Jako, že nene?? Nene myslím na to, že Ti to hned nabízí??? Ble-ble-ble
, že tedy bourají staré haly, takže to ty klece asi ruší.
Jako, že nene?? Nene myslím na to, že Ti to hned nabízí??? Ble-ble-ble
, že tedy bourají staré haly, takže to ty klece asi ruší.
🤣
No ale myslím, že slepicím, na rozdíl od pana Vasila by to bylo jedno. Navíc slepice je prase, takže by to za chvíli vypadalo mnohem hůř. (vím, že pan Vasil je taky prase, ale ne tak velký, jako slepice)
tak jo, Ovus píše, že mají vlastní odchov nosnic v moderních halách.
edit tak nene, dál píšou - obohacený klece.
No, jestli že si dospělý, čtyřicetiletý lékař- tady v Čechách, kde by mohl člověk tak nějak u tohoto typu člověka předpokládat, že má ještě zachovány nejen zbytky rozumu, ale rozum celý, po rozchodu s manželkou povídá s AI a ptá se, co má dělat…………….. tak špatný, špatný. Že to tak mají asiati a emeričani, kteří jsou pro mě osobně mentálně někde jinde než Evropa, která si ještě zbytky toho rozumu pořád uchovává, to mě nepřekvapuje, ale u českýho doktora, tedy člověka vzdělaného, v tomto věku, v zemi, která vždycky oplývala selským rozumem, švejkovstvím atd. ……. to mě celkem překvapilo, hodně.
tak to ruším svou objednávku dřív, než jsem ji zadala. Chtěla jsem objednat 6x luxusní večerní róbu pro slepice. Kdyby přijely v zimě, aby jim nebyla zima 😀
Takže dovču si vzít? 🙂 abych mohla zajistit řízené procházky? Já s tím tak nějak asi i na pár dní počítám. Hodlám se jim po příjezdu celkem věnovat, nebude problém pak nařídit třeba otvírání kurníčku až kolem poledne, do tý doby se můžou batolit po kurníku, i tam bude voda a zobání, nějaký prostor na pohyb tam taky mít budou.
Mám v plánu je po příjezdu tak dva-tři dny nechat úplně zavřený - je tam okno, dvířka jsou z makrolonu, takže světlo taky pustí, navíc tam bude světlo, takže jim můžu svítit , aby měly dostatek světla a nebyly v přítmí. Tohle bude, bez ohledu na dobu, kdy přijdou, aby si zvykly dámy, že tady je zázemí a dlábes a věděly, kam se vracet. O svetrech jsem taky slyšela, ale tady narážím na své schopnosti, nic jim neušiju, neuháčkuju, leda bych objednala u Efe nějkaou 6x večerní pletenou róbu pro slepice, když umí tak luxusní kabelky, tak by pro ni havelok pro pipiny mohl být brnkačka 😀 . Měsíc, měsíc…. než zarostou………. no to je otázka v tuhle dobu….. člověk je nechce trápit, ale pak tam skočí ta konzerva…….. kdyby přežily to nejhorší, budou si pak užívat v luxusním resortu, výlety po okolí a tak.
Já rozumím. Ale kdyby moje rozhodnutí, kde kupovat vedlo k tomu, že takové nakládání se zvířaty zanikne, tak to dělat nebudu. Jenže tady jde o ty vajíčka, takže to bude furt a furt dokola bez ohledu na to, zda je lidi vykoupí, nebo ne. Pořád to bude koncentrák a pak konzerva.
Na tom seznamu, odkud jsem čerpala byl OVUS uváděný jako, že klecový. Jdu se podívat, já právě vycházela z toho, že je to zakázané až od 27, takže to ještě někde jede, protože to nechají až na poslední chvíli.??
No ale každopádně - jsem schopná slepicím z velkochovu zajistit v tuhle dobu v takových podmínkách aklimatizaci bez velký újmy? Je to lepší než směr konzerva?
No, tak to vidíte.
Tak si říkám, kam to v budoucnu povede.
Já bych Vám to řekla, ale nejni to ani ftipný, a bohužel ne ani slušný. ☹️
Jdu se poradit, či srovnat si myšlenky. Pídila jsem se, kdy v mém okolí budou k odprodeji “striptýzky” tedy ty nebožačky oškubaný z klecových chovů. Bylo mi řečeno listopad, prosinec. Což mě trošku překvapilo, že je v tuto dobu prodávají, páč holky asi budou vypadat dost divoce, peří asi nic moc……. to na zimu není ideální. Ale asi je tedy prodávají.
A teď ten dotaz / dilema.
* Mám šanci jim nějak poskytnout bydlení tak aby nestrádaly? V létě je to jiný, ale v tuhle dobu? To by byly celou dobu než se zapeřej asi zavřený v kurníku?? /není problém v případě potřeby ho temperovat/.
