super! Vzpomínám, jak moje máma vždy mlela kafe v místním kvelbu!😀👍
Právě, takové posudky se asi psaly v minulosti…
Nicméně teď jsem dávala do jiného vlákna, tak vkládám i sem:
Jen pro zajímavost: Soc. sítěmi koluje její jméno, to je už ověřené. Ale mně přistála od někoho info, že studovala VŠ veterinární. Tuto info ale beru jako neověřenou.
Jen pro zajímavost: Soc. sítěmi koluje její jméno, to je už ověřené. Ale mně přistála od někoho info, že studovala VŠ veterinární. Tuto info ale beru jako neověřenou.
Tap:Udělala to u několika psů, jejich majitelé zvažují společnou žalobu
za psychickou újmu. Jiná není v ČR možná (hanobení ostatků).
Za psychickou újmu budou obě slečny hodně platit.
Toto jsem také četla. Jde o to, zda si za tím majitelé půjdou a vezmou si dobrého právníka. Když nad tím přemýšlím, nevím, zda bych to já jako majitel zvířete udělala. Mám na mysli pak neustále vidět před očima nějaké strašlivé obrázky, videa. Výpovědi na Policii atd. Dotyčné by potřebovaly výprask, že by si měsíc nesedly. Protože narovinu: Za toto nikdy nepůjdou sedět. Pokud tam bude peněžitý trest/odškodnění, tak takové puberťačky peníze mít nebudou. Takže je ve hře, že to budou cálovat rodiče a celá jejich rodina.
Sardullah:To mě zase jo…nevím, jestli holka má nějakou “poruchu”, ale jinak z mého pohledu naprostá absence jakékoliv empatie a celkově tohle vůbec nepochopím potřebu něco takovýho dělat.
Jako jasně, tomu psu už je to šumák, takže holka nikomu neublížila, nikoho netýrala, ale mě je z toho hodně smutno.
Souhlasím. Viděla jsem tu jednu fotku…a stačilo.😢
Zajímalo by mě jak to dnes je. Kdosi kdesi psal, že ty “slečny” dostanou šílené pracovní hodnocení pro event. hledání si jiné práce. To ještě existuje??? Nevíte někdo? Nějaké pracovní hodnocení, které se pak přenáší do druhého zaměstnání, o něž se dotyčná/ý pokouší…?😲
Sardullah:My měli loni třešní hrozně málo….letos to vypadalo nadějně, třešeň byla obsypaná květy a myslím, že nás minuly mrazíky…ale přijde mi, že množství třešniček, které na stromě jsou, nějak neodpovídá očekávání. Normálně mám takový podezření, že bylo málo opylovačů.
Přijde mi, že včely jsem viděla snad dvě….a teda já spíš spoléhám na čmeláky…a to mi přijde, že tam byli tak 3….ještě jeden rok a asi si budu muset koupit čmeláky vlastní…a instalujeme včelíny a budeme přikrmovat, než začne něco kvést.
Zajímavý je, že když kvete břečťan, tak to tam žije, jak v úlu…ale aby to všechno přilítlo na třešeň, tak to ne.
No a teď mě napadlo, že na švestky jsem ani nekoukala.
No a já loni mé výstavní třešně prošvihla… Doufám, že Buggyra, event. někdo další, přijede natrhat. Já to fyzicky nezvládnu, musí se na strom vylézt…a samozřejmě se spravedlivě rozdělím…😉👍
Edit: V Brně právě přišel jakejsi “lijavec”, asi jen kraťoučký…
Sardullah:A ten tlak jsem nemyslela stresem…jako, že jsem z něčeho vynervovaná…spíš jako reakci těla na nějakou bolest …asi jsem se špatně vyjádřila..
Ano je to synkopa…to jsem si teda teď musela vygůglit..
Nejčastější příčinou synkopy je přechodné snížení tlaku krve
Dále do této skupiny synkop řadíme synkopy situační, vyprovokované typickými situacemi snižujícími tlak krve, jako jsou bolest, odběr krve
Takže přechodné snížení tlaku krve vyprovokované třeba bolestí… mě se to stane i když se třeba říznu nebo hodně bouchnu…to už si preventivně rovnou lehnu na zem…abych sebou náhodou nesekla.
Ono je to spíše takto (níže), ale ve finále je to celkem jedno…😉
Synkopa:
“Proč dochází k ztrátě vědomí? Synkopa je důsledkem přechodného snížení prokrvení mozku v oblastech kontrolujících stav vědomí. Z toho vyplývá, že jakákoliv porucha celkového prokrvení mozku může vést ke krátkodobé ztrátě vědomí. V praxi jde nejčastěji o snížený přítok krve do srdce při poruše nervové kontroly srdce a cév. Méně často jde o pokles krevního tlaku při poruše průtoku krve srdcem nebo v důsledku srdečních arytmií. Vzácně může jít o krátkou poruchu prokrvení mozku při postižení cév, zásobujících horní končetinu a mozek.”
Jani, stresem tlak spíš stoupne… No ale je víc omdlévajících při odběru krve. To je holt synkopa.
To jsou, Bobčo, flexily. Ony se musí přepíchávat, i když fungují. Jinak hrozí sepse.
Jinak já mám zkušenost zcela opačnou než Orionka. Při poslední operaci jsem ztratila hodně krve. Dr. pak indikovala transfúzi. Sestra se jí vzepřela s tím, že:"Paní nemá žíly, já jí to píchat nebudu!" Dr. se nenechala a řekla:"To mě nezajímá, já říkám, že paní dostane dvě transfúze." No a tak zavolali dr. z ARO, což je celkem běžný postup. Našla žílu napoprvé.
Ježkovy voči. Taková hezká baba a tak se nemá ráda???😊😉
Tak jsi to asi psala v nadsázce (o kérce), jak Tě poškrábal Viktěna…?
No ta AD…to se mi nelíbí. Je blbý, že nemáš ani dobrou PL. Jinak páteř, jak jsem psala, je fakt mnohdy tragédie = že to nemá moc řešení. Nebudu Tě odrazovat od operace. Pokud dr. řekli, že to je operabilní, tak OK. Přesto bych se zeptala na všechno - na možné komplikace, benefit atd. atd.
Já jinak mám asi něco podobného Tobě. Ten zánět jsem tehdy nějak přestála. Páteř se zbortila zčásti kvůli tomu zánětu, ale zčásti mám velké degenerativní změny. Je to blbý, takže Tvoje bolesti chápu…😕
Varaxi, i když s tím možná někteří nesouhlasí, tak se mi moc líbí, co jsi napsala Šárce na IF - prošla jsem si Tvé příspěvky tam.
Za mě:👍👏