Odpověď na příspěvek uživatele Varaxi z 05.02.2024, 15:29:33
Dík Varaxi, vezmu to postupně:
přiměřenou teplotu (tj. nemrznout, - dobře, to by tedy měly mít v kurníku zajištěno. Stejně jako to, že nebude průvan - počítám s okénkem a ano i s tím zasíťováním - mám vybraný už i pletivo, je pevný, když se dobře přidělá, neměla by to Bystrouška odemknout. Líbí se mi - a už jsem o tom informovala stavitele - ta varianta s odklopnou střechou - to by stejně byla, aby se to mohlo dobře čistit a desinfikovat, teď se tedy udělá ještě síť, aby se mohlo větrat i tudy, to je supr nápad. A teď pro mě důležitý dotaz- píšete otevřeno téměř celoročně - tady potřebuju vědět, kdy se to zavírá? Když je pod nulou? A nechává se to i přes noc, nebo jim to v noci můžu zavřít?
Léto/vedro- kurník je umístěn v závětří, stín tam vrhá veliký ořech- ten by taky mohl pomáhat s těma čmelíkama. Jo je mi jasný, že se jim nevyhnu. Díky za tip se sirným knotem , to se mi taky líbí, jak cca často? Já jsem schopná to v rámci péče přehnat 😀
Ten systém s těma nožkama v plechovkách s olejem - to by neměly zvrhnout, ne? Mně to přijde právě jako jednoduchý a elegantní řešení, že čmelík prostě na hřad neprojde. bude-li to úzká konzerva, a olej na dně, tak se k němu nedostanou, ne?
další aspekty - když budete rozhazovat krmivo nebo ho dávat víc, než slepice budou stíhat konzumovat, budete automaticky bojovat s myšmi a potkany.
aha, to je pravda, takže - krmení zvenku na noc schovávat a vrátit ráno. Potkan by se tam dostat nemusel, fakt se budu snažit to mít s malýma okama. Ale myš samo jo.
Kupovat teď nějakou spešl zateplenou misku, když ani nevíte, jestli Vám vůbec bude v kurníku mrznout… Prostě přijde mi, že řešíte drobnosti, když ještě nemáte jasno v základech.- to bylo jen tak bokem, v rámci sbírání nápadů. Já teď právě sonduju , jak pořešit správně ten kurník, když už se bude dělat nový. Aby se to pak nemuselo buď předělávat, nebo nějak krkolomně řešit . Začala jsem okýnkem, který ten starý kurník neměl (ani nevím, jak to vevnitř vypadá) a ta Vaše střecha třeba ta je supr.
Já moc děkuju všem za podnětný rady, který padly a třeba ještě padnou. Páč to chci dělat nejsprávnějš 🙂