* Jak dlouho to trvá, než jim to nový peří naroste? A vydržej to tam v tom kurníku ? Logika mi říká, že když byly do té doby v kleci, tak i malej kurníček není malej, jak ty prodávaný, ale je stavěnej tak, aby tam malému počtu slepic nebyla zima - je furt lepší, než předchozí klec, nebo … konzerva, že jo.
* Dalo by se to zvládnout? Logika mi říká, že pro ty slepice asi všechno lepší, než ta konzerva???
Poradíte mi? Nebo nevíte třeba - máte větší přehled, o místě kolem Rakovníku, Kladna, Slaného o jiném výkupu, než je OVus, kde jsem se ptala a kde by měli prodej v lepším termínu ?? Chtěla bych opravdu jen z klecí, ne z haly, nebo volného chovu, chci fakt ty z nejhorších podmínek. Počkám si, to není problém, na druhou stranu mám tu úvahu, že kdyby to šlo, tak byť by třeba trochu strádaly - nevím právě jak moc - tak i to by pro ně bylo lepší.
Co myslíte??
Já se přiznám, že jsem k těmto zprávám skeptická. Vzhledem k dnešní době, kdy jsou lidé schopni pro senzaci cokoliv a kdy novináři fungují tak, jak fungují. Už jen váha vlka je úsměvná 😀 . Nicméně, kdyby i měli k dispozici váhu a vlkovi takovou váhu naměřili, tak - by se jednalo o dospělého samce ve vynikající kondici, který rozhodně nemá zapotřebí potloukat se SÁM po vesnici a lovit batolata. V létě. Matka byla v kuchyni,otec zády a přesto máme celkem ucelený popis toho, co se stalo. Vč. toho, že fena statečně bojovala, jak praví matka, která byla v kuchyni. A fenu viděli u potoko mrtvou, ale pak ji ten vlk odtáhl…………
Čekám, že příští týden, jak pravil můj muž dnes ráno v autě, se dočteme že došlo k napadení mateřské školky, kdy vlk pověsil navíc učitelku do průvanu.
Pardon. Všechny tyto- dosti podobné zprávy na mě zkrátka působí značně účelově. A účel je zde víc než jasný.
Pupíík, pupík je to, ale rozte z něj Pupek- ne v tom smyslu, že by měl pupek, ale že ho bude kus, že to nebude dlouho trvat a nebude Pupíček malinkej, ale kus chlapa.
Moc, moc díky Chingis, to mi udělalo radost, já znám Lužnici jen v místě, kde se narodí její pramen a pak v Novohradkách, kde je takový říční batole, s křišťálově čistou vodou v lesích. Tohle je zase něco jinýho a vypadá to bez nadsázky úchvatně. Tak až dojde snad příští rok na dovolenou a pojedeme-li zase do Novohradek, vím, kam se ještě podívat, nádhera.
Nedal by se pro Čertici pořídit kočárek? Když jsem měla starou Bubinku a už jí to moc nechodilo, sháněla jsem na letní dovču kočárek, aby mohla chodit s námi. nakonec na to nedošlo, protože Bubiška to zabalila, ale přijde mi to jako supr řešení, pes může jít se svou smečkou a má možnost si odpočívat podle potřeb. Klidně stačí i dětský kočárek, je jich habakůk , nemusí to být ani pro psa.
Já úplně nevím, jestli bych chtěla bandu svejch štěňat vypustit hromadně mezi hromadu neznámých lidí, kdy nebudu stíhat hlídat, co kdo dělá, nebudu to mít pod kontrolou? Lidi občas vyvedou věci, že se člověk nestačí divit. Ono stačí, jak kolikrát ta štěňata tahají - to vyloženě volá po kýle. Už kolikrát jsem lidi upozorňovala, že to štěndo držej pěkně blbě. Nevím, třeba jsem moc opatrná. Ale asi bych do toho spíš nešla??, Nevím. třeba mě někdo zkušený přesvědčí.
za čtyři hoďky? Vy jste se původně asi měla narodit jako pletací stroj a pak si to nahoře rozmysleli, to jinak nejni možný.
Že? Ono to z toho totiž bylo zjevné.
Jinak co v souvislosti s tímto říkáte na tzv. puppy jógu?
výbornej kšeft.
A má zatraceně pravdu! Je krásná. A to říkám jako někdo, kdo nosí černý hadry, vysoký boty šněrovací a batůžky. Je neskutečný, co jste dokázala vyrobit.Za jak dlouho??
Efe!!!!!!!!!!!!!! Vy jste kouzelnice??? Ty vado, tak to je opravdu luxusní kousek!!! Kde tady mají kloboukárnu, abych ji celou smekla?
No okáčko, mám třeba i - i když pofidérně dle mého a jak koukám i dle toho, co píše Ph - vyřešen problém transportu, ale pro mě je důležitý KAM? v místech, kde se venčí miliony dalších psů a já mám štěnda ještě neočkovaná????? Tak tohle právě nevím. Já měla vždy štěnda z domu se zahrádkou